Jump to content

Moto Zajednica

draki

Članovi
  • Broj tema i poruka

    899
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: draki

  1. Окупљање почиње у 11 часова у порти цркве. Видимо се! Слава Богу!
  2. draki

    Kratke voznje

    То ми је тата и рекао, али били неки радови код њих па сам вјешто избјегао
  3. draki

    Kratke voznje

    Кад сам већ спријечен да возим овај викенд, хајде макар да напишем нешто о скорашњој вожњи по западној Србији. Бјеше то субота 30. март. Већ у пола 9 сам био на точковима. Кренуо сам из Блока 45, па Обреновац, Уб, Коцељева и онда прво стајалиште село Горње Црниљево, родно мјесто хероја Српске авијације пуковника Миленка Павловића. Одавно сам имао жељу да посјетим спомен обиљежје посвећено човјеку који је живот дао да би сачувао животе невиног народа. Пут до села је одличан, нова подлога, нова вертикална и хоризонтална сигнализација... Дионица Уб Коцељева је под радовима па на мјестима можете очекивати хаос од пута. Искрен да будем, очекивао сам мало боље стање овог комплекса али остаје нада да ће бар на дан када се обиљежава годишњица погибије да ће све бити чисто, покошено и уређено. Своје једнодневно путовање наставио сам преко Осечине, Пецке и Љубовије. На путу између Пецке и Љубовије скренуо сам са пута како би пронашао "Римски мост". Истраживајући по интернету дошао сам до података да је овај стари камени мост преко ријеке Љубовиђе направљен у 16. вијеку, што даље имплицира да нема неку повезаност са Римљанима, али ето народ му је дао такво име и ја ћу то да поштујем. Макадамски пут води моста а примјетио сам да на том потезу има доста викендица. У Љубовији се нисам задржавао јер сам на листи приоритета имао још двије дестинације. Прва је манастир Соко град а друга је спомен обиљежје Мачков камен. Манастир Соко град је новије градње и задужбина је блаженопочившег епископа шабачког Лаврентија. Посвјећен је Светом Николају Мирликијском, као и светом владики Николају Велимировићу. На путу ка Мачковом камену застао сам на једном мјесту са кога се пружа предиван поглед на Љубовију, Дрину и Републику Српску. Такође, одушевљен сам био са количином уређених воћњака и винограда. На скоро 1000 метара надморске висине, у близини општине Крупањ, налази се спомен костурница Мачков камен. Ту су похрањени земни остаци великог броја војника који су погинули бранећи Србију од најезде освајача из Аустро-Угарске царевине. Највећу пажњу привукла ми је плоча са стиховима Војислава Илића Млађег: "Незнани брате, кад путем наиђеш, За један часак застани у ходу, И сврати овде где спавају жртве, Из исполинске борбе за слободу. Поклон' се светој костурници њиној И опомен' се, затварајућ' врата: Да право значи више него сила, И да је Давид сурво Голијата." Како бих прекратио пут и стигао кући да се дружим са ћерком одлучио сам да од Крупња одем ка Шапцу и да се ту укључим на аутопут. Све у свему, још једна одлична вожња са доста различитих типова пута, различитих квалитета путева, великим бројем кривина, предјела од значаја, историјских мјеста и прелијепих погледа. Србија је најљепша држава и само мало јој недостаје да буде број 1 за вожњу мотора. Срећно свима који се данас возе.
  4. Humanitarni moto skup u subotu, 20. aprila za pomoć Nikoli Mrdakoviću - Glas Šumadije WWW.GLASSUMADIJE.RS Humanitarni moto skup za pomoć Nikoli Mrdakoviću održaće se u subotu, 20. aprila, u Domu kulture u Gornjim Jarušicama sa početkom od 12 časova.
  5. Дијелим мишљење са тобом у вези са Вогом и Стромом. Вог је хит број 1 на сајму.
  6. Полако се враћа стари сај сајму Видјех доста добрих мотора и драго ми је што сам видио и неке драге људе. Пазарио рукавице, договорио још неку опрему....
  7. Био сам ја у Обреновцу у недељу, Дуле ми рече да ће бити традиционално.
  8. draki

    Kratke voznje

    И ја јуче кренух са котрљањем точкова. Ограничен са временом одлучих да одем до Обреновца преко Јакова. Има онај мост код ТЕНТ-а много волим да застанем ту. После сам чекао који ће се семафор прво укључити онај чији пут води ка Убу или онај за Шабац. Убски је имао предност па сам лагано ишао до родног града Душана Савића. Затим кроз село Радљево и онда опет у Обреновац. Ту сам се нашао са дугогодишњим пријатељем Дулетом.
  9. Браћо Стромаши ако имате неког пријатеља, кума, рођака а да живи преко Дрине а да тражи добар мотор слободно препоручите овај мој Suzuki V Strom 650 DL - Motocikli - OLX.ba OLX.BA Suzuki V Strom 650 DL - Motocikli - 7.999 KM
  10. Да га у здрављу возиш добар Стром
  11. Понекада, да бих смирио мисли одем до гараже, истјерам мотор у хол гараже и упалим да га чујем. Тренутно времена за вожњу немам, биће кад дође право вријеме. Гледам овог мог двадесетогодишњика и мислим се зашто су толико нагрдили моторе, зашто више нико не ствара мотоцикле са овако лијепим свјетлима. Гдје је нестао осјећај за лијепо?
  12. Отвори тему за то. Ако уредници дозволе јер је раније, управо због писања разних глупости, било забрањено покретање таквих тема.
  13. Блажо брате, није баш тако. А да бих ти објаснио разлике прво би било добро да сам прочиташ историју стварања мото клубова не само тамо преко баре него и овдје на нашим просторима. А после тога ако баш имаш жељу да сазнаш нешто ново онда сједнеш са неким ко је у тој причи али оно право. Ја бих био најсрећнији кад би @Pablo угасио ову тему, јер толико вас је писало тек онако да испадне нешто да кажете. Толико глупости је изречено а питање је било једноставно.
  14. Наравно да постоји, то је опште прихваћена ствар. Може се о томе полемисати до сутра али то није ова тема. Има по форуму, додуше закључаних, тема о томе ако желиш да се боље упознаш.
  15. Када је серија, прије неких 10-12 година, била у пуном јеку по мото сусретима широм Србије појављивао се један човјек дуге браде са прслуком на коме су биле боје измишљеног клуба. Морам да признам иако су га многи познавали био је предмет спрдње. Е сад, уколико ти желиш само модел тог прслука то је онда ок. Јавиш се брату Гиги ( ево ти ФБ контакт ) и онда се са њим договориш да ти сашије исти такав прслук. Све са крагном и џеповима на грудима. Giga Hand Made WWW.FACEBOOK.COM Giga Hand Made ist bei Facebook. Tritt Facebook bei, um dich mit Giga Hand Made und anderen Nutzern, die du kennst, zu vernetzen. Facebook gibt Menschen die Möglichkeit, Inhalte...
  16. Јел реално да сваке године исти коментари буду на теми о Сајму? Небески смо народ! Какав је такав је, бољег немамо. Прошле године сајам био задовољавајући, што не значи да ће и ове године бити али свакако неколико сати живота ћу да одвојим да прошетам
  17. А љеба ти насушног како је то мали стром женски?
  18. draki

    Djir do Omana

    Помно пратим на инстаграму али да се и овде пријавим Срећно
  19. Чекајући прољеће
  20. У току године највише се радујем Божићу, Васкрсу, крсној слави, дјечијем рођендану и Дедамразијади. Мало је ријечи којима бих описао срећу и задовољство које имам у току ове акције. Наше мало некоме значи баш много. Ми смо се прво окупили код нас у гаражи у блоку 45 а онда смо се придружили осталим учесницима испред Скупштине. Следеће године у још већем броју Срећни празници, добри људи!!!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja