Jump to content

Moto Zajednica

ŠekiKG

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1581
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu ŠekiKG

  • Rođendan 19.03.1965.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Kragujevac
  • Motocikl
    Yamaha xj 900S Diversion

Poslednji posetioci profila

7739 profile views

ŠekiKG's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

4,3k

Reputacija u zajednici

  1. 3. Fale 4.Gera 5. Jefta 6. Zoca 7. Šeki
  2. Računaj na nas petoro (4 motora). Jedino ako bude nekog kijameta, nisam siguran da će svi biti raspoloženi za vožnju. Mislim da ne bi bilo zgoreg da se odredi okvirno vreme i precizno mesto za okupljanje, pre obilaska manastira.
  3. ŠekiKG

    Hrana!

    Plaćaš danak neiskustvu! Amateru (), NIKADA ti ne čistiš luka, šargarepu, seckaš papriku i sl! Uvek svima (devojci, supruzi, deci) objasniš da vrhunski kuvari uvek imaju pomoćnike koji to rade, a da je tvoj posao kulinarska čarolija. Ako u tome ne uspeš, nagraisao si.
  4. ŠekiKG

    Hrana!

    Imam amandmane! Ne sumnjam da su vaši recepti odlični, samo predlažem određene izmene, probajte (ili ne) pa ćete videti razliku. Prvo oko odnosa mesa i luka, na osnovu višegodišnjeg iskustva u spremanju gulaša, po meni (možda i grešim, ali sumnjam), najbolji je odnos oko 60 do 70% procenata luka, u odnosu na meso. Navešću još par razlika u pripremi, pa neka svako odabere šta mu se sviđa, pri čemu ne mislim da je bilo čiji postupak pogrešan, jednostavno, svako ima svoj način i postupak spremanja. Najukusniji mi je gulaš kada prvo na masti, u kotliću, malo propržim meso, sečeno na jednake kockice, da kasnije prilikom kuvanja zadrže oblik, pri kraju dodam domaću, dimljenu slaninu, kad dobije boju izvadim, pa propržim luka u toj masti, dok ne bude staklast, dodam šargarepu, zatim seckanu pečenu crvenu papriku, paradajz pastu, malo šećera, kad se sve to lepo uprži, vratim meso, dodam crno vino, vodu i kasnije malo vegete i kuvam (oko 3,5 sati, dok meso ne bude mekano, da se pritiskom na zid kotlića "cepa", ali mora da bude u komadu. Doda se još par tajnih začina , ali, po meni, nikako aleve paprike, pošto opterećuje želudac i gulaš onda bude "težak", a paprika mu več daje savršenu boju. Zavisno od ukusa, dodaju se pečurke i ljute paprike. Što se tiče "vodice" koju je the_doctor pomenuo, ja to rešavam sa malo prezli (ne stavljati mnogo, kasnije se još zgusne), a neutralnog su ukusa.
  5. Legendo, u koje vreme je predviđen početak fešte?
  6. Od Aranđelovca je odličan, mada i od Mladenovca do AR je prilično dobar.
  7. Veliki pozdrav druže! U pravu si, baš dugo se nismo "videli"! Mislio sam da ću, kad odem u penziju, imati više vremena i da ću "visiti" ovde i dobrom čika Rajku potrošiti sve gumice, ali čovek planira, a Bog se smeje. Između ostalog, baš su me svojevremeno pogodile vesti oko stradanja nekih meni mnogo dragih ljudi sa Foruma i trebao mi je mali otklon. Koliko sam dugo bio odsutan, govori i činjenica da sam zaboravio kako se postavljaju fotografije Moram da pronađem svoj post od pre ... godina, kada sam nekom od novih članova to objašnjavao. Biće me više ovde, ide zima! Šeki is on the road again Moram da pronađem i pročitam tvoja pisanija, siguran sam da ih je bilo Čim ovladam tehnikom Ti si bar legenda. Čim osetiš poriv da nešto uradiš - uradi. Što bi rekao Lane Gutović:"Ne znam da li koristi, ali ne može da škodi". Stavljaj brate, slobodno, kad meni već ne uspeva . Koliko dragih ljudi, za kratko vreme, vratili ste me par godina u prošlost
  8. U pravu si, nego se mučim već sat vremena da postavim nove fotografije, nikako mi ne uspeva,ne odgovara valjda format fotografija, zato sam i postavio link ka starom putopisu. Za zainteresovane šaljem nove fotke na viber. Godište je 1995, registracija je do jula naredne godine, za forumaše je cena 1800e, fiksna. Moguća svaka provera, Motor kupljen od prvog vlasnika, 10 godina u mom vlasništvu, bez havarija, u fenomenalnom stanju. Tel 069/2921432
  9. Motor u fabričkom stanju, sve originalno na njemu, radi kao singerica, potpuno nove gume Metzeler Roadtec 01 (plaćene 40.000 din u februaru ove godine), proglašene najboljim turing gumama, nov akumulator, u garanciji još 22 meseca, navigacija Bluberi, punjač 12v, bočni slajderi, centralni štender, dva originalna Yamahina bočna kofera sa signalizacijom, centralni Givi sa led signalizacijom, promenjena sva ulja (menjač, kočnice, i kardan), cerada, originalni alat, alarm I dva kompleta orginalnih kljuceva. Bez dinara ulaganja. Uz motor idu i dve rezervne gume, veoma dobre, takođe Metzeler Roadteck 01. Zvati pre dolaska, sqvo je od sutra na odmoru, pa planiramo malo vozikanja Sve o mom motoru možete pročitati ovde, nemam šta da dodam:
  10. "Pa šta?" je omiljen odgovor (pitanje) ovih koji misle da neće ni za šta odgovarati. Istorija je puna drugačijih primera. Samo malo strpljenja.
  11. Bdado, Obrati pažnju na ponašanje
  12. Ne kritikujem, samo predlažem. Apsolutno se slažem sa tobom i mislim da bi čelnici našeg Foruma (koji ima zavidan broj članova) mogli da pokrenu neku inicijativu u tom smeru, možda nešto i bude od toga, Pa makar se slikali i sa Vučićem
  13. Kod mene ne funkcioniše. Jedino poboljšanje sam primetio kada usporim pre tunela i otvorim vizir (sunčani vizir uvek podignem na oko 50m pre tunela). Ali ni to nije dovoljno da se ne osećam nesigurno. Sad, možda ima nečega i u onome što je napisao čika Rajko, da se klaustofobija manifestuje na različite načine, mada nisam primetio do sada da imam strah od zatvorenog prostora. Ali imam neprijatnost kad uletim u mračan, vlažan prostor, motorom (da budem precizan, ko zna šta neko može da pomisli).
  14. Isti osećaj imam, kao da žmurim Još na putu ka Višegradu svratimo u Međuvršje na kafu, ne uključim svetlo, i uđemo u onaj neosvetljen tunel. Srećom, uvek se psihički spremim (smanjim maksimalno gas), pa smo nekako pretekli, a i brzo sam uključio svetla, mada nije bilo neke razlike . ''Bem ti neosvetljene tunele.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja