Jump to content

Moto Zajednica

JankelA

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1190
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: JankelA

  1. Trebala bi uskoro da stigne od majstora, cekaju se sajle gasa i kociona creva, da napakuje to pa onda polako da sakupljam plastike, sedista, farove i ostalo sto fali. Bila su mi 2 pp aparata u garazi u trenutku pozara ali nisam mogo da dodjem do njih, nadao sam se da ce mozda da puknu od toplote ali nisu.
  2. Eurosport prenosi od 4:10 Supersport, pa od 5:30 SBK (trka pocinje u 6:00) na ES1. Kome treba link evo ga: /img/vipleague.svg Grand Ridge Brewery Australian Round | Race 1 (WSBK & WSSP) - Broadcast 1 Live Streaming | VipLeague WWW.VIPLEAGUE.LA Watch Grand Ridge Brewery Australian Round | Race 1 (WSBK & WSSP) - Broadcast 1 streams at home or at work? Watch streams on all kinds of devices and it’s all free.
  3. Vozikao je danas, nesto sam se opustio i vozio sam bas agresivno, a motor se ponasao savrseno kao nikad do sad, sta god da sam zamislio on je to radio, i resim da je bilo dosta krecem ka kuci i uz jedno brdo koje je iskopano traktorima i dzipovima idem po sredini puta jedno 40ak cm vise od kolotraga kuda prolaze ovi, i sve vreme razmisljam da opustim gas al ne da djavo mira, omakne mi prednji tocak i refleksno (kao i mnogo puta do sad i uvek me je spasavalo pada sto na ulici sto u sumi) krenem da se odgurnem nogom da se vratim u ravnotezu ali sam imao solidnu brzinu i cim sam pipnuo tlo cizma se zalepila u mestu a telo nastavilo i iskrenula mi se noga u kolenu. U trenutku mi se noga ukocila nisam mogo da je pomerim, nastavim polako ka kuci stajao probao da gazim, moze ali zateze sa druge strane kolena a i ono nateklo u roku od minut, bio na snimanju kazu srecom koleno nije mrdnulo ali su se tetive istegle i dobih gips prvi put u zivotu.
  4. Aktuelno. Nisam pomenuo, motor nije za pocetnike, sto se i moze zakljuciti iz prilozenog P. S. Nisam pao sve je u redu sa motorom
  5. Kawasaki KX450F 2017 godiste u odlicnom stanju. Pre 1rh stavljen nov klip, ventili, lanac u motoru, zamenjeni svi dihtunzi, uradjen servis. Nova zadnja guma, nove obe unutrasnje, prednja dobra. Na motoru je Showa SSF Air Tac prednja viljuska, ima launch control, 3 moda voznje. Uz njega dajem stitnik dekle kvacila, preklopivu rucicu kvacila, jos jednu original rucicu kvacila. Imam neki italijanski papir koji sam dobio uz njega. Kes cena za clanove foruma 4000e. Zamolio bih da ukoliko bude zainteresovanih prvo kontaktiraju putem privatne poruke.
  6. Razmisljao sam i o tome ali time bih opet dobio stanje koje je bilo ili slicno, a ovako imam sansu da unapredim i izmenim neke stvari koje mi se nisu svidele
  7. Hvala vam na savetima, ali vec se krenulo tako da sad idemo do kraja pa sta ispadne. Vise od mesec dana sam planirao da zapocenem sa ovim projektom ali nisam hteo nista da pisem i da se udubljujem u problematiku dok mi strucno lice (majstor kod kog se trenutno nalazi) ne da svoje misljenje, da li vredi da se radi, koliko posla ima i pre svega da li ce na kraju biti to to. Suzuki GSXR 1000 K7 koji sam takodje imao mi je bio mnogo drazi od Yamahe. Mnogo se lakse vozio, prethodni vlasnik ga je spremao za stazu, imao je opreme za stazu i generalno mi je mnogo bolje legao od R1, njega sam prodao par dana posle incidenta jer nisam mogao da ga gledam, za njega mi je najteze palo. Da je postojala mogucnost da se sredi, a da verujem da bi to bilo to, bez razmisljanja bih se odlucio za njega. On je bio prvi na 'udaru' i njega je bas fino otopilo, evo par slika: Yamaha je bila najdalje i garazi i nju je po mom misljenju temperatura ostetila najvise, sam plamen je mozda dohvatio kraj repa i zadnji tocak, jer su plasticni delovi (stop svetlo, donji deo sedista, plastike repa) istopljeni ali moglo je da se nasluti sta je bilo sta, pritom racunar je netaknut, instalacija je u skoro cela sacuvana, samo zice koje su bile za zadnje zmigavce i stop trebaju da se srede i par dzekova za sijalice u prednjem faru. Nabavljena nova trkacka pumpa prednje kocnice, sledeci korak pancir creva. Kocenje mi je bila jedna od vecih zamerki na ovom motoru, u poredjenju sa GSXR-om koji je imao Brembo 19 RCS (cini mi se da je ta oznaka) u Yamahu nikad nisam imao poverenja na kocenju, sad je prilika da se to sredi.
  8. Zvanicno je zavedeno kao neispravna instalacija. Uvidjaj je izvrsen formalno i zakljucak je donet u 15minuta. Nisam forenzicar niti sam strucan u toj oblasti, ali na osnovu nekih detalja koje smo porodica, prijatelji i ja videli oko objekta u kom je zapocelo sve, nisam bas ubedjen u to. To sam planirao sa svakim motorom, da napravim nesto unikatno moje, ali citajuci forume i u razgovoru sa ljudima sam uvideo da ljudi izbegavaju takve stvari, fabricko stanje je fabricko stanje, pre svega se misli na farbanje, e sad mora da se radi sve, tako da eto prilike da iskazem svoje umetnicke sposobnosti Hvala! Gledao sam temu o tuningu pa se razmisljao da ponudim masinu za eksperimente, ali nisam znao da li ce da upali. Sad kad pali, da se sredi ono najbitnije pa da vidimo da se mozda uradi nesto i oko toga. Slazem se, najbitnije je da nema povredjenih.
  9. Sad vec davne 2016 burazer je pocastio sebe Yamahom R1 iz 2008 godine. Motor je bio u tip top stanju, ali to je valjda normalno jer on zivi u zemlji gde su sva vozila perfektna i svako vozilo masta o tome da ima na sebi nalepnicu CH. Vozio je punih 6 godina ali zbog nekih stvari resio je da je proda, tako da je prosle godine stigla kod nas i ostala kod mene i drugog burazera. Par slika iz 'inostranstva': Prva slika kad je stigla: Malo ciscenja: I poziranja: Zatim je prvog oktobra doslo ispunjenje jednog od mojih snova - track day: I pored toga sto sam bio ubedljivo najsporiji iskustvo je bilo fantasticno, jedva sam cekao sledecu sezonu, a do tada planirao da pripremim trkacke oklope i jos neke stvari i da sledece godine budemo cesci gosti na TD-u. I za kraj, slika mene i burazera zajedno na stazi, hvala fotografu za ove uspomene E sad krece onaj ruzni deo price. Samo tri nedelje posle jednog od lepsih dana koje sam doziveo usledio je hladan tus. Ne znam sta me je probudilo oko 4 ujutru tog 22. oktobra, otvaram oci soba mi narandzasta kao da je sunce u njoj, pospan, sokiran ne znam sta se desava, prilazim do prozora i vidim supu sa drvima u ozbiljnom plamenu. Zovem vatrogasce, trcim u dvoriste, pomeram kola ali do garaze nisam smeo da pridjem, jer je na 5-6 metara od plamena bila nenormalna toplota i nije moglo da se stoji. Kad su vatrogasci stigli plamen je vec dobro zahvatio garazu i otopio dobar deo Suzukija, ceo X-Max, DT125, Sprint exactly i zahvatio R1. Kad sam skupio snage da pogledam, zatekao sam sledecu situaciju: Posle par dana kad se glava ohladila, hteo sam malo detaljnije da pogledam sta je ostalo od motora i dosao do zakljucka da je Yamaha pretrpela najmanje stete i da postoji mogucnost da se osposobi, ostalima nije bilo spasa (mozda i jeste ali 80% stvari bi trebalo da se zameni). Setim se da mi je ostao rezervni kljuc u ormaru (drvenom) u kom mi je bio neki alat, krenem da preturam po lomu i nadjem sledecu stvar: Sinoc sam je spakovao i oterao do majstora da proba da upali pa ako uspe da vidimo sta dalje, i danas mi je stigla lepa vest - pali, radi! Trenutni cilj je da se osposobi da se zamene sajle, creva, kocnice i ostale stvari koje su neophodne. Plan za dalje je da se za prvo vreme sredi i koristi kao motor za TD pa kasnije kako finansije budu dozvoljavale da se vrati i na ulicu, ali duga je zima a ideja je raznih pa cemo videti sta ce biti do proleca i pocetka sezone. Toliko za sad
  10. Jel zna neko da li su slike sa TD u originalnom kvalitetu ili je smanjen kvalitet zbog uploada?
  11. Ne secam se da sam ikad video ovakav start, i to pored sve elektronike i pomagala, moze biti da je trema/pritisak mada...
  12. Ako se Markez sledece sezone pokaze u pravom svetlu kao sto se ocekuje, eto ga 2025 u fabrickom Dukatiju
  13. Potvrdjeno - Markez napusta hondu na kraju sezone
  14. Jel moze neka preporuka na koliko staviti gume, prvi put izlazim na Navak Dunlop D212 (gsxr 1000 k7) Michelin Power Cup 2 (R1) I da li uopste da se opterecujem oko toga s obzirom da sam u plavoj grupi i prvi put na stazi?
  15. Menjac tacan skroz kad se salta normalno
  16. Jel zna neko sta bi mogao da bude problem, Suzuki GSXR 1000, prvih 5-10 minuta voznje nece da salta na sifter, kad se zapne nogom prekine struju ali ne prebaci brzinu, tek posle nekog vremena proradi normalno?
  17. Hvala na odgovoru. Planiram da dodjem na Navak na neki od sledecih TD-ova ali mi motor ima strane papire, prevezao bih ga kombijem pa cisto da se informisem da li prave problem u slucaju da zaustave ili ne.
  18. Jel imao neko iskustva sa policijom prilikom prevoza trkackog motora, da li traze saobracajnu ili papire od motora?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja