Jump to content

Moto Zajednica

Vladujko

Članovi
  • Broj tema i poruka

    33
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Vladujko's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

9

Reputacija u zajednici

  1. Smirio me telefon neće da nalepi kopiran link sa sajta za fotografije. Moracu sa kućnog čuda da postavim sliku. Sorry
  2. Evo jedna sveza slika sa ofarbanim i sredjenim auspuhom. Skinuo sam senzor brzine jer sam teško da prelemim nestručno zalemljene kontakte, pa tečnom plastikom da zalijem i termo buzir i ima da blista.
  3. Zamjenio sam ulje filter i ulje u reduktor u, skinuo auspuh očistio od površinske korozije, ofarbao u crnu mat boju za visoke temperature i ispolirao niklovane delove, sad je ko nov. Ostaje da zamenim semering na reduktoru ali za to cu morati u servis jer nemam znanja ni alata.
  4. Imam ja moju gospodju i dvoje dece tako da se ne brinem ni malo
  5. Verovatno da je farban al to ćeš da vidiš kad dodjem na servis. Al kad je operem pa farecla g3 pa g10 pa vosak i vata,pa kad se Utrlja ima da se cakli ko Monika Beluci. Biće lepsa od Popa ;-)
  6. Eto moje mezimce. Satelis resio sta treba za početak da se promeni i da napravimo spisak za dalje. Eto nadam se da se na prolece druzimo negde.
  7. Evo i mene novog kolege sa jednom crnom "lepoticom" scarabeo 500ie. Samo da jos naučim slike da stavim da se malo hvalimo :-)
  8. Sad sam malo proučio postavljanje slika pa se uskoro vidimo u scarabeo temi :-) Malo sam cackao oko motora oprao i obrisao onako brzinski bez detaljisanja. Boga mi fino su je izvajali, sto je vise zagledam sve mi se vise svidja. Velika zamerka : nema prekidač za kratko svetlo. Cim se da kontakt radi kratko, al aj sad oprosticu joj ;-)
  9. Pozdrav dragi forumasi. Posle krace odiseje prelomio sam i kupio juce Aprilia Scarabeo 500ie gt. 2003. Hvala svima na pomoci Ima sta da se menja, Satelis je dobio porukicu sa upitom za servise. E sad ovako posle voznje od 50km sve je ok osim sledecih stvari, 1 rucica integralnog kocenja je mekana na prvi stisak na drugi ok 2 prednja guma za zamenu, bajata 2006. zadnja 2012 ali potrosena vise na sredini kao da nije skretao nigde 3 danas sam video masnu fleku svezu tamo gde iz prenosa izlazi osovina zadnjeg tocka to mi se nije dopalo. 4 diskovi prednji kad sam uzeo subler ispostavilo se da su na minimumu $$$ 5 akumulator sam punio 16h i napunio se do 12v onda 2 puta u mestu upalio motor i pao napon na 11v krselaba $$$ 6 u gradu se motor ugreje do debele crte na meracu koja je predpostavljam debela zato sto je reper za radnu temp. ima izvedeno dugme za paljenje ventilatora za koje prvi vlasnik kog sam srecom iskopao preko prijatelja iz mup-a kaze da je uradio kad mu se pregrejao posle menjanja antifriza i tada je odradjena komplet glava i sve sto je trebalo. Kaze covek da ce mi dati i knjizice i rezervni i kod kljuc koje je pre nekoliko meseci pronasao cisteci garazu. Odusevio sam se. Kaze da je sa njim prosao pola evrope i osim tog peha sa menjanjem antifriza nije imao vanrednih poseta servisu. Zakazao sam i neko druzenje sa njim da mi isprica sve o motoru. Malo me brine ovo curenje ulja na zadnjem tocku ali sta da radim nije moglo da se vidi posle kratke test voznje. Motor je Ogroman udoban i lepo se vozi, nije nesto startan ali 120 ide bez problema. E sad mene nervira ovaj otvoren auspuh jer prdi kad usporava malo hoce i da pukne pa bi voleo da to mogu da sredim a da ne menjam originalni auspuh. E da ukras na kraju lonca je bio crn kao da je farban, ali sam sinoc uspeo da skinem prljavstinu sa smirglom 1500 i 2000 i farecla pasta, sad se sija kao da je nov Eto pun sam utisaka podeljenih jer treba jos para da se da na sredjivanje ali sam srecan
  10. Pozdrav dragi forumasi. Posle krace odiseje prelomio sam i kupio juce Aprilia Scarabeo 500ie gt. 2003. Hvala svima na pomoci
  11. Bio sam da vidim Scarabeo 500. 3 puta lepsi uzivo nego na slikama. Nije pran ni lickan. Skinuo sam ga sa prikolice i na 5 stepeni jutros sa slabim akumulatorom od 10.1V koliko pokazuje na displeju upali ama nije 2 puta okrenuo. Model je 500ie. Radio je u leru dok nije podigao temperaturu do 1/4 skale onda sam ga ugasio i sacekao dok sam popusio cigaru, izmerio ulje. Al bas je tesko dostupan cep. Ulje na polovini tacno boja braon kad se razmaze vise svetlo braon. Ulje masno i nema nikakve prljavstine tipa zrnaca ili opiljaka. Ponovo palim motor pali opet na 2 okretaja motora. Ler stabilan na 2milimetra iznad 1500 obrtaja. Spustam motor sa stendera i krecemo. Ubrzanje linearno bez podrhtavanja i ikakvih zvukova, kocenje prednjom sve mirno kocenje integralnom, rucica mekana na drugi stisak normalne tvrdoce hvata odlicno koci bez povlacenja u stranu motor miran i stabilan. Ponovo ubrzavam do 60 pa naizmenicno usporavanje ubrzanje do 110kmh koliko sam najbrze vozio sve ovo je proslo uz brundanje masine bez prizvuka metalnog zvuka. Masina se ugreje do izmedju 1/4 i 1/2 skale i onda opadne temp na 1/4. Pretpostavljam da je termostat zaglavio otvoren.. Zaustavljam se podizem motor na centralni stender stavljam ruku na izduv da ugusim zvuk auspuha, motor samo zuji bas sam se iznenadio kako tiho radi. Vracam se kod coveka i gasim motor krece vizuelni pregled. Zadnja guma za zamenu disk ok plocice nove ima puno mesa. cimam levo desno ema kloparanja ni krckanja, razmisljam ok je lezaj. zavrtim tocak sve pravo. Drug opteretio motor uzimam prednji tocak levo desno napred nazad, nema lufta, diskovi nisu novi ali imaju jos da idu, plocice na pola radnog veka oko 4mm. Motor bez vecih ogrebotina bez korozije osim povrsinske na auspuhu i donjim nosacima zadnjih amortizera. Motor suv osim malo prasine sa zadnje strane kod tocka, vidi se da je stara prasina malcice masna ali suva nije vlazna prasina. Cep od ulja malo mastan ali isto suva flekica 1cm u krug oko cepa za proveru. Sediste ok ima malu poderotinu ali je najlon ispod koze neostecen. Sva elektronika i komp rade 55600km na satu. Da auspuh je glasan ali je isti kao i fabricki mozda menjan mozda i original neko ga je razbusio da se jace cuje ali nije ruzan zvuk. Potrosnja tokom 5km sirove test voznje od 15-20 min 9.1km/L. Ja zadovoljan a gazda uporan ni evro dole 1200evrica . Uzeo bih ga odma ali razum kaze prespavaj tako da je dogovor da se sutra vidimo opet. Molim misljenje kolega
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja