Jump to content

Moto Zajednica

acoSA

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

acoSA's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Ponovo radi bioskop! Sa posebnom paznjom pratim temu. Svaka cast Bokilicu.
  2. Jos jedan pozdrav za organizatora, a posebno za Komu. Da nije bilo njega jurio bi zeceve po sumi za veceru. Ili bi neki meda jurio mene. Za sledecu godinu. Pozdrav iz Kosovske Mitrovice. P.S. Ima nesto snimaka na facebook-u u grupi Vatra Team. https://www.facebook...686143514758263
  3. acoSA

    BJB enduro fanovi

    Kupio sam tri lancanika.
  4. acoSA

    BJB enduro fanovi

    Kupio sam tri lancanika.
  5. acoSA

    BJB enduro fanovi

    Za motor sam se dobro zeznuo, ali ukrotio sam ga nekako. Sada sam mu porucio manji lancanik napred i veci pozadi. Nije kamera uvek bila kod mene, inace radi se o sony HDR-AS15 kameri koja je u klasi sa hero3 kamerom.
  6. http://www.avto.net/ http://www.kepesmotor.hu/
  7. Probao bi da se ukljucim iako veoma kratko vozim hard enduro. Naletim na jeftinu Yamahu YZ250, dvotaktnu i posto pre toga nisam vozio motor (neke sitne probe) nisam smeo dugo da sednen na nju. Okurazim se kupim opremu i krenem. Prvih pet sest voznji padanje na svakih 200mm. Inace vozimo po planinskim predelima. Posle par saveta kolega koji voze samnom uspeo sam da je ukrotim i da pratim iskusnije vozace u vecini terena (da ne lazem "malo" sam sporiji od njih). Problem koji sam identifikovao je veliki i brzi prenos snage na zadnji tocak i u usponima se desava da mi veoma lako okrene motor. Gledao sam dyno testove raznih motora i odnos prenosa i definitivno meni treba hard enduro motor. Moze da se vozi i cross, ali ti treba mnogo vise energije i zivaca. Kada stanemo na nekoj uzbrdici ostali sa cetvorotaktnim motorima krenu bez problema dok ja moram da se vracam i probam od pocetka. Sada sam nabavio nekoliko prednjih lancanika pa kada probam reci cu ti da li sam uspeo da je smirim. Probao sam KTM SX450, YZ450F, CRF450F i od njih KTM je najpovozniji u sumi i nije toliko brutalan na gasu. Honda okrece na ledja odmah. Citajuci forume i raspitujuci se kod ljudi koji voze u sumi ili hard enduro odlucio sam da moj sledeci motor bude KTM EXC (nebitno koji, ali ako moze 450F), Yamaha WR, Husaberg, GasGas Honda CRF450X, odnosno bilo koji Hard enduro. Ja sam moju Yamahu platio ispod 1000 evra pa mogu da rizikujem, a ti planiras da das velike pare za motor pa gledaj da ne napravis gresku kao ja. Takodje probao sam i KTM-a SX250 dvotaktni. Brutalan motor. Cetvorotaktni, Anlaser, Copa, Far.
  8. acoSA

    BJB enduro fanovi

    Pozdrav, Poceo sam da vozim motor pre pola godine na enduro voznji. Imam dvotaktnu Yamahu YZ250 i mnogo sam se naprzio. Ekipa strasna ima nas i po petnaest na voznji. Ako nekog interesuje moze pogledati klipove sa nekih voznji https://www.youtube....tronickm/videos Pozdrav.
  9. Koliko para? I malo vise informacija ako moze.
  10. Pozdrav, potrebna mi je pomoc oko podesavanja viljusaka Yamahe YZ250T. Inace moram napomenuti da sam totalni pocetnik i pokusavam nesto sam uraditi. Radi se o tome da sam zamenio ulje i semeringe u viljuskama, sada je mnogo bolje, ali ... Uvek ima ali. .... Na dnu viljuski postoji sraf za stelovanje cvrstoce amortizera i to sam iz nekoliko voznji valjda nastelovao. Ono sto me buni su ventili na gornjoj strani. Ne znam da li treba da se naduvavaju ili posle voznje izduvavaju. probao sam malo da ih naduvam i motor mi je malo tvrdji i malo mi se podigao napred. Nem pojma sta da radim, nesto cu sigurno sjebati. Nisam uspeo da nadjem servisno uputstvo za taj motor, a ovi noviji imaju samo stelovanje na srafu (valjda). Inace kolicinu ulja sam nasao na sledecem sajtu ma kome pise nesto i za amotrizere, ali nista mi nije jasno. Na donjem srafu imam 19 klikova ukupno, a oni kazu preko 25. Nije mi jasno kako na jednom srafu stelovati i Shock rebound i shock compression. http://georgiaoffroad.com/dirtbike.php?modelid=749 Izvinite na smetnji, i hvala. Aleksandar.
  11. Pozdrav, citam ovu temu vec dva meseca i konacno su se stekli uslovi za odgovor. Trazeci kvalitetan servis po internetu nabasao sam na ovu temu u kojoj je tada imalo oko 60 stranica hvalospeva. Posto nisam u blizini skidam agregat i saljem majstoru. Posle dijagnostike majstor konstatuje da je prethodni vlasnik par dana pre prodaje spakovao agregat kako bi palio jos par dana. Blok motora lomljen, pa varen. Viljuska na menjacu slomljena. sve u svemu mora novo. Majstor pokusava sa da sve to dovede u red, ali bez uspesno. Blok ceo iskrivljen. "Necu ovo da ti sklapam, mogu, ali ne mogu ti reci koliko ce da radi. Moze da pukne posle par minutra voznje." Poucen iskustvom ostalih majstora koji bi mi uzeli dobru lovu za pakovanje, pa kada bi to ponovo stradalo tada bi trazili drugi deo. Sledi, nadjeni delovi, spakovano, upaljeno, radi, ali poenta je da su svi postovi ovde istiniti i realni. Nije samo majstor za svoje prijatelje niti su ovi odgovori samo navlakusa za servis. Covek stvarno radi maksimalno posteno, i svaka cast i za najstora, i za ucesnike foruma. Iako ne volim da ni se cesto kvare stvari mislim da i sa tim ne bi imao problema sa ovakvim majstorom. Na pocetku sezone, kada se zaradjuje na laganim stvarima on preuzima ozbiljne poslove, stare motore (Yamaha YZ250T iz 1987. godine), i posvecuje im paznju iako novac za to potroseno vreme moze mnogo lakse zaraditi. Svaka cast, jedino sa ovakvim ljudima, i ovakvim pristupom mozemo postati bolja drzava i bolji narod.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja