Jump to content

Moto Zajednica

Belac91

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Belac91

  • Rođendan 12.11.1991.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Nis

Belac91's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Da, ali mi se izgled ne svidja.
  2. Šta znači normalan? Mehanički zdrav? Da. Nasao sam jedan u PK, ali je pretrpeo tezak pad, i sad se trese ko lud na 70. Plus vidi se da nije dobro ocuvan, i da bi bih se vise nervirao oko njega nego sto bih uzivao. Nasao sam jedan na oglasima, na prvi pogled deluje solidno, ali prefaraban u zuto, sto mi nekako ne uliva poverenje, a i uzasno je ruzan.
  3. Ja i nemam 2 ipo za motor. Maksimum sto bih mogao je 2k i to mora da bude u fenomenalnom stanju, sa dosta opreme, jer realno, ovi motori su stari, i dosta su prosli, a trebalo bi mi i za prenos i reg. Treba mi nesto sto ce da mi potraje 4-5 god, i to ja ako predjem 3-4k godisnje, puna kapa, jer mi ne treba za duza putovanja, vec da zavrsavam obaveze po gradu i okolnim selima, i mozda ponekad odem do Suve ili Stare planine. Na osnovu svih saveta mojih prijatelja, CB 500 i ER5 su mi u najuzem izboru. a posto normalan cb 500 jos nisam nasao, izbor je jasan.
  4. Vec sam se cuo sa Stiglarom. Trebalo bi da vidim njegov motor za 10ak dana, i mozda se i dogovorimo nesto. Nemam iskustva sa Kawama, vec sa prokletim kinezima. Nemam vise zivaca da svakog meseca popravljam nesto. Zato sam i dosao ovde, da me dobri ljude upute na pravo mesto. Puno sam Vam zahvalan. Cuo sam se i sa Cicom iz Valjeva, pa cu verovatno izdvojiti jedan dan da obidjem nekoliko motora i pazarim jedan.
  5. Pozdrav ljudi. Planiram da kupim motor i trenutno najvise me vuce da kupim ER 5. Na oglasima sam nasao par komada koji mi se svidjaju, ali rado bih cuo neko vase misljenje o njima, s obzirom na vase dugogodisnje iskustvo sa njima. Prvi Drugi Treci Unapred hvala.
  6. Posto sam prodao Sprint Challengera, odlucio sam da kupim motor (po mogucstvu naked) do 500cc, ili jos preciznije, do 35KW(max 40), s obzirom da imam A2 dozvolu. Honda CB 500 i Kawasaki ER5 su trenunto najpozeljniji, ali sam otvoren za sve predloge. Prednost imaju motori mladji od 2000og i sa manje od 30000km predjenih. Budzet je oko 2000 eura.
  7. Problem paljenja je resen. Po mom skromnom misljenju, karburator pusta previse goriva na leru i gusi se motor. Samo bih voleo da znam da li onaj tockic levo ispod kontrolise za ler gas, posto sam ja tako zakljucio. Ako jeste, onda bih mogao da zavrnem ili odvrnem i da vidim kako utice na motor. Ako ne uspem sam da resim, onda cu ga oterati kod majstora. Hvala puno Zodini.
  8. Pozdrav. Ja sam novi clan, i bio bih vrlo zahvalan na svakom odgovoru i pomoci. Motor kupio moj otac od nekog sudskog duznika za 400 evra prilikom prebijanja nekih dugova, 2010. god. Presao 520km, Solidno ocuvan ali je 2 godine stajao, posto je bio zaplenjen, Malo teze pali, i pri vecim brzinama odlicno ide. Problem se taj sto se gasi na leru kada je zagrejan, moram da odrzavam veci gas. Nakon toga se tesko pali. A kada je hladan, i kada upali, radi na leru, ali nece da primi gas, nego moram da mu dajem i oduzimam 2-3 minuta, sve dok ne motor sam ne odluci da primi gas. Svecice nove stavljene, i nakon 20 km voznje, ovog iskustva, skinuo sam ih i bile su crne, i mokre. Da li je iko nekada imao slican problem, i sta mu je ciniti. Svaka pomoc je dobrodosla. Nisam veoma strucan oko motora, ali znam ponesto, i ako je sitniji problem, mogu ga resiti. Ako je karburator ili tako nesto ozbiljnije, bio bih veoma zahvalan kada bi ste me uputili kod nekog dobrog majstora u Nisu ili okolini.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja