Jump to content

Moto Zajednica

Hypertensio

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Hypertensio

  • Rođendan 03.12.1978.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Doboj, RS
  • Motocikl
    Honda NX 650 Dominator

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Hypertensio's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

4

Reputacija u zajednici

  1. Našao sam ga! Skinuću ga pa pokušati očistiti, a ako ne, na ebayu je nešto manje od 10 $ tako da postoji rješenje u svakom slučaju.
  2. Obavezno ću probati, ne gubim ništa, a mogao bih uštediti na vremenu dok ne nađem taj dio.
  3. da, prirubnica, nisam se mogao sjetiti kako se zove. Sad je počelo zezanje po ebayu, ne mogu je naći nikako, moram poganjati Hondina zastupništva.
  4. Odem kod majstora, objasnim o čemu se radi i kada ga je upalio, primijetio je ono što sam i ja ranije, a to je da se negdje oko one gume koja je između cilindra i karburatora nabije nekakav pritisak, onda se čuje kao da negdje probije i ugasi se motor. Kad ga upalim, opet radi dok ne nabije taj pritisak i ne ugasi. Rekao mi je da nabavim tu gumu pa ćemo dalje sređivati. Skinem je i vidim da je sa donje strane pukla u dužinu oko 4 cm a sa unutrašnje strane oko 1,5. Naručiću je i nadam se da će se nakon toga moći uštimati i da je samo to problem bio. Jel to nabijanje pritiska ok?
  5. Mislim da sam nekada od Mostara preko Soca išao prema Nevesinju autom i nisam zaboravio taj put..od Nevesinja nisam išao prema Kalinoviku ali sam išao sa Romanije preko Rogatice i Sokoca za Olovo makadamom nekih tridesetak kilometara i izbezumio se jer motor uopšte nije za to napravljen ali je podnio.
  6. Prvo, odgovor BusManu. Ćelav sam, pa sam i tu u problemu sa eventualnim čupanjem kose. Karburator čišćen, svjećica nova ali je stara bila crna prilično. Filter vazduha nisam skidao i to ću morati prvo uraditi, noću ne vidim da kabal probija tako da nema još mnogo gluposti koje bi mogle zezati. Javim vam kad se danas ili sutra uhvatim u koštac sa zvjerkom. Sad mi je jedino mrsko opet skidati trista oklopčića da bih došao do bilo čega..
  7. Samo da sunce ponovo izađe i onda da se negdje na Rondu pije kafa, ili u Coco Locu, gdje sam se jednom kvalitetno proveo!Danas ću okačiti slika sa ove ture, ima par baš dobrih.
  8. Manjača sa svojim vrtačama, predio kao da si na Mjesecu. Gore ću sa Dominatorom. Moram par slika sa ovog puta postaviti.
  9. Krenuću po redu pa valjda bude nešto od svega toga.
  10. Da, on definitivno dobro vuče, odlično ubrzava i iz nižih obrtaja samo kad uspijem izbjeći to štucanje. Ostaje još karburator mada sam čuo negdje da i ta membrana zna praviti probleme, ali ne znam kakve.
  11. Avgust, ove godine, akteri moja tadašnja Yamaha Virago XV 250, btw. moj prvi motor. Ujutro oko deset poljubim ženu i dijete, nabacim ruksak na leđa, vreću za spavanje i šator stavim na motor i krenem za Banja Luku da pogledam Dominatora kojeg sada vozim i da prespavam kod druga pa ću sutradan krenuti negdje dalje. Imao sam već ponudu za Viraga u Tuzli pa sam htio napraviti dobar krug prije prodaje. Sljedećeg dana nakon kafe, lagano krenem kanjonom Vrbasa pa onda preko Kneževa na Vlašić i tu uvidim nedostatke male kubikaže, što me je već nerviralo i ranije prilikom preticanja. Ipak, pređem Vlašić, spustim se u Travnik gdje u "Vlašićkoj kući" pojedem strahovito dobar burek i neodređenu količinu kiselog mlijeka. Nastavim za Sarajevo autoputem gdje se sa tim motorom može voziti oko 110 i to je granica udobnosti ali i njegovih mogućnosti. Od Sarajave produžim prema Trskavici pa Zelengori i Magliću. Smjestim se u Foči, u kampu idealnom za odmaranje od svega jer je tih, nema velike gužve, a domaćini su izuzetno prijatni. Prespavam u šatoru, a ujutro se raspitam šta vrijedi vidjeti u okolini pa tako odem do pješčanih piramida koje izgledaju isto kao i Đavolja varoš u Srbiji. Cijeli dan sam se vozikao okolo a sutradan sam otišao u Andrićgrad, da vidim i to čudo. Odatle sam se popeo na Romaniju pa preko Rogatice i Sokoca, produžio na čuvenu Konjuh planinu. Na kraju se zaustavim u Tuzli nađem momka koji odmah kupi motor i bijelim Golfom dvojkom me doveze u Doboj..Odlična tura koju sam tako čudno završio i bilo mi je žao Yamahe toliko da sam sutradan otišao po Dominatora da se utješim..
  12. Najradije bih sad do garaže da ga istražim detaljno!
  13. Da, poseban je cilindar za zadnju kočnicu. Elem, ne izgleda kao da je išta dirano, moraću odvesti električaru, a ni klik nisam čuo..
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja