Jump to content

Moto Zajednica

kabuto

Članovi
  • Broj tema i poruka

    81
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: kabuto

  1. To si upravu, nadam se da se nece svesti na to. Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
  2. Ako se i jedan od nas zapita i sutra ne sedne pijan na motor ili ga ne nagazi do daske, jer je procitao da policija vrsi pojacanu kontrolu, nesto je uradjeno. Licno mislim i da je policija previse popustljiva prema vozacima dvotockasa i da smo to osetili i mnogo se opustili. Uvek nam je neko drugi kriv. Ja podrzavam akciju i drago mi je da postoji barem neka reakcija drzave na tragican vikend. Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
  3. Kaciga sa integrisanim suncanim naocarima je zakon.
  4. Bukvalno sam sada krenuo da napišem isto. Tema je Pozicija tela na motoru u sekciji Motoristi na drumu, a piše se o vožnji na stazi i pritisku u gumama. Složićemo se svi da vožnja na stazi u kontrolisanim uslovima nema previše, ili barem ne bi trebalo da ima, veze sa svakodnevnom vožnjom na drumu. Dosta je rigorozan forum po pitanju cenzure, poštovanja nekih pravila i forsiranja priče o bezbednoj vožnji, a dozovoljava se debeli off topic ovde.
  5. kabuto

    Honda CBF 1000

    Drugar ga ima, presao je 40k sa njim za par godina. Odlicno ga sluzi. Bio mu je crkao na 20k neki deo za paljenje cini mi se, ali mu je to priznato i zamenjeno van garantnog roka jer taj deo ima fabricku gresku i honda to resava o svom trosku.
  6. Da, pejicina krivina je na 3:45. Ovaj ili je lud ili laže cajger. 120 na ovoj krivini, 240 kroz klisuru, da li je to realno?!
  7. Sada malo gledam po netu. Definitivno su od philipsa najbolje x-trene vison http://www.philips.com.au/c-p/12342XVB1/x-tremevision-car-headlight-bulb. Diamond Vision su samo šminka, to i proizvođač kaže: "Philips DiamondVision halogen headlamp is the ultimate style upgrade for your car with 5000K white light. With the specially designed blue coating, DiamondVision makes you stand out from the crowd.". http://www.philips.com.au/c-p/12342XVB1/x-tremevision-car-headlight-bulb Sad je pitanje da li hoćeš da vidiš ili da budeš viđen... Evo i povezane teme, dosta je već rečeno u njoj: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/75871-philips-x-treme-vision/
  8. Da ispravim sam sebe, OEM xenoni su 4300k, ne 2700k, otprilike tu i iznad počinje i boja dnevne svetlosti. Ja lično ne volim belo svetlo, za koje god da se odlučiš biće bolje od običnih za 200 kinti to sigurno. Philips Xtreme Vision koje spominje lalajko hvale dosta. Imao sam dosta nightbreaker-a, neki su trajali godinu, neki 3. Evo sada na motoru 2 godina i rade i dalje.
  9. Mozda svetle kao kineski xenon, fabricki xenoni su 2700k isto kao sunceva svetlost. 2700k najbolje osvetljava, tako da to sto su 5000k je po meni mana.Ja koristim osram night breaker i prezadovoljan sam. I obican osram je po mom iskustvu mnogo bolji od mase brendiranih sijalica, za no name da ne pricam.
  10. http://www.kurir.rs/cerka-poginulog-motocikliste-kazite-mi-gde-mi-je-tata-zasto-nije-pored-mene-clanak-1915829
  11. Jasminko, stvarno mi nije bila namera da te uvlacim licno u temu i prozivam, obukom i uslugom smo zadovoljni i devojka i ja. Pricu sam ispricao kao licno iskustvo. U pravu si da je vozila na manjem motoru, bila nesigurna. Nije pala na obuci, pravila je pauzu zbog zime. Ja kada sam polagao bilo je pravilo da kada se staje spusta se samo leva noga jer je desna na kocnici, mozda se promenilo od tad, a mozda nisam u pravu da ti za to pisu negativne. Samo me je iznenadio momenat da to nije preneto kandidatu i da joj policajac kaze da ce pasti zbog toga. Za ostalo svaka cast, siguran sam da ni tebi nije bilo lako . Siguran sam da si bolji od 90% instruktora i opet kazem nije mi bila namera da te prozivam, pogotovu ovde u tvojoj "kuci" na neki nacin. Ono sto mogu dobronamerno da ti kazem jeste da je devojci smetao tvoj pomalo negativan stav u vezi njene voznje motora, to joj je dodatno spustalo samopouzdanje i povecavalo strah, moguce da je takav stav bio sa razlogom.
  12. Ja sam iz prvog polozio i A i B bez ikakve veze i mita, verovatno sreća samo. Moja devojka je isto položila iz prve, za B pre 2 godine a za A pre par meseci. Njoj se recimo za B desilo da joj je instruktor pre prvog polaganja nudio da mu plati za siguran prolaz tipa 100 eur u auto školi Gold sa Banjice. Ja sam je savetovao da ništa ne plati i polaže i spremio sam se bio da im napravim haos i da ih namestim ako padne više puta i krenu da je obaraju i maltretiraju, koliko su me iznervirali. Međutim, položila je iz prve. Već sam ih prethodno bio posetio u auto školi pošto je bila kupila obuku na nekoj akciji koju su imali Počela je da vozi posle par meseci i oni joj, kad je trebala da odvoza poslednji čas, ne daju i kažu da treba prvo da doplati obuku jer su u međuvremenu poskupeli?! Nakon moje posete i malo ubeđivanja, da to što rade nema veze sa mozgom i da je čista krađa i otimačina, su joj "oprostili" i odvozala je bez doplate poslednji čas. Za A je po mojoj preporuci otišla kod kod instruktora i vlasnika auto škole koji je aktivan i ozbiljan dugogodišnji vozač motora. Nije joj pokazao ni šta joj treba za polaganje, a kamoli nešto više od toga. Pandur joj je na polaganju posle poligona, kad ju je video kako vozi, rekao da će pasti sigurno ako spušta obe noge svaki put kada stane, jer joj se pišu negativni poeni za to. Pa valjda je to prva stvar koju je instruktor trebao da je nauči. I ona posluša pandura da spušta samo levu nogu kada staje i položi iz prve. Svaka joj čast, ali ja joj svejedno ne dam moj motor da vozi Ne znam, meni su instruktori najtruliji, jer su oni ti koji direktno obučavaju i prenose znanje. Umesto da shvate odgovornost i posvete se obuci, samo otaljavaju. A sistem je takav kakav jeste, to svi znamo. Ja sam za A imao odličnog instruktora, koji me je stvarno naučio masu stvari i fora koje nisu po "programu". I meni je bio sporan pešački, što sam stao a pešaci su bili daleko. Instruktor se isvađao sa pandurom, rekao mu u fazonu "dogovorite se sami sa sobom da li se staje na pešačkom kada je pešak na 2 m...". I položih tada na kraju.
  13. Uh, da slavis novi rodjendan na taj dan. Ti si preleteo preko kola, zato i nisi teze povredjen?
  14. U teoriji ne bi smeo da raspakujes, u praksi ti cesto ni ne pogledaju robu ili ne kazu nista sto je raspakovana. Kako nabodes carinika...
  15. http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/577385/VENCI-UMESTO-SVECICA-Hrvatska-tinejdzerka-poginula-u-Nisu-htela-da-proslavi-18-rodjendan-u-Srbiji http://www.telegraf.rs/vesti/1670911-jeziva-tragedija-u-nisu-devojka-18-iz-hrvatske-pala-s-nadvoznjaka-i-poginula-foto Jbt ne verujem, devojčica je ladno preletela sa ograde nadvožnjaka kada je pala sa motora kao suvozač i poginula od pada. Šta reći
  16. http://blic.rs/i/575735 Klinac 18 god, izgleda da je vozio i on bez kacige. Sta reci, tuga.
  17. Ja vozim xj6 sa 189cm i 105 kg, nije mi mali. CBF 600 sam provozao i mozda je cak malo i veci od xj6. Ali na kraju moras da sednes i da probas.
  18. Dodao bih i cbf 600 i xj6 ako se uklapaju u budzet, stajes na njih sigurno
  19. Jeste, ali niko nece da nas sacuva ako prvo sami sebe ne sacuvamo. Realno smo kategorija koja pravi najvise prekrsaja, od nenosenja kacige preko nepostovanja ogranicenja brzine, nedavanja migavaca i nepropisnog preticanja i provlacenja, pa do voznje zutom i zaustavnom trakom. Toga moramo da smo svesni, a ostale kategorije i policija nam ovo u sustini uglavnom tolerisu.
  20. http://www.telegraf.rs/vesti/1650313-krvavi-sudar-na-avali-automobil-udario-motor-na-kom-se-nalazio-mladic-18-bez-kacige-foto
  21. Nije tacno da ne pita i za motor i za ostale faktore rizika kao padobranstvo npr. Ako nema u upitniku ima u sitnoj stampi sigurno. Nazalost ljudi to kasno shvate. Mogu da ti uskrate osiguranje ako npr. potpises da nisi pusac a jesi i razbolis se od neke bolesti koja moze da se dovede u vezu sa pusenjem... Budite oprezni sa ovim. Razlikuj i cisto zivotno osigyranje, stedno zivotno, osiguranje od invaliditeta i nesposobnosti za rad, moze da bude i kombinacija navedenih. Odosmo sa teme...
  22. Ne pokriva ti nijedno zivotno motor i pad sa istog u zemlji Srbiji, mozda do 125cc neko. Previse smo rizicni.
  23. Formirali su ga tamo gde sam ga kupio...
  24. Stavih juce Vartu, platio 6250. Inace, prvi simptomi su mi bili da je palio check engine i prijavljivao lose napajanje na injectorima i trokirao na niskim obrtajima, tek je posle krenulo slabo paljenje. Smorio sam se ziv bio, da je nesto ozbiljno oko struje, prvi put cujem da se tako ponasa zbog loseg akumulatora, nemam pojma. Verovatno neki znaju da imamo opciju dijagnostickog menija na samom displeju, svasta moze da se vidi pa i napon akumulatora. Ne bi bilo lose ko zna da napise ovde kako se ulazi u ovaj meni i kako sekoristi i tumaci?
  25. Nema ni Landporta na stanju u BG, na kraju sam nasao Vartu za 6500. Ima 215 startne struje kao i Yuasa, plus jedina ima 12 Ah, ostali imaju 10 Ah.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja