Jump to content

Moto Zajednica

sekulic

Članovi
  • Broj tema i poruka

    39
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu sekulic

  • Rođendan 15.06.1976.

Contact Methods

  • MSN
    milan@bdc.co.yu
  • Skype
    milan.sekulic

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Yamaha FZS1000 Fazer

sekulic's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

12

Reputacija u zajednici

  1. @Mina dva "crkavanja" u tako kratkom roku obično sugerišu kvar na drugom mestu čija je posledica pucanje sijalice. Ja bih krenuo od reglera odnosno napona koji generiše. Takođe, uvek možeš da koristiš i "seljačku metodu" - kupiš najjeftiniju krš sijalicu i pratiš da li će i ona da crkne u jako kratkom roku. Ako da, vratiš se na prvu tačku. Ako ne, imali si jako redak nesrećan slučaj sa prethodnim sijalicama.
  2. @Danijel85 Ja bih na tvom mestu razmislio o konceptu koji želim. Naime, po meni je 1000cc za naked pomalo neobičan izbor. Jedina dva objektivna polja primene takve kombinacije su po meni trkanje od semafora do semafora i izbor starijih bajkera koje više ne zanima divljanje ali žele masivan obrtni moment. S tim u vezi, ja bih za naked uvek pre uzeo 600cc u "Fazer pakovanju", odnosno 800cc ako juriš nov(iji), a to posebno ima smisla jer je jeftiniji u svakom pogledu od FZ1N (cena, potrošnja...) a radi sve podjednako dobro. Ako sa druge strane želiš i neku turu, bržu vožnju po pisti i/ili krivinama, da vučeš prtljag i suvozača onda hiljadarka ima svoje puno opravdanje, ali u tom slučaju toplo preporučujem FZ1S. Prosto je neverovatno koliku razliku tako mala maska pravi i zapravo ti omogućava da iskoristiš sve navedeno za razliku od naked varijante (sa nakedom teško da ćeš moći duže opušteno da se voziš preko 120). Inače, sjajan motor, izuzetno okretan po gradu, za singl vožnju dovoljno svega (nekome i previše), opterećen (za turing) bi mogao da ima i nešto malo veći moment u niskoj turi (zapravo moj utisak je da ga ima dovoljno ali slično FZ6-ici snaga nakon 6-7000 obrtaja tako "eksplodira" da imaš utisak da je niža tura malo "tanja") posebno u poređenju sa konkurentima u klasi. Izuzetan za "peglanje" po krivinama. Nešto kao "R" sa uspravnijim sedenjem. Od negativih osobina bih pomenuo prilično veliku potrošnju (drugar koji ga je posedovao tvrdi da mu je trošio i preko 10 l pri "aktivnoj" vožnji) i tek osrednje sedište za suvozača. Zaštita od vetra kod S verzije je pristojna.
  3. Više kao ideja: drugar je na FZ6 imao sličan problem s tim da se vibracija javljala nasumično i uvek samo pri jačim kočenjima. Ispostavilo se da jedna nitna koja drži disk nije bila potpuno stegnuta i disk bi prooscilovao pod određenim okolnostima. Obzirom da je i ovo Yamaha nije zgoreg i to proveriti. A da, taj zazor je bio tako mali da smo ga jedva provalili.
  4. Avijatičar, hvala na brzom odgovoru. Bio bih zaista zahvalan da odemo zajedno i/ili da se nađemo na piću kada se vratiš pa da podeliš svoje iskustvo sa mnom. Baš se dosta dvoumim ovih dana oko toga šta da uzmem a nešto moram jer mi je fabrički premali. P.S. koje si ti visine? Možemo dalje i na pp da ne gušimo ostale.
  5. Ljudi treba mi mala pomoć. Da li iko zna ko je sada vlasnik bele Yamahe FZS 1000 a živi u Beogradu? Razlog "potrage" je što sam danas saznao da je osoba sa belim Fazer-om pre neki dan ugradila novi vizir (kod Ivana), a kako sam i ja u potrazi za istim, jako bih cenio da razmenim iskustva ne bi li znao koji sebi da montiram. Svaka pomoć dobrodošla, hvala unapred.
  6. Isplati se. Jesu toliko skupi u Srbiji i nema baš i nekog izbora (ovde svi voze ili R ili big enduro). No ovo baš i nema veze sa osnovnom temom pa bi moderator mogao sve off postove da preseli ili pobriše.
  7. Ovde je važno naglasiti da stari XJ i poslednja generacija koja se radi od '09 nemaju mnogo toga zajedničkog osim naziva. Naime, onaj prvi pripada jednom prilično starom konceptu i u tehničkom i u vizuelnom smislu. Iako jako izdržljiv u pitanju je tehnički i performansama nimalo zanimljiv model. Takođe, on je i u vreme proizvodnje rađen kao "entry level" motocikl pa samim tim nema ničega revolucionarnog na njemu. Samo stara dobra proverena tehnika. Novi opet je više posledica marketinga i repozicioniranja Yamahe u klasi 600. Naime, mnogi vlasnici FZ6 su se žalili na mali obrtni moment u niskoj turi pa je yamaha rešila da to nadoknadi većom kubikažom i izbacila FZ8. Ovo je opet ostavilo određen "gap" koji su odlučili pokriti uz minimalna ulaganja. Tako su uzeli najbolje od onoga što postoji (FZ6 sa svojim agregatom) promenili ram i koristili čelične cevi umesto aluminijumskog (jeftinije a opet solidno rešenje) ali i dodatno "detjunirali" agregat FZ6 (prethodno već "detjuniran" sa R6)tako da se ne preklapa sa performansama novog FZ8. Na ovaj način oni sada gađaju druge konkurentske modele poput CBF600 ili odlično prodavanog ER6-N. Po meni odličan pristup s tim da ne mogu da ga komentarišem jer nisam probao novi XJ. Bilo kako bilo, po meni ova tema ima mnogo više smisla ukoliko pričamo o novom XJ, dok stari diversion nema baš nikakvih srodnosti sa Fazerom osim pripadnosti istoj matičnoj kući.
  8. 2004. godište. 118 KS. Registrovan do 07.2012. Prešao 46.700 km. Upravo zamenjen lanac. Cena 3.600 EUR
  9. Shecki imaš li predstavu (da ne kopam sad po netu) da li taj izduv paše i na RC46?
  10. sekulic

    HONDA VFR 800

    "Zimska cena" za keš - 2750 EUR. Zamena moguća za sport turing mlađeg godišta ili skuter preko 150 cc. U zameni cena 3.300 EUR!
  11. sekulic

    HONDA VFR 800

    Registracija upravo istekla. Zato i jeste tako niska cena. @Gator: probao sam juče da te zovnem telefonom jer za nedelju dana idem u italiju da gledam jedan Ducati ST3, pa sam hteo da vidim da li je tvoja ideja o zameni još uvek u igri ili ne i pod kojim uslovima. Ako mogu sa tobom (ili bilo kim drugim u Srbiji) da završim posao lakše mi je nego da se cimam sa uvozom. A ako ne, da biram u italiji.
  12. sekulic

    HONDA VFR 800

    FZS 1000 mi, kako sam i napisao, ulazi u uži izbor, ali mislim da ti puno tražiš za svog. Baci mi na pp neki predlog pa da vidimo.
  13. sekulic

    HONDA VFR 800

    Poslednja cena - 2800 EUR.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja