Jump to content

Moto Zajednica

migimunz

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

migimunz's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Ja sam Nemanja, živim u Beogradu i trenutno vozim Piaggio Typhoon 50cc 2T. Ukoliko položim za A u ovoj sezoni, nadam se da ću postati vlasnik nekog maxija (merkam jedan X9 500cc). Nisam preterano iskusan vozač motora, niti se razumem preterano u mehaniku, tako da uglavnom slabo učestvujem u razgovorima na forumu, ali dosta čitam teme (neretko do jako kasno u noć). Pozdrav svima !
  2. Jesam srećom. Verovatno neće biti problema sa tim, ali me iritira činjenica da su mi vratili motor koji se onda pokvario posle nedelju dana. Još više to što ću sad morati da ih čekam ko zna koliko dugo dok prolaze najlepši dani leta za vožnju.
  3. Nažalost ja nemam ni alat ni poznavanje mehanike da bih to mogao da uradim. Ako neko poznaje dobrog mehaničara koji će to uraditi korektno, molim vas bacite broj/email ovde.
  4. Pozdrav, Hvala za savete. Trenutnu sliku nemam, ali mogu da slikam. Upravo je na putu počelo da mi curi ulje - motor je prvo počeo da se guši na oko 30% gasa, da bi ubrzo počeo da se guši i na 20% i na 10%, i ubrzo nakon toga stao i ugasio se. Nisam mogao odmah da se zaustavim jer sam bio u sred saobraćaja. Zvao sam Piaggio servis, rekli su da će doći po njega sutra-prekosutra, ali nemam ideju šta mu se upravo desilo.
  5. Hvala na odgovorima. Nisam prisustvovao servisu, tako da ne znam sta su radili, ali u izveštaju piše da su menjali filter, svećicu, očistili rezervoar ulja i goriva. Međutim danas sam dosta dugo vozio i u jednom trenutku mi je samo otkazala elektrika - signalizacija (osim prednjeg fara) uopšte ne radi, kao ni signalizacija na tabli. Da li neko zna da mi preporuči majstora koji se bavi elektrikom i mehanikom, koji bi ovo mogao da mi sredi? Nisam siguran da ponovo želim da ga vozim u Piaggio servis, ne čeka mi se dve nedelje da bi mu opet nešto falilo.
  6. Kupio sam kacigu i lanac/katanac kod njih danas. Vrlo ljubazni i strpljivi, usluga je zaista bila vrhunska. Kao što je Mare70a rekao, jako je prijatno i bez tenzije, a prodavci očigledno poznaju opremu koju prodaju.
  7. Pozdrav, Na žalost moja kuća, motor i auto u Obrenovcu su bili pod 2m vode tokom majskih poplava. Tek sada sam servisirao motor u ovlašćenom Piaggio servisu, danas sam ga uzeo iz servisa. Oni su uradili sve što su mogli, zamenili gomilu delova, očistili motor, zamenili ulje, očistili rezervoar, alnaser, zamenili svećice i td. Nažalost, i dalje imam par problema sa njim, za koje nisam siguran kako bih ih rešio. Prljavština, mulj Motor sam čistio, ali poplavni mulj je toliko uporan da uopšte ne mogu da ga izvučem iz sedišta, materijal kao da ga je upio. Ispod sedišta je takođe katastrofa, i pod je dosta prljav. Zanima me da li neko zna neku perionicu koja bi radila dubinsko pranje za sedište motora i detaljno čišćenje sitnijih delova (kao što su ručice), jer ja prosto nemam alat za to, a sunđer, voda i sapunica ne rade ništa. Ako neko ima alternativan predlog, voleo bih da čujem Vlaga u brzinomeru U brzinomer je ušla voda, pa je dosta zamagljen, blatnjav iznutra, a folija sa brojevima je izvitoperena. Voleo bih da popravim ovo nekako ako je moguće - motor je baš lep i žao mi ostavim tako. U servisu su mi rekli da ti merači ne mogu da se otvore da se očiste, ali možda neko ovde zna neku foru. Tromost Danas sam ga vozio nekih 45 minuta i primetio sam da je dosta tromiji nego što je bio. Nestala je ona startnost koju je imao, a uz Nemanjinu je išao dosta teže uzbrdo - ranije je leteo. Kao da se guši. Oni su filter vazduha kompletno zamenili, motor i izduvnu granu očistili. Ne znam da li treba da mu dam malo vremena, da ga "produvam", ili je potrebna neka druga intervencija? Hvala na predlozima!
  8. Hej, izvini za ovako kasan odgovor, od maja nisam uopšte bio u toku sa zbivanjima, pa sam sad tek video poruku. E, super bi bilo da se jednom nađemo negde da uporedimo. Nažalost ja sam moj tek izvukao iz poplave u Obrenovcu i servisirao, i nije mi baš kao što je nekad bio, moram videti prvo da ga skroz očistim i sredim :)

  9. Pozdrav, vidim vozis tajfuna pa reko da te dodam, retko ko ima u gradu, pa me zanima svasta vezano za tvog tajfuna, nemam sa kim da uporedim :)

  10. Nazalost nisam nos probao, trenutno sam van Beograda, saznacu u ponedeljak . Hvala svima na savetima, javicu sta je bilo. Kad smo kod toga, da ne zna neko nekog dobrog mehanicara u okolini Vojvode Stepe, za slucaj da ne uspem ?
  11. Pozdrav svima, Nadam se da nisam postavio temu u pogrešnom delu foruma. Posedujem Piaggio Typhoon 50, 2010 godište, koji je od kad sam ga kupio radio fantastično. Obzirom da nisam bio kući, motor nisam palio neko vreme (mesec do mesec i po dana). Akumulator sam napunio juče, i alnaser vergla kao lud, međutim motor se ne pali. Elektrika izgleda funkcionalno (kontrolne lampice se pale), goriva ima do vrha, kao i ulja. U tankom žućkastom crevu koje izlazi ispod sedišta (za koje predpostavljam da je crevo za gorivo) nema nikakve tečnosti, a ja nisam siguran kako da nateram gorivo da dođe do motora. Pokušao sam da rasklopim motor i dođem do nečeg korisnog, međutim skuter je sastavljen od toliko preklapajućih delova koji se međusobno zaključavaju da sam ubrzo odustao da ne bih nešto oštetio ili izvukao tako da ne mogu da vratim. Napravio sam par slika koje pokazuju deo mašine koji mi je dostupan, ako neko ima savet šta bih tu mogao da uradim, bio bih zahvalan: http://imgur.com/a/Xk0hL
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja