Jump to content

Moto Zajednica

AlexfromNish

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Niš
  • Motocikl
    Kymco Xciting 250i

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

AlexfromNish's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Hvala, pokušaću popodne, pa javljam da li sam uspeo.
  2. Radi perfektno sada, samo mu je iz nekog razloga upalio check engine lampicu. Majstor kaže da ne zna zašto, da ga teram negde na dijagnostiku...
  3. 110e za poštarinom iz Francuske do Austrije, pa mi ga je prijatelj otuda doneo, kad je dolazio. Nije jeftino, s obzirom da je polovan, ali kako ga nema nigde, a tražio sam godinu dana, nisam oklevao ni najmanje.
  4. U nedelju sam konačno preuzeo CDI, juče sam ga odneo majstoru, zvao me je danas da kaže da radi odlično, ali da mi je crkao akumulator od stajanja (svakako je već bio na samrti). Malopre sam uzeo novi, na formiranju je, pa ga sutra preuzimam, nosim da ga ubacimo u motor i vozim na tehnički, da ga registrujem. Konačno, posle godinu dana čekanja. Hvala ti mnogo, druže. Dugujem piće, kad budeš dolazio u Niš.
  5. Hvala ti na savetima. Upozorio sam ga, da će on snositi troškove, ukoliko se ispostavi da nije do tog dela.
  6. Sjajno, naručeno, hvala ti, druže. Naručio je drug iz Austrije, da izbegnem carinu i porez, pa će mi doneti krajem meseca. Ulepšao si mi dan, mnogo ti hvala.
  7. Znam, hvala ti, njega sam prvo kontaktirao. Videću opet, možda je nabavio nešto u međuvremenu. Tad je imao neki od 268 eura, ali se takođe oznake nisu poklapale.
  8. Ništa posebno se nije desilo, počelo je sa tim da povremeno nije hteo da pali, verglao je dugo, pa je majstor utvrdio da se CDI greje u nekom delu i kad se to desi, da neće da pali dok se ne ohladi. Elektroničar ga je otvarao, zamenio neke izgorele komponente, ali dalje nije mogao, bez šeme samog CDI. Ovi sa oglasa ni jedan po oznaci ne odgovara oznakama sa etikete mog CDI-a. Ne znam da li će raditi, nije mala investicija kupiti tako nešto iz inostranstva, a da se ispostavi da to nije to. Evo njegove oznake:
  9. Drage kolege. Pisao sam i prošle godine, da mi je crkao CDI za moj Kymco Xciting 250 INJECTION 2008. godište. Za verziju sa karburatorom ih ima da se nađu, ali za Injection ih nigde nema, cele godine sam bio bez svog ljubimca. Sada mi majstor predlaže da pokušamo da nađemo elektroniku od nekog drugog skutera (Majesty, Burman, itd...) od 250 kubika u kompletu sa CDI i da sve prepakuje. Šta mislite, jel to izvodljivo? Ima li neko iskustva sa takvom operacijom na nekom motoru? Voleo bih da makar ovo proleće, moj ljubimac dočeka spreman.
  10. Zar niko ne može da pomogne za moj problem sa CDI?
  11. Meni Dejan za CDI za motor 2008. godište koji ne vredi ni 2000e, traži 268e.
  12. Ma ne vozim ga dok to ne rešim. Ne greje se mnogo, ali kad se zagreje neće da pali.
  13. Drugari, može li pomoć? Kad mi se zagreje CDI (Xciting 250i 2008. god), neće da pali dok se ne ohladi. Bio kod jednog elektroničara, zamenio mu je par komponenti, testirao sve na instrumentima (i na osciloskopu), ali opet ne baca varnicu kako treba. Da li znate nekoga ko možda ima tu komponentu ili ko ima iskustva u popravci istih?
  14. Kompletirao sam motor, ali je brat prilikom montiranja prednjeg točka pomešao biksne, zbog čega je senzor brzine i ABS-a bio preblizo čitaču, što je kod prvog okreta točka prouzrokovalo oštećenje istog, na žalost, bez načina popravke. Tražio sam da kupim taj senzor brzine, ali uspeo sam da ga nađem na svega par mesta (originalni deo), ali košta čak 75 eura. Da li neko može da me uputi na nekoga ko možda ima polovne delove? Da li postoji zamenski čitač ili možda univerzalni, koji mogu da iskoristim? Da li su isti i za druge modele Kymca? Evo šta sam do sada našao: 1. Piše ABS senzor, ali pretpostavljam da ovo služi i kao ABS senzor i kao senzor brzine https://www.olx.ba/artikal/24540025/abs-senzor-kymco-motor-skuter-scooter/#detaljno 2. Ovaj iz Španije bi ispao duplo jeftiniji, ali ovde piše da je za noviji model Xciitinga 500 https://motostion.com/es/xciting-500-r-abs-500-2007-2012/88463-sensor-abs-kymco-xciting-500-r-abs-500-2007-2012.html#/tiporecambio-recambio_ecológico_original 3. A ima i ovaj sa Ebay-a: http://www.ebay.co.uk/itm/SENSOR-ABS-KYMCO-XCITING-250-2005-2006-/292050493022?hash=item43ff90de5e:g:f8YAAOSwCU1YwYDO Ostale koje sam našao su sa aliexpress-a i deluju kao zamenski ili univerzalni, samo je pitanje da li mogu da se iskoriste:
  15. Društvo, da se pohvalim, uspeo sam da uvezem Xcitinga iz Italije, preko Bugarske. Međutim, bio je u ne baš dobrom stanju, jer su plastike bile orgebane, ali ne i slomljene, falio je levi retrovizor, a na metalnim delovima, uključujući i viljušku i amortizere, je bilo dosta korozije. Međutim, rođak koji je pošao samnom je procenio da mu je motor dobar i da sve ostalo može da se sredi. Kako je motor bio narandžaste boje, ja sam svakako planirao da ga prefarbam u crno, tako da sam se odlučio da ga uzmem. Reč je o modelu iz 2008. godine, 250 injection, sa ABS-om, prešao 33 000 kilometara. Kada sam stigao kući i završio sve zavrzlame oko uvoza (homologacija, carina, špedicija...), oterao sam ga kod majstora, koji mi je rekao da je motor rađen, ali da je sjajno odrađen i da radi kao sat. Zamenio mu je samo ulje, dok je konstatovao da su i kaiš i rolnice, filteri, sve u odličnom stanju i da do idućeg servisa ništa drugo ne moram da menjam. Odlična je i zadnja guma, kao i akumulator, tako da sam i tu u startu uštedeo. Kada samga uterao u garažu, krenuli smo sa skidanjem svih plastika. Ispod smo, na ramu, sireni, rezervoaru i ostalim metalnim delovima, zatekli debeo sloj rđe. Motor mora da je vožen u nekom priobalnom mestu sa velikom koncentracijom vlage i soli u vazduhu, jer je prosto neverovatno da onoliko zarđa. Pristupio sam šmirglanju, pa nakon toga antirost, pa opet u krug i tako 3 puta dok nije zablistao. Onda sam ram premazao zaptitnom crnom farbom. Teleskope prednjih amortizera sam, nakon grubog pa finog šmirglanja, ofarbao farbom za alu felne. Isto sam uradio i sa zadnjim amortizerima. Sve šrafove, koje sam skinuo, sam proverio, očistio od korozije, a neke sam i zamenio.... Plastike sam matirao, pa sam ove "spoljne" ofarbao akrilnom metalik farbom uz pomoć kompresora, a ove "unutrašnje" mat farbom iz bumper spreja. Vizir sam odneo da ga ispoliraju, ali uz upozorenje da budu oprezni sa hemikalijama, da ne skinu onu foliju. Prednja i zadnja svetlosna grupa je izgleda nova, što je čudno jer plastike nisu bile polomljene. Nakon registracije sam samo kupio novu prednju gumu, kupio sam i kofer na koji sam izvukao signalizaciju za migavce i stop svetlo. Motor sam platio 650 eura, svi ostali troškovi (prevoz iz Bugarske, carina, PDV, špedicija, homologacija, registracija, servis..) još oko 650, tako da mi je ukupna cena motora - izašla na samo 1300 eura. Evo za kraj i nekoliko fotki iz procesa sređivanja, kao i konačnog izgleda mog novog ljubimca:
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja