Jump to content

Moto Zajednica

IceWave

Članovi
  • Broj tema i poruka

    42
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: IceWave

  1. A ja mislio da sam u'vatio boga za bradu kad sam skuterom od 50cc presao 300km... Svaka cast, odlican putopis i avantura!
  2. Odlican putopis, odgledali smo sve u mahu. Jedino se pitam, sta se desilo sa cetvrtim clanom?
  3. Ne, nisam je ispipao jer je dosla upakovana u sundjer, tako sam je i stavio i tek posle skinuo sundjer. Tako sam je kasnije i vadio jednom - dva puta, bas sam obracao paznju da ne diram staklo niti vrh. Sada mi radi kratko svetlo a dugo nece. Valjalo bi da potrazim nekog iz mog kraja sa skuterom pa da probam na njegov, mozda je grlce na mom faru lose jer ako okrenem do kraja, ne radi, vec moram da cackam levo - desno dok mu ne nadjem kontakt (otprilike na sredini). Isto vazi i za balonjaru samo sto njoj radi i dugo i kratko.
  4. Iste su velicine kao i na sijalici tako da je nemoguce kriviti bilo sta
  5. U medjuvremenu je i dugo svetlo prestalo da radi. Jos nisam uradio to sto si rekao, dobro da je nisam bacio. Na njoj se pojavila neka crna boja razmazana, kao vodene bojice kad pomesas. Jel to normalno? (Predpostavio sam da se topi onaj grafit sa vrha) I ako moze, skiciraj mi to sto treba da zakrivim ako imas vremena i volje, moze i u paintu samo da znam o cemu pricas.
  6. Stigla mi je danas, zamenio ali mi ne radi kratko svetlo! Da li i kod tebe ne radi ili je sijalica u pitanju?
  7. Nema zastitu. Inace planiram da kupim onaj univerzalni vizir, veliki, pa nece biti problem da se podigne gore. U svakom slucaju, obrtomer znam napamet tako da mi nije potreban
  8. Nema sanse da javno delim privatni broj coveka i da njegov broj izlazi u google pretrazi bez njegovog dopustenja (na kraju krajeva, i sa dopustenjem, nisam ja firma za marketing). Isto tako ne bih zeleo i da se moj broj nalazi tamo gde ga ja nisam ostavio. Koga interesuje, poslao mi je PP a kao sto sam rekao, postavicu slike kada paket stigne. Stigao je danas, sve sam sredio i postavio ali slike nisam mogao da postavim u toku dana. Morao sam da preradim prsten jer je moj retrovizor siri (tacnije ima neki metalni nastavak koji je siri) pa sam posetio komsiju limara koji je resio problem. Ispod drzaca i retrovizora stavio parce unutrasnje gume za bicikl da se ne bi ostetila plastika kormana. Otprilike da cu morati da zalepim super lepkom deo koji se kaci na drzac jer vrlo lako spada sa njega (na malo jace rupe), jako jeftino i nesigurno odradjeni "osiguraci" koji drze taj nastavak koji drzi telefon / gps. Sve u svemu - za te pare (730 dinara) sam zadovoljan.
  9. Nisu iz Kraljeva, koliko sam shvatio dolazili su tu kod nekog pa su promasili ulaz u dvoriste. Zato je isao u rikverc. U svakom slucaju je kriv 100%.
  10. Danas oko 12, silazim niz brdo sa suprugom i decko ispred mene vozi golfa, 15 na sat. Ukoci, ukocim i ja, iz drugog smera ide kombi, ne mogu zaobici golf nikako. Decko odjednom ubaci u rikverc, ja poceo da sviram, pokusam malo da odem u nazad ali dzaba, motor 100kg, zena i ja na njemu, uzbrdica jako ostra i bum, slomi mi covek prednji blatobran. Izlazi decko (rekao bih 15-16 godina) i mnogobrojna (zenska) familija. Gledaju auto, njemu nista, meni blatobran na zemlji. Komentari su bili: "Pa zasto ides iza mene!?" - izvini, jel treba da letim iznad tebe? "Pa mnogo si se pribio uz nas" - govori bakica od 60-65 godina - bio sam na 2 metra od njih pre nego sto je ubacio u rikverc i krenuo. "20 evra?! Ma dacu ti 500 kinti i to je to" - objasnjavam decku da su cele plastike 250 evra i da za 500 dinara ne mogu ni ulje da kupim. Na moje pitanje "PA STO NISI GLEDAO!?" - odgovara "Pa nisam..." Pitam se sta bi bilo da sam bio 10 metara iza njega... razbio bi me. Jedva nekako izmuvam 2000 dinara jer sam pretio policijom, mali ocigledno nije svestan da ce najebati ko zuti ako ih zovem pa ga stariji ubedjuju da se ne segaci nego da ce platiti. Cena novog blatobrana je 2500, video kad sam dosao kuci ali cu u svakom slucaju iseci deo koji je polomljen, nije puko ceo, samo prednji deo pa cu da zaoblim. Daj boze da je imao dozvolu...
  11. Zao mi je sto nisam ranije odgovorio, totalno sam zaboravio. Dobio sam i AM kategoriju jer sam polagao po starom zakonu tako da svi koji su polagali pre odredjenog datuma 2012. godine (ne znam tacno koji datum), dobijaju regularno AM, prikolicu, kombajn i jos nesto.
  12. Nasao sam identican drzac kao sa slike u prvom postu (samo bez ove zastite). Rekao ljudima da ako im treba, saljem broj coveka na PP. Ne vidim dalji razvoj diskusije U svakom slucaju, problem resen, ko ima isti, nek mi se obrati na PP za broj (ako covek ima jos na lageru). Svako dobro!
  13. Nasao na kupindu, identican. Ako jos nekome treba, poslacu broj coveka na PP. Moze lock
  14. Ah ne, ono sto mora imati jeste mogucnost da se kaci na sraf od retrovizora buduci da na skuteru nemam gde drugde (skuter od 50ccm, znas o cemu pricam),a za ovu nepromocivu foliju manje - vise mi je svejedno, to je lako naci.
  15. http://www.aliexpres...1076979869.html Postoji li ovo kod nas, i ako postoji - gde moze da se naruci?
  16. 'fala momci. Jos jedna stvar, koja bolje sija, plava ili bela?
  17. Pozdrav, Imam skuter od 50ccm koji koristi 12v 35/35w balonjaru. Kako kineski farovi sami po sebi nisu nizasta, svetlost se rasipa na sve strane i jako je slabo (zuto). Razmisljam o kupovini halogenih sijalica ali da ne bacam pare, da li bi ovako nesto moglo da zameni trenutnu balonjaru bez ostecenja plastike fara ili akumulatora? http://www.motobikes..._246510350.aspx http://www.motobikes..._246510355.aspx Kazu da je moguce istopiti far (moj far je plastican) ali racunam, obe navedene sijalice su 12v 35/35w kao i moja balonjara. Jel je ovo izvodljivo?
  18. Koliko god godina da imam, i dalje ne vidim problem. Ne pitam ja tebe za koliko bi ti prodao svoj motor vec koliko 20 godina stara masina vredi. U svakom slucaju, prethodni komentar @dankan je bio dovoljan.
  19. Zanima me, koja je realna cena ovog motora (bilo koje godiste, par godina gore - dole ne verujem da ima veliki odraz na cenu), u "tip top" stanju (citaj spreman za sezonu) bez dodatne opreme (kofera, stitnika za ruke itd)? Da se odmah razumemo, pogledao sam oglase na raznim sajtovima, pa i ovde na forumu i cene znatno variraju (od 1.400 do 2.500), stoga je i nastalo ovo pitanje. Planiram kupovinu sledece godine (mozda i zimus) pa da znam sta me ceka?
  20. Hvala na dobrodoslicama! Sigurne i udobne kilometre zelim!
  21. Bio na skupu u Uzicu sad u subotu. Zapalio se za taj BMW i videh GS parkiran, ali mi bilo glupo da pitam ciji je, da li mogu samo da sednem, da vidim da li mi odgovara. Bilo bi super kada bih naleteo na nekog iz Kraljeva ko vozi ST ili GS (kazete nije velika razlika), definitivno bi tu odluka pala Hvala puno na komentarima, znace mi i motor je stvarno prelep (pogotovo ST)
  22. Pozdrav svima, Znam da je ovo trebalo odavno da uradim, ali sta je - tu je. Bolje ikad nego nikad Zovem se Nikola, iz Kraljeva sam. Vozim kineza od 50ccm (prvi motor), ali opasno merkam BMW F650ST pa ako da bog, vozicu ga sledecu sezonu. Ovde sam zbog ogromne ljubavi prema dvotockasima (iako sam tek ove sezone kupio svoj, ranije se nije moglo), ali pre svega druzenja sa ljudima koji zive zivot punim plucima. Sebe svrstavam u bajkera, iako vozim skuter. Kome smeta, nek izvine Volim da vozim, da putujem sto dalje (ali ne i sto brze), uglavnom sa zenom kao suvozacem koja obozava da se vozi samnom. U roku od 2 meseca smo presli preko 3k (bilo je tu i tura od po 300km u jednom pravcu), pa i sad pre neki dan na skup u Uzice. Drzi se moj kinez! I tako, raskenjah se ja za sve pare... Svako dobro! A da, tu su makina i gazdarica (po zanimanju moj navigator)
  23. Jel ulaz skuterima dozvoljen? Dosao bih sa zenom, iz Kraljeva.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja