Jump to content

Moto Zajednica

donmarkoni®

Članovi
  • Broj tema i poruka

    158
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu donmarkoni®

  • Rođendan 22.03.1977.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd - Zemun
  • Motocikl
    Africa Twin DCT 2020

Poslednji posetioci profila

1248 profile views

donmarkoni®'s Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

250

Reputacija u zajednici

  1. Nije mu ništa. Zvao sam drugara iz KV, čim sam video šta se desilo, misleći da je njegov blizak drug, ali nije. Neverovatno, ali ima dva ista motora u KV. Svakako mi je rekao da zna i ovog kolegu iz viđenja i da mu nije bilo ništa. Čak ni udes nije bio strašan, samo je motor završio u neverovatnom položaju.
  2. U ovoj temi izgleda svi misle da znaju najbolje, pa čak vidim i početnike koji neka ispravna mišljenja odbacuju. Naravno, skoro niko neće da analizira tuđe mišljenje i/ili video klip (izuzimam sprdanja naravno), već pređu preko toga uz plitki komentar, jer je njihovo mišljenje ipak jedino ispravno. Nakon nepunih 150.000km na motociklu, ja i dalje sebe smatram osrednjim vozačem koji ima još puno da uči, te zato pročitam i analiziram svaki post. I opet da ponovim, vožnja motocikla je "perishable skill" - veština koja isčezava, odnosno ako ne vežbate i ne unapređujete svoju vožnju, ako stagnirate, onda polako propadate, postajete lošiji. Usput, ako mislite "gde je tu uživanje, ako moram stalno nešto da vežbam?", moj odgovor je "uživanje je u svakom trenutku provedenom na motociklu". Ko se ne slaže, bolje neka odmah proda motor. Neću se upuštati u rasprave, tako da neću ni odgovarati na postove, ali ako neko hoće da ga častim kafu i da proćaskamo, na to odgovaram. Pozdrav drugari.
  3. Ja stvarno ne mogu da verujem šta sam sve pročitao u ovoj temi... Da mi se, ne daj Bože, nešto desi, pa da ne dišem i nemam puls, radije bih da mi pomogne neki (stručni, priučeni, ili nestručni) kolega koji bi to barem pokušao, nego neko (ko gleda samo svoje dupe) ko bi pozvao hitnu i gledao me kako umirem. Ova tema mi je otvorila oči... Najtužnije je što sad bolje vidim tamu koja nas sve više obuzima.
  4. Voznja motocikla je isčezavajuća veština (perishable skill), te motociklista mora stalno da vežba i radi na sebi. A tehnika i tehnologija stalno napreduju... ABS and Cornering ABS Explained Motorcycle Traction Control Explained Srećno! Vidimo se na putu...
  5. Ja sam odgovarao za krivično delo. Da li misliš da sam loš čovek, iako ne znaš okolnosti?
  6. Ja sam bajker, motordžija, motorista, motociklista... Ne smeta mi kako me god zvali, jer ja znam ko sam. A sve to jesam, jer sam prilagodio svoj život vožnji motocikla. I gle čuda, u tom trenutku sam našao sebe. Boljeg sebe. Vozim motocikl svuda i po svim vremenskim uslovima. Imam više odeće i obuće za vožnju motocikla, nego "normalne". Svi me očekuju na motociklu i asociraju moje ime sa motociklom. Imam prijatelje motocikliste i prijatelje koji to nisu. Ipak, motocikl i vožnja istog mi nisu najvažniji u životu. Ja sam bajker, motordžija, motorista, motociklista...
  7. Ono što sam ja čuo, bukvalno par minuta pre tvog posta, od kolege radio-amatera koji živi tu, je da se motociklista kretao velikom brzinom dok je obilazio kolonu iz pravca Vidikovca, a vozač automobila iz suprotnog smera ga je isekao pokušavajući da skrene levo kroz kolonu. Informacije su na osnovu zvuka motocikla, zvuka udarca i slobodne procene drugara, tako da ne uzimajte za "u kamenu zapisano".
  8. Iako te znam ovde sa foruma i visoko cenim tvoje mišljenje, ovaj put ti moram reći da se ne slažem. Jedna reč: trening. Trening stvara instinktivnu reakciju. Oni koji nemaju nikakvog treninga, obično se "zamrznu" ili, kao što kažeš, samo stisnu kočnicu. I pored svih lepota vožnje motocikla i uživanja u vožnji, ta vožnja je zahtevna radnja i iziskuje stalno vežbanje. Nije to teško, malo vežbe u uobičajenoj vožnji, malo mentalne vežbe... I naravno uživanje u svakom od tih trenutaka. Ma znaš već, radiš isto, nisi od juče... Javi se kad budeš u BG da pijemo kafu...
  9. Ljudi, da li ste vi realni...? Kakva crna tačka?! Ograničenje je 50! Za "normalnu" brzinu (i preko ograničenja) tu nema problema. Takođe, ja ne mogu da verujem da svi vozite na ivici gume kroz sve te krivine, pa ne možete da oborite motor još malo kad naiđete na krivinu koja se pojačava (late apex, double apex, itd...). Samo da vas podsetim... Nije bitno ko će brže, bitno je ko će duže.
  10. Naravno da te zeza, pa ti si prvi počeo. Vidi naslov teme... A ti kažeš da po kiši voziš auto.
  11. Složio bih se sa tobom, izgleda kao nova Afrika i to DCT, ona mala crna poluga na levoj strani je parking kočnica. Liči na Adventure Sports, po nosaču kofera bih rekao. A za one manje snalažljive, vožnja DCT verzije motocikla, koji uz to ima "drive by wire" gas, bi mogla da se završi u izlogu.
  12. Zato što je skinut sa linkovanog sajta. Imaš ovde: https://www.telegraf.tv/sport/47431-nesreca-u-stepojevcu-kombi-se-okretao-nasred-ulice-kad-se-u-njega-zakucao-motor-u-punoj-brzoni
  13. Ako se niko ne javi za tri nedelje, nosi sve. U fazonu "brigo moja pređi na drugoga".
  14. Bordo kofer Piaggio, teget prsluk Gap (iznutra roze) i šnala za kosu, nađeno na Gazeli u pravcu ka Mostaru. Pretpostavljam da je pukla kopča za ploču, kofer otpao, udario ga auto, polomio mu kopču za zatvaranje i sve je završilo uz levu ivicu leve trake. Molim vlasnika da se javi ovde (ključem dokazuje vlasništvo), kako bi preuzeo nađeno. Obzirom da kofer zauzima mnogo mesta i ne mogu večno da ga čuvam, a uz to je i po mom mišljenju nepopravljivo oštećen, biće bačen nakon tri nedelje. Pozdrav drugari i čuvajte se.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja