Jump to content

Moto Zajednica

vladj

Članovi
  • Broj tema i poruka

    45
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Cacak
  • Interests
    Motori, racunari, putovanja i naravno devojke!
  • Motocikl
    CHALLENGER 250V

vladj's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Johnny hvala na pomoci, ali ja to radije ne bih dirao. U utorak cu naci nekoga da to pogleda.
  2. Na automat dolazi crveni kabal koji je +, i crni koji je masa. Iz automata izlazi jedan kablic koji ide ka alnaseru i vezuje se na dzek. Nemam dva crvena kabla.
  3. Predpostavio sam jer sam imao povecanu potrosnju. Stelovanje karburatora mu ne gine.
  4. ndeni Vecina nas koji vozimo kineske motore je njih odabrala ne zbog kvaliteta vec zbog cene. Da sam imao 5 soma da izbrojim verovatno bih vozio sada nekog Dragstar-a, a ne kineza, i ne bih se zezao sa popravkama istog. Sto bi nas narod rekao:"Koliko para, toliko muzike".
  5. E da ne zaboravim, kada sam menjao danas svecice stare su bile jako crne. Cega tu ima viska u sagorevanju?
  6. Johnny Kvacilo mi je sada naj manja briga. Ulje koje sam danas ispustio iz njega je bilo dosta tamno i siguran sam da je izgubilo viskoznost pa je mozda i to bio jedan od razloga sto je se teze saltalo u 2. brzinu. Kada upalim motor isprobacu kvacilo pa cu videti kako se ponasa sa novim uljem. Filter je fabricki na njemu. Na forumu kazu da je kartonski. Pokusao sam traziti po gradu takav ali nisam uspeo naci jer je problem precnik grane koji je 47mm. Otisao sam u ovlasceni servis tamo su imali na stanju ali isti kao fabricki. Na Kupindu sam nasao novi koji odgovara ali je Made in China, sto ce reci isto sr*nje. Ako ne naletim na kvalitetniji ovaj cu izduvati i ocistiti pa neka sluzi dok mu ne nadjem adekvatnu zamenu. Objasni mi sta si mislio sa ovim: 'Vladj probaj start kablom da premostis automat tj relej dal ce zaverglati, mozda ti se zalepio kontakti u releju pa se zato greje', posto sam anti talenat za struju jer me to nikada nije zanimalo. Da li kada kazes relej mislis na automat alnasera, kako ga ja nazivam? Inace tu glupost sam malopre otvorio i unutra sve izgleda citavo, tj nije crno ili nije gorelo. Mada ne znam ni sta bih tu trebao da gledam. E sada sto se tice TCI/CDI -ja. Pre bilo kakvog pokusaja zamene TCI-ja odnecu bobine na probu. Nakon toga cu preci na sl. korak. Kako se krece cena TCI-ju? U servisu su mi rekli 10 000din. Da li je to realna cena ili se moze naci i jeftinije.
  7. Biker-Boy Motor je presao sve 4000 km kao sto je JOHNNY rekao a 7 dana pre toga je radio bez problema. Tako da nije bilo nikakvih naznaka.
  8. Upravo sam zamenio ulje i svecice. Kada sam pokusao upaliti motor alnaser se ne okrece vec se cuje kuckanje u automatu alnasera koji je odmah ispred akumulatora i na njemu se greje + klema. Ima li neko predstavu sta bi moglo biti?
  9. Danas pazarih i ulje. Nadam se da nisam pogresio u odabiru. Moze li mi neko reci koliko ide u Challenger-a ulja? Blizu cepa za dosipanje ulja stoji 1400cmm3 sto ce reci 1.4l. Evo koje sam ulje uzeo. http://www.shorrocks.co.uk/images/5100_15w50_1l.jpg
  10. Johnny hvala za odgovor. Pristupicu stelovanju cim resim problem sa paljenjem oba cilindra. A obaveze mi ne dozvoljavaju da radim motor svaki dan. Danas sam uzeo svecice CR7HSA proizvodjac NGK Japan. Da li neko zna gde mogu poruciti filter vazduha za ovaj motor posto mu je precnik grane 47mm ako ne gresim?
  11. Da li mi neko moze objasniti kako se staluje karburator odnosno na kojim safovima ako uopste imam tu mogucnost? Na karburatoru pise da je made in Japan. I ako neko moze da mi objasni ulogu CDI (TCI) i gde se on nalazi na motoru?
  12. Evo i kod mene problemi. Motor radi na jednom cilindru. Desi se da upali i drugi u toku voznje na 5 sek. . Dalje problem je karburator. Na ler gasu ima neravnomeran rad i ponekad u voznji i kada oduzmem gas on radi na srednjim obrtajima. Potrosnja na 100 prelazi 6l. Karburator nije nikada stelovan. I treca stavka menjac. Teze ide u drugu u hodu a u ostale se ok salta i ne mogu izbaciti menjac na ler kada je motor upaljen. Motor pali normalno. Ranije dok je radio sa oba cilindra vukao je kao zver. Svecicama sam menjao mesta, stavljao stare svecice ispravne koje su zamenjene na prvom servisu, i idalje je ista prica. Motor je presao oko 4000 km.Svi predlozi i saveti su dobro dosli.
  13. No. 63 >>>>>>>>>> Challenger 250V <<<<<<<<<<<<<
  14. To sam i ja napisao u predhodnom postu. Na tom mestu mu torbica nekako najbolje pristaje.
  15. Varenje ne gine, ali je taj postupak malo komplikovaniji, jer se na mestu gde ide var mora obrusiti hrom, pa zavariti, pa ponovo hromirati. A mozes prelistati oglase, i traziti motor koji je bez naslona. Mnogi naslon skidaju jer motor "lepse izgleda" bez njega tako da je takvima visak. Cena je povoljnija nego da se narucuje od uvoznika, a i manje se ceka. Torbica za alat moze biti jedan od uzroka pucanja nosaca. Ako je neophodna premesti je na drugo mesto. Npr. ispod fara napred...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja