Jump to content

Moto Zajednica

The_juga

Članovi
  • Broj tema i poruka

    153
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: The_juga

  1. Izvini drug, nisam ulazio od Petka na forumu, evo broja:063/517-204, Zoran. On popravku radi tako što tvoj magnet prepravi na model novije generacije sa prstenom unutra i takav ti je doživotni malte ne, pozz!
  2. Za 115 e svoj magnet od GPZ-a popraviš kod Fabijanovića iz Bačke Topole i teraš GPZ , ako te samo to mučilo na njemu ili pazariš MZ a
  3. Detalja i doživljaja kolko hoćeš, slika ima al u principu sam postavio nekim redosledom tako da ostale manje više nzm kolko bi bile zanimljive. eto recimo da podelim sa vama nešto što nisam ovde nigde našao a ni sa drugim ljudima sa kojim sam imao konsultacije nisam dobio pozitivan odgovor a u pitanju je "čišćenje orginalnog auspuha". Ja sam došao na ideju da očistim auspuh tako što sam izduvnu rupu zapušio a ceo auspuh do grane sam nalio "uljanim razređivačem", ostavio ga (u zimskom peiodu) tako u uspravnom polažaju da odstoji dve nedelje i jače. Posle tog vremena ispraznio sam ga i ispadalo je svega i svačega, zatim sam ga ponovo isto tako nalio i ostavio još nedelju dana, ponovo iscedio i neizmenično svakog drugog trećeg dana rotirao izlaz praženjenja da bih ga u toplim letnjim danima ostavljao na suncu da to sve ispari. Rezultat po meni je bio izuzetan , auspuh je bio dosta lakši(šteta što ga nisam izmerio na vagi pre poduhvata) i kasnije kada je došlo do prvog paljenja i testiranja motor je sa lakoćom primao gas i isto tako izduvne gasove izduvavao. Moje mišljenje je da sam uspeo u tome ako ne 100 % onda neka bude skromnih 60% jeste da je cimanje malo veće al jedno je sigurno a to je da orginalni auspuh fabrički kao što znate ne zameni ništa !!!
  4. U januaru zamenio antifriz,bio crveni, sada je plavi u ovoj ambalaži na slici.
  5. Hvala Vam, vidi se da je bilo trudbe oko ovog mališana, jednostavno nisam imao srca da dozvolim da završi u kobasice
  6. Pozdrav drugari evo jedne lepote vraćene u život posle godinu dana lepo utrošenog vremena i nešto para! Inače motor je bio speman od strane bivšeg vlasnika da bude prodat na kamijonu sas "Zvučnikom" tako da sam ga simbolično platio 35 e, neispravnog , zakovanog. Naravno da ovo ne bi bilo sve tako lako da nisam imao pomoć prijatelja koji se nalaze na ovom forumu kao na primer "Kataran", i još dvoje za koje sam im zaboravio profilna imena.
  7. ja sam isti problem imao sa prednjim točkom, kupio drugu felnu, kupio novu gumu, balansiro, kad je korman u ruci smanjilo se osećaj krive gume ali kad pustim ruke gotovo korman postaje "pijani korman" i na kraju šta bi problem, problem je bio u krivoj zadnjoj gumi ! Ja jesam nosio zadnju felnu na centriranje ali nisam zamenio gumu jer sam verovao vulkanizeru, kada sam zamenio zadnju gumu zbog istrošenosti ja više nisam imao problem sa kormanom a svo vreme sam mislio da mi problem pravi prednji točak !!!
  8. Hvala , preneću savet, pozz !
  9. Mom kolegi potreban gumeni držač za migavac od KLE-a, ima li ko na prodaju ili preporuku gde kupiti?
  10. Svaka čast "Pane", samo napred, tvoj primerak MZ je u ok. stanju. Ja takođe radim na tome da u život vratim jedan ETZ 125, samo ovaj moj je bio baš za kombi sas zvučnikom a sada mal po mal dobija pravo lice, mašinu sam već sredio(generalna) sada mi ostaje farbanje, čak sam uspeo i papire da mu nađem njegove(kupio sam ga bez papira i od 10 vlasnika) i tako to. Biće slika al kad sve okončam i ja imam olakšajuću okolnost jer imam pomoć kolega sas foruma koji su mi u komšiluku(pozdrav za njih), sa srećom "Pane" !!!
  11. Iz iskustva: može al su velike peripetije i prepravke i na kraju dođeš na isto (finansijski) ko da si tvoj magnet popravio i prepravio kao na novoj generaciji KLE-a !!!
  12. The_juga

    MZ Caffe

    Ih ma svrati se po nekad !!! Vaistinu se rodi, srećni praznici !!! Da prema MZ nikad ljubav ne prolazi još jedan je dokaz kada sam pre mesec dana ponovo postao vlasnik jednog "jadnog napuštenog"MZ-ejca 150. MZ-ejac je u strašnom stanju, sigurno je lepših bilo bačeno na deponijama, ali u tome je i čar svega toga vratiti u život nešto što je odbačeno, znači čekame bože zdravlja dosta napornog rada (od igle do lokomotive), naravno da u celoj priči bi će uključen moj prijatelj i vaš kolega "Kataran" i još jedan moj prijatelj i vaš kolega(neznam mu nadimak na forumu) Slavko! Iskreno jedva čekam da se vreme malo prolepša pa da krenemo sa radovima !
  13. Na Lučičkom putu preko puta perionice "Panorama"majstor Borko, od skora u našem gradu inače povratnik iz inostranstva, nema greške !!!
  14. Ma džaba se mi među nama razumemo koliko su nam bitni crash barovi i dnevna svetla na njima kada ona govna što trebaju da razmu ne žele ni da čuju. Ja ipak pravim crash barove i stavljam dnevna svetla pa kud puklo da pukne. Neznam kako je kod vas u vašem gradu al kod mene u Požarevcu do današnjeg dana nije zažive registacija na mesec, tri, šest i td i td. !!!
  15. Nema diskusije, kupi sebi MZ, jeftin za kupovinu, dobar za početnike, jošbolji za budženje !!! Aj uzdravlje !!!
  16. Pozdrav "Deda" evo da ti se javim da sam pre dva dana rešio magnet na KLE-u, poslao sam moj stari magnet na popravku kod Fabijanovića još u februaru, magnet je urađen kao novi fabrički Japanac, nema više zime!!!

  17. "Marphi" imamo sam i ja problem par dana unazad sa "trrr", "trrr" pri startovanju motora, na sirenama izuzetno jak, na punjaču kaže napunjen, al on opet "trrr", "trr"i onda danas po preporuci kolege bajkera kupim nov akumulator i sada više nema "trr", "trr" !!! Pozdrav !!!
  18. E to je prava ljubav D.Cele!!!!
  19. Prodajem polovan magnet za Kawasaki ER-5, 2005 godište.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja