Jump to content

Moto Zajednica

Mindžake Merava

Članovi
  • Broj tema i poruka

    254
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Mindžake Merava

  1. Ko će pomoći,ako ne ti. Hvala na iscprnom odgovoru,zamenići ovaj put "O-Ring" gumicu,a poslušaću te i za antifriz. Što se tiče menjanja ulja,filtera i ostalog-to sam već video kako ide i na koliko Nm se zavrće. 8000 dinara je Motul,a 6400 je 4l Silkolene. Možda uštedim na ulju,a zamenim odmah i antifriz i "O-Ring". Hvala još jednom @Alekre,ti i @Немања ste mi bili od največe pomoći u ovoj temi i sad još uvek dok vozim TDM-a. Živi bili obojica!!!
  2. Imam TDM 900 i ove godine sam rešio sam da uradim mali servis. Ulje sam do sad sipao "Motul 7100 10w40" i sada bih ponovo sipao njega ili "Silkolene Pro 4 10w50. Filter ulja i vazduha sam poručio i stiže za 3-4 dana... Jedino što me buni da li moram i ovaj gumeni prsten oko filtera ulja da menjam? U Kuli sam poručio filtere i oni nemaju taj O-Ring,a ovde u mi traže 800 dinara za to. Da li se to menja svaki put kada se menja filter ulja i da li je to realna cena,s obzirom da je cena u Luisu pola eura?
  3. Moj je žuti i mislim da se u toj boji proizvodio samo 2002 godine.
  4. Ali ne kači svo vreme,samo na određenom mestu. Ništa,sutra ću skinuti točak i ponovo namontirati,pa ću videti. Super ako je moja greša,a da nije disk kriv.
  5. Pozdrav ljudi! Imam problem. Preko zime mi je zadnja guma ispustila.Rešio sam to kod vulkanizera i juče u vožnji mi se čuje škripanje kad kočim zadnjom kočnicom. Danas sam krenuo da oprem motor,jer bih ga vozio jedan dan od nedelje na tehnički da produžim registraciju.Prilikom izgurivanja iz garaže,opet čujem škripanje zadnjeg diska.Da li je moguće da mi je vulkanizer prilikom krpljenja gume iskrivio disk i da li (ako jeste) mogu to nekako da naplatim?Bitno je da napomenem da nikakav račun za krpljenje gume nisam dobio i da je vulkanizer neki momak koga poznajem 20-ak godina i radi samo automobilske gume i gume od bicikla. Video:https://www.youtube.com/shorts/QeTtOUrYUTM
  6. Hvala druže.Tvoj gest prema meni (to možda tebi ne znači puno) se ne zaboravlja. Nikako javno da ti se zahvalim,ali da znaš da ja to pamtim i da se nadam da će biti prilike da ti se (konkretno) odužim. Živ bio i veliki pozdrav!
  7. Potrebni su mi par "sitnica" za TDM 900. Keder koji ide na završetak plastike koja ide oko instrument table prema rezervoaru i jedan šraf koji se ušrafljuje u pomenutu. Takođe,treba mi jedan poklopac retrovizora (onaj mali okrukgi čep) Da li neko zna gde to da potražim? Hvala.
  8. Od pokojinog ćaleta je ostalo 10-ak pecaljki i još nekog pribora. Ja ne pecam i nije mi to potrebno,pa da ponudim ovde. Imam još neke mreže i još neke stvarčice koje ću sutra dopuniti slikama. Prodao bih sve ovo ako je neko zainteresovan za sve,a može i pojedinačno. Cene će biti jeftiniji od "tržišnih" i možete me kontaktirati na 065/290-55-65
  9. Može.Ima na oglsima u Hrvatskoj oba za 200e i to kao novi.Nisam video da li ih ima ovde i koliko traže za njih.
  10. Potrebna mi je prednja viljuška,prednji blatobran,izduvna grana i desni auspuh. Dobrodošla je i svaka informacija gde da potražim navedene delove Hvala.
  11. KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp!
  12. Zagubio mi se kljuc na centralnom koferu,a nemam rezerni. Posto imam novu bravicu sa dva kljuca,uspeo sam da stavim kljuc od te rezerne bravice i pokusao da sam izvrnem bravicu. Medjutim,kljuc se zalomio. Interesuje me da li negde u NS-u mogu da odnesem kofer i da mi zamenu tu bravicu?
  13. Postaviću link ka KP-u,da ne moram ponovo da pišem ceo oglas i da kačim slike. Link: KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Preko tri i po miliona oglasa, na jednom mestu!
  14. Meni motor prelepo izgleda. Da je samo malo lakši i da su stavili 21"-po meni bi bio pun pogodak (naravno sa ne puno većom cenom od TRX-a) .
  15. Na prodaju telefon iz naslova. Više na oglasu: KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Preko tri i po miliona oglasa, na jednom mestu!
  16. Meni CRF 300 Rally prelep motor. Da ima nekih 600-650cc sa jednim cilindrom i 50-ak konja,odmah bi vozio (posedovao).
  17. Od onih koje si ti nabrojao ili Versys 300 ili Royal Enfield (ja bih lično pre japanca). Od ostalih,kao što su neki već napisali:Honda CRF 250(300) Rally ili KTM 390.
  18. Za oko 4000-4500e može da se nađe polovan Honda NC700s ili NC 700x. Vidim da si napisao da ako kupuje plovan-išao bih na jeftiniji motor,ali navedeni motori nisu stari,sasvim ok su za početnike (spadaju u "A2") kategoriju i brzo i lako se prodaju kao polovnjaci.Za 4000-4500e bh uvek uzeo polovnu Hondu staru 5 godina,nego novog Kineza i definitivno će mnogo brže "prerasti" Kineza od 250cc,nego gore pomenute Honde. Prednosti su što su Honda,a ne Beneli,što ih je jedan populartni moto magazin otvarao na 50000 km i nikakve znakove "zamora" nije pokazivao,troše oko 3.5I na 100km (Hornet 600 troši skoro duplo više). Sličnih sam godina kao tvoj prijatelj,uvek vozim po propisima, i da imam 4000e za prvi motor-ja bih se definitivno odlučio za neku od pomenute dve Honde.
  19. Imao sam ovaj Thor i bio sam zadoboljan (uz navedene nedostatke koji su bili samo zbog moje građe). Sad gledam ovaj Acerbis,jedino što on nema pojas kao što ima Thor,ali vidim da je dosta uzak,pa možda i nije neophodan. p.sPogledaj ponudu i u "X-Moto".Imam njihovu VIP karticu i možeš kupiti nešto što ti odgovara po najnižim cenama na sajtu. U komšiluku smo,pa mogu da naručim na moje ime,a tebi da stigne.
  20. Sve do ove godine sam leti koristio konjaču/gladijator.Ispod tanji aktivni veš,posle kornjača i preko nje majica kratkih rukava ili duks. Nikad mi nije bilo vrućina u toj kombinaciji+što kornjača ima i zaštitu na grudima koje moto jakne (uglavnom) nemaju. Ovo je po meni veoma bitno,jer sam imao pad gde sam pao napred prema betonu i da nisam imao protektor na grudima i full face kacugu-sradala bi i brada,a pitanje kako bi prošao grudni koš. Apsolutno podržavam kupovinu iste. Prodao sam je isključivo iz razloga što sam je naručio preko neta i nisam je probao pre kupovine.Visok sam i mršav i nikako nisam mogao da namestim protektor na ramenima da stoji kako treba. Za par nedelja idem na odmor i ponovo ću je kupiti,a jakna će biti u koferu samo u slučaju da zahladni. Pantalone možeš uzeti "Enter" ili "Dig" i staviti protektor za kolena,a ima da se za 4-5000 din kupe "šorcevi" koji štite kukove,tako da si zaštićen maksimalno,a ne kuvaš se u klasičnoj moto opremi (jakna+moto pantalone).
  21. Možda me i jeste poterao baksuz...ko zna!? Jedini razlog prodaje je bio kupovina KLR-a od @WoodyRider a i o tom baš nisam bio siguran.Moj TDM je odličan,iako je kupljen samo na godinu dana da premestim do nekog F800GS-a,990ADV-a ili slično,a sad mi se toliko svideo da ni ne razmišljam o prodaji. Motor mi je sad jednostano "legao" i to je to.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja