Jump to content

Moto Zajednica

DraganNS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1548
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: DraganNS

  1. Pozdrav i dobro nam došao!
  2. Priznaj, Žiko, da imaš neku "minu iznenađenja" za nezvane goste. Jednom specijalac - uvek specijalac!
  3. Kad se nema mnogo opcija, Fruškać je uvek tu: Bilo je motorista, nije da nije: U povratku sam, kod Paragova, isprobao kočnice u ekstremnoj situaciji: zevao sam levo-desno, ne primetivši da se kolona ispred mene zaustavila. Nab'o sam prednju i zadnju svom snagom, ABS je odradio svoje, i srećom se zaustavio na vreme.
  4. Odlično si odradio profiling V-1, iako si ga tek počeo voziti... Složio bih se oko utisaka u vezi sa stabilnošću na većim brzinama: vozio sam sa koferima do 160 km/h, miran k'o jagnje. Isti utisak delim app mase i njene izbalansiranosti. Jeste težak, međutim, čim se pomeri sa mesta toliko se lako vozi da se često zezam, dok prilazim semaforu, pokušavajući da ne spustim stopala na asfalt iako se jedva krećem, kao na bajsu. Snage ima, kao što kažeš, više nego dovoljno da ako treba muški povuče, pogotovo kada pređe 5000 rpm, iako ne kida k'o R motori. Ja ne volim mnogo da radim menjačem tako da se vrlo često vozim na 2-3 hiljade obrtaja, i mašina vuče odlučno i bez zadrške, snage uvek ima u rezervi ako zatreba. Što se vešanja tiče, iako volim malo sportskiji trim imam utisak da je napred malo tvrđi nego što bih želeo, malo previše direktno prenosi informacije o putu, a preopterećenje i povrat su podešeni blizu fabričke preporuke (ja imam 85 kilograma). Pozadi je OK, ne pliva niti sedište šuta u guzicu, podešen skoro po fabričkoj preporuci. Moguće je da je prethodni vlasnik stavio tvrđe opruge u vile, ko zna... A možda je i do gustine ulja. Elektronska pomagala na mk1, kao što znaš, svedena su na izbor između Low i Full power moda i 3 nivoa kontrole proklizavanja, ja vozim na Full + srednji nivo proklizavanja. Savremenu elektroniku na novom Versisu ne mogu da komentarišem jer nisam nikada vozio takav motor, mada me živo kopka kako radi aktivno vešanje na motorima koji ga poseduju. Prednja kočnica je OK, što kažeš ne ukopava, ali za moj način vožnje više nego dovoljna, dok bi zadnja mogla malo bolje da koči. Sedište je jedno od najvećih koje sam video, kada su u pitanju veliki, touring motori, mesta za suvozača više nego dovoljno. Da zaključim, ovaj motor je jedna uspešna, zaokružena celina koja veoma mnogo pruža za razumnu količinu novca, tako da mislim da si napravio odličan izbor.
  5. Dobaaaar!!! Neka je sa srećom!
  6. Pozdrav i dobro nam došao!
  7. Pozdrav i dobro nam došla!
  8. Sad gledam na ovoj slici koliko ima manje "mesa" na suvozačevom delu sedišta kod mene, u odnosu na ovo tvoje, prerađeno.
  9. Aaa, to je tvoj bivši motor - onda ne sumnjam da je sve odrađeno do perfekcije... Ostalo je samo da malo posumnjamo da se radi o princezi na zrnu graška, na suvozačkom mestu. Tu leka nema, i moja supruga je takva - ni jedan joj motor još nije bio udoban, posle sat vremena vožnje počinje žalopojka.
  10. Verovatno bi se popravio utisak ukoliko bi ubacio podizače kormana - meni je malo smetalo što je korman ravniji što se, posledično, manifestovalo pritiskom na ramena, pa sam ubacio SW-Motech podizače od 25 mm. Ili, eventualno, da vidiš da li su sajle dovoljno duge da se stavi korman od 1250F jer je malo viši. Sedištu ne bi mu smetalo da se malo "preparira" memorijskom penom ili gelom.
  11. Pozdrav i dobro nam došao!
  12. Dok se gospodin ne oglasi dobro ti nama došao!
  13. Прелеп мотор, Графиго , шта да ти кажем, добро га закључавај јер често пролазим кроз Ваљево...
  14. Sad sam proverio: nudi se na Booking-u opcija noćenje sa doručkom za 17 evra, to je baš povoljno. Sobe su ok, motor parkiran u dvorištu iza zgrade. Imaju i mali restoran pored, ali šteta da se ne prošetaš do ćuprije i Andrić-grada, a usput klopaš ćevape u Aniki.
  15. A ja se setio sebe i drugara na mom Tomosu E-90 kako na autoputu BG -ZG vrebamo "zavetrinu" iza kamiona i, na taj način, hvatamo stotku, na putu ka Poreču... (leta Gospodnjeg 1981.). Samo, druže, prži i ne brini!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja