Jump to content

Moto Zajednica

BMW-K50

Članovi
  • Broj tema i poruka

    57
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Motocikl
    BMW R1200GS DOHC 2012

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

BMW-K50's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

4

Reputacija u zajednici

  1. Sediste nije problem , odmah se naruci nisko ili se kasnije dokupi drugo nisko sedisete , od 82 - 84 cm .
  2. Evo i jednog od novijih testova :
  3. Cena je i vise nego dobra ......
  4. Probao sam winglets od ADV i stvarno su dobri , ali je za mene dobitna kombinacija na kraju ispala ova : wunderlich Airflow 330 + winglets wunderlich sa dodatnom zastitom sa strane .
  5. Cuveni Jim Bade ( JimVonBaden ) nam je slikovito pokazao i objasnio kako u kucnoj radinosti promeniti ulje u karadanu. Slikoviti opis zamene ulja u kardanu
  6. Tako kazu iz BMW-a , a kako se menja pogledaj ovde :
  7. Kolega Bajker stvarno neznam o kom tonu pises , ja samo prenosim svoja iskustva i nema potrebe da ulazis u polemiku . Ako sam drugarski postavio slike i napisao koja ulja su ok cemu onda taj ton . I nisam na ispitu pa da pogresim a i nisam mali pa da gresim . Umesto reci hvale ti delis packe ..... ajde molim te oladi . Usput Motorex hvale jaci servisi u Srbiji i kazu da je jedno od boljih ujla .
  8. Da si menjao ulje u menjacu znao bi da ne moze da se sipa vise nego sto moze ,,,, jer preliva i tu je kraj . Znaci manje moze uvek a vise ne moze . Fabricko je Castrol i BMW ne stavlja drugo ulje .E sad ti mozes uvek posle sam da menjas ono sto ti zelis i volis . Ali posto smo usli u diskusiju evo da iznesem i svoje iskustvo . Citajuci svetske forume i ja bio ubedjen da je bitno da se u novi DOHC sipa mineralno i ratovao sa BMW servisima itd... Posle odlaska u Nemacku i direktne posete BMW sve mi je bilo jasno . Bio sam u velikoj zabludi . U novi motor ide samo polusintetika ili full sintetika a nikako mineralno a viskozitet preporucuju 10W-50 . Eto i to je jedna bitna informacija za vlasnike novih DOHC motora.
  9. Zao mi je ako sam te deizinformisao , tebe ili pak nekog drugog ali svako mora obrati paznju na svoj model , ovo je samo forum a ne servis . Inace imam vise motora izmedju ostalih i DOHC tako da znam o cemu pisem . Za DOHC ide malo vise od 700 ml ali to nije bitno jer se motor prvo postavi na idealno ravno mesto i tek onda se sipa novo ulje u menjac , i naravno sipa se sve dok ne pocne da izlazi vani i to je to , A to da li je 700 ili 720 ili pak 750 nije bitno na menjac , bitno je da je do vrha i da se redovno menja. Karadan je druga prica i tu po novome mora bas 180 ml da se sipa inace dolazi do poznatog curenja semeringa. Ako sam pomogao drago mi je a ako nisam zao mi je .
  10. Castrolovo ulje SAF-X0 vise se ne proizvodi , sadasnje ima drugu oznaku . Koristi se i za menjac i za karadan , u menjac ide 800 ml a u karan 180 ml tako da flasa od jednog litra zavrsava posao . Syntrax Long Life 75W-90 Alternativa Castrolu je Motul i vise nego dobro ulje . Gear 300 75W90 .
  11. Ovo je interesantno , pokazuje izuzetnu stabilnost u voznji ,
  12. BMW-K50

    R1200GS: Crash bar

    Kad bi majstor Seba ovo napravio bio bi car .. ( ali identicno )
  13. BMW-K50

    R1200GS: Crash bar

    I sta bi jesi li bio kod majstor Sebe i ako jesi sta je rekao ?
  14. Kao sto djunta kaze , nema ti rezultata bez trljanja dok ti prsti ne utrnu , bez obzira koji metod koristis .
  15. BMW-K50

    R1200GS: Crash bar

    Da li si se vec odlucio koji model ? ili jos uvek istrajuzes ? U svakom slucaju dobra ideja da uzme meru pa da ima .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja