Jump to content

Moto Zajednica

Tatica

Članovi
 • Broj tema i poruka

  11
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

129 Excelent

O članu Tatica

 • Rank
  U prolazu
 • Rođendan 11.10.1961.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Novi Beograd
 • Interests
  Motocikli, terenci, fotografija
 • Motocikl
  Kawasaki ZZR 600 E

Poslednji posetioci profila

619 profile views
 1. Са срећом, и слушај ћалета!!!
 2. @Ducatista: Где то има? Има овде:
 3. @Pablo: Контакте послао. Боље да ангажујемо саобраћајце за регулисање саобраћаја него оне за увиђаје!
 4. @ Pablo: Очито, по приложеним документима, и овај део припрема је одрађен темељно. Једини проблем и могуће опасне ситуације видим у овом делу дописа: ''Ovim putem Vam šaljemo molbu da nam zvanično odobrite i obezbedite pratnju organizovane kolone motociklista, od okupljanja ispred gradske skupštine do doma u Sremčici, kao i u povratku od doma do dvorišta osnovne škole Petar II Karađorđević na Vračaru (Marulićeva br , dana 28. Decembra 2013. godine, u skladu sa ovde priloženom satnicom i rutom kretanja.'' Пратња је јуче додељена, али очито недовољна за овакву и оволику манифестацију (само једно возило полиције, без додатног дубинског обезбеђивања укрштања токова на траси кретања колоне). У припремама за следећу сличну акцију предлажем претходни састанак са Управом саобраћајне полиције, на који би отишли са детаљно разрађеним захтевима (планом) за обезбеђење кретања колоне. Уколико предлог прихватите, такав састанак могу да организујем и, по потреби, у њему учествујем. Овако, редари скупа много доприносе, али и много ризикују, заједно са учесницима. А Деда Мраз-бајкери постају једна од манифестација по којима је Београд препознатљив, сваки пут боља и позитивна у сваком смислу. Управо због тога треба предупредити сваку могућност да се догоди нешто што нико не жели. Поздрав и, поново, честитке за идеју и организацију.
 5. Као учесник догађаја могу само да изразим велико задовољство бројем учесника, ефектима које смо постигли и чињеницом да се све завршило без непредвиђених и нежељених догађаја. Као неко ко је из струке из чијег домена се управо овде дискутује, морам да кажем неколико ствари: Редари су пожртвовано обавили велик и прилично незгодан посао, али су притом веома много ризиковали. Ризиковало је (без потребе!) и свих 325 мотоциклиста, јер смо кроз свако црвено светло или знак ''стоп'' прошли фактички НЕЗАКОНИТО. У преводу, да је било судара, да је неки возач на своје зелено светло ушао у раскрсницу кроз коју смо ми управо пролазили, СВАКИ мотоциклиста који би учествовао у том карамболу би на суду био одговоран за насталу незгоду и њене последице. Сходно важећем ЗОБС-у, ми у колони нисмо били ни ВОЗИЛА ПОД ПРАТЊОМ, а ни ВОЗИЛА СА ПРВЕНСТВОМ ПРОЛАЗА, без обзира на полицијски пајеро са плавим светлима на почетку наше дугачке колоне. Ко не верује, нека прочита детаљно чланове од 106 до 109 актуелног ЗОБС-а. Дакле, добри Бог нам је јуче поред дивног времена дао и много среће на путу који смо прешли. Да би будуће сличне акције биле безбедније, организаторима предлажем следеће: благовремено Полицијској управи за Град Београд писмено најавити тзв. ''јавни скуп у покрету'', који закон надлежан за ту област регулише, препознаје и ДОЗВОЉАВА организацијама и групама грађана, уз услов да се реализује безбедно и уз асистенцију надлежних државних органа (саобраћајне полиције). Захтев треба да буде прецизно формулисан, са предвиђеним циљем и програмом скупа, бројем учесника, тачном маршрутом и сатницом, редарском службом за УНУТРАШЊУ координацију учесника и захтевом за континуирани пролазак колоне. У том случају би добили адекватно полицијско обезбеђење, а сваку раскрсницу током нашег проласка би обезбедио УНИФОРМИСАНИ ПОЛИЦАЈЦИ. Као што Вам је познато из ауто-школе, само они могу да привремено ''пониште'' црвенило семафора или знака ''СТОП''. Могућности инцидената би биле минималне, и за њих не би били одговорни учесници колоне нити њени организатори. Како то у пракси изгледа, може да објасни свако ко је, рецимо, посматрао бициклистичку трку кроз Србију. Уколико се оваква сарадња са полицијом благовремено иницира и заједнички испланира, уверен сам да би адекватно полицијско обезбеђење сигурно било одобрено. Још једном честитам свим јучерашњим Деда-Мразовима/Мразицама, са жељом да се истим поводом поново возимо са много СРЕЋЕ, али више у емотивном него у фаталистичком смислу.
 6. Ево једне слике ЈАПАНСКИМ фото-апаратом:
 7. Večeras idemo da kupimo sve ono što ide u paketiće tako da je sutra (četvrtak) od 19 h u VIR-u pa(t)kovanje paTketića! Dođite da se družimo i paTkujemo kao i svake godine :BJBDedaMraz: :BJBDedaMraz: :BJBDedaMraz: Idemo spisak: 1. Arakis 2. Peconi 3. Onyxia + 1 4. dulesotona 5. Tatica (ili njegov junior)
 8. Док возиш мисли на клинце и бићеш срећан у оба смисла (типа ''биће ти лепо'' и типа ''нећеш паднеш''). Добродошао још један маторац, лепо се и дуго вози!
 9. 01. brm-brm 02. FJCharlie + Ana 03. alexanto 04. AlexaBGD + videćemo ko 05. Almighty 06. bgboki 07. Arakis + Goca 08. Đura 09. Fanky 10. Tenere97 11. Nadja i NeshaXX 12. Urban Cruiser (ako opet ne pa'nem ) 13. NOTORIOUS 14. mrle 15. Reaper + mozda 16. VladaSD 17. Jokram + Marta(ako ne bude mnogo ladno) 18. Lucky Vladano (PRAVI Deda-Mraz) 19. Fearless + Jole 20. Satelis 21. Severian 22. Rohirrim 23. vladacbrpc25 24. Loshmi Capo 25. Popsy 26. Mimi 27. Arvak 28. drilling ltd + ??? 29. Milan 30. bracabgd 31. Black Adder i navataću Boldrika 32. Firefighter+1 33. Sl Jastreb 34. Pittatore 35. BojanTA 36. Milos87 + mozda devojka 37. Pedja 38. Best, valjda ce izdrzu stare gume 39. VladaBgd 40. Nensy 41. Sone_ludak 42. Skittles 43. U-Rosh + Biljana 44. SuperPOP 45. Pablo 46. PaPaja 47. Žarić 48. Trinity 49. Aćimo i Jelena 50. Tićmile i Vesna 51. Usamljeni jahač+Minja Du 52. stanebane 53. rusovortak 54. praskovic 55. Dzone 56. Funky+Nix 57. XXXL 58. Peconi 59. Vespasian, Vespa klub Bgd 60. Vespasian, Vespa klub Bgd 61. Vespasian, Vespa klub Bgd 62. Vespasian, Vespa klub Bgd 63. Vespasian, Vespa klub Bgd 64. Vespasian, Vespa klub Bgd 65. Vespasian, Vespa klub Bgd 66. Vespasian, Vespa klub Bgd 67. Vespasian, Vespa klub Bgd 68. Vespasian, Vespa klub Bgd 69. Zex i Dee 70. icatenej 71. Sasha Po 72. Pedja Varadero 73. Salez 74. Владимир 75.Miskomi 76.aca.gsxR 77. Milana 78. Beli 79. Nemanja TDM i Natalija 80. Avijaticar 81. Azrael 82. Rade koenig i najlepsa polovina 83. Marko Postar i Jovana 84. feelgod 85. Bobbra 86. zzz 87. Ninja7 88. dulesotona 89. Rasha XL 90. Carlo Gambino 91 nikolas 92.dejan-b 93. Onyxia 94. DorćolAC 95. Dejan Intruder 96. wiggin 97. Theapeace (uzeo odelo juce) 98. IvanS. 99.BaneVuk 100. Bishke 101. Mishke 102.Gandra 103.Dovla 104.Dane 105.Milan-pizza Hit 106. boban edb 107. Salyhoo 108. Evil_baby+ 1 i mozda jos 1 109. Tatica. Puštam i belu bradu za subotu.
 10. Tvoja priča zvuči poznato!
 11. Tatica

  Zlatibor u tri dana

  Ulaznica za muzej ''Staro selo'' Sirogojno je zanemarljiva u odnosu na dranje na Mokroj gori - to ste dobro primetili. Odlazim tamo bar jedanput godišnje i tvrdim da 150 dinara za ono što tamo može da se vidi nije mnogo. Osim toga, ako na ulazu kažete da idete samo do restorana (''krčme'') ili da ste ranije već posećivali Staro selo, ulaznice vam neće ni naplatiti. Inače, pomenuta krčma - brvnara u okviru kompleksa ima odličnu klopu (beli kačamak, sir, kajmak, heljdopitu, domaće ledeno kiselo mlako iz zemljanih posudica....), po zaista pristojnim cenama. Niste pogrešili što ste odustali od posete vodopadu u Gostilju, jer je jedan biser prirode (mali vodopad od oko 18 m visine i više kaskadnih kada ispod: ... pre desetak godina od lokalnih ''tirističkih preduzimača'' upropašten i komercijalozovan do maksimuma. Naplaćuju i ulaznicu za vodopad. Slična situacija je i sa Stopića pećinom, koju smo nekada obilazili (i čuvali) kao retku oazu prave divljine i čudo prirode: Sada su tamo parkinzi, rešetke, trafike, beton... Srećom, planine zapadne Srbije (Tara, Zlatibor, Zlatar...) još uvek čuvaju mnoštvo mesta sa divnom, netaknutom prirodom, sa dobrim izvorima, hladovinom i ostalim uslovima za višednevno kampovanje (provereno).
 12. Činjenice sa kojima će se složiti i motociklisti i ostali građani: 1. Motor uvek parkiram gde mi je najzgodnije, bilo to na Novom Beogradu, Terazijama ili u Mladenovcu. Smatram to jednom od malobrojnih RACIONALNIH prednosti posedovanja istog na ovim prostorima. 2. Do sada nisam video niti jedan, a naročito ne veći broj motora koji bi, čak i u centru, ometali pešake, kolica za bebe ili invalide, zagradili nekom garažu ili blokirali tramvajske šine. Dotle, u svakom momentu je bar nekoliko stotina automobila parkirano na najbezobrazniji mogući način. Da li je iko video u novinama fotografiju bahato parkiranog motocikla?? Pa čak ni razbojnicima u ''Parking-servisu'', sa mnogo para i mašte, još nije pao na pamet pauk za motocikle! Dakle, kanda nam se nudi pita od poprilično fekalnih sastojaka, pa još ukrašena ''višnjicom'' u obliku smešnog pravopisnog brabonjka.
 13. Dobrodošlica Bojanu. Dobar ukus i za 2 i 4-točkaše.
 14. Zlatibor, vrh Čigote (malo manje od 1.500m NV). Uvačko jezero, jutarnje plivanje u pitkoj vodi. Zlatibor, nekoliko kilometara od centra ka Sirogojnu, pa desno. Deliblatska peščara, skoro pa od Van Goga. Oplenac, kraljevi vinogradi pored letnjikovca. Zlatibor, kanjon Katušnice (netaknuta priroda, tajna lokacija - TURIST-FREE)
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja