Jump to content

Moto Zajednica

nebojsa887

Članovi
  • Broj tema i poruka

    234
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu nebojsa887

  • Rođendan 01.01.1987.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Parage
  • Motocikl
    MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik

Poslednji posetioci profila

1779 profile views

nebojsa887's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

45

Reputacija u zajednici

  1. Svi ti kinezi su slicni pogledaj malo kakva mu je masina kog oblika i dali se ugradjuje u jos neke modele. Vidi dali ima delova, to ti je bitno. Za pedu ima delova, masina kao na skuteru. Nema salta ja brzina samo napred nazad i gas...
  2. Dobro se pokazala ta peda. Ona 150 sto sam ja imao je katastrofa, vibrira trese bukvalno se raspada. Taj model 200 je odlican lepo se vozi, samo mu je cena losa. Generalno svim kvadovima su nabili cene kao da su od zlata. Gledaj nesto polovno,za te kineze su jeftini delovi.
  3. Skidaj masinu i raskapaj pa ces naci kvar. Za kineze su bar delovi jeftini.
  4. Nikola121 kasnim sa odgovorom al evo prenecu neka moja iskustva. Oko tri godine sam vozao suzuki ltz 400,dobro je sluzio. Za te tri godine menjane su gume, lezajevi zadnje osovine nekoliko puta,nesto je i napred oko trapa radjeno...ulje,svecica. Uglavnom zahtevao je posle svake voznje pranje i redovan pregled. Pocetkom 2020 god. kupio sam pedu 150. Vozao sam to neko vreme, sto se masine tice sipas gorivo i gas. Ram i plastike su bas lose uradili, posle svake voznje je nesto moralo da se dotegne, zavari, zakrpi. To mi i nije tesko padalo, al vibracije koje proizvodi na vecem gasu su nepodnosljive. U septembru 2020god. kupio sam nov CF moto 450l. Za sad sluzi odlicno. Navikao sam da krpim i popravljam pa mi sad to malo fali... Ovog posle voznje operem parkiram i tako ceka novu avanturu. Kada sam isao na prvi servis video sam taj kvad sto prodaju pod oznakom 200,jako kvalitetno izgleda. Mada to nije cf vec neki drugi kineski brend.
  5. Nikola121 kasnim sa odgovorom al evo prenecu neka moja iskustva. Oko tri godine sam vozao suzuki ltz 400,dobro je sluzio. Za te tri godine menjane su gume, lezajevi zadnje osovine nekoliko puta,nesto je i napred oko trapa radjeno...ulje,svecica. Uglavnom zahtevao je posle svake voznje pranje i redovan pregled. Pocetkom 2020 god. kupio sam pedu 150. Vozao sam to neko vreme, sto se masine tice sipas gorivo i gas. Ram i plastike su bas lose uradili, posle svake voznje je nesto moralo da se dotegne, zavari, zakrpi. To mi i nije tesko padalo, al vibracije koje proizvodi na vecem gasu su nepodnosljive. U septembru 2020god. kupio sam nov CF moto 450l. Za sad sluzi odlicno. Navikao sam da krpim i popravljam pa mi sad to malo fali... Ovog posle voznje operem parkiram i tako ceka novu avanturu. Kada sam isao na prvi servis video sam taj kvad sto prodaju pod oznakom 200,jako kvalitetno izgleda. Mada to nije cf vec neki drugi kineski brend.
  6. Pogledacu filter, moguce da se zaprljao. Zanimljivo je da sa novom svecicom pali pa prvu kurblu. Problem se javio postepeno, u pocetku sam to primetio kao polu vruc motor da tesko pali. Toplo je, uskoro ga budim iz zimskog sna pa javljam sta se desava.
  7. Blizi se lepo vreme za ovu sezonu ce mi trebati nov akumulator i gume bi se mogle zameniti. Letos sam imao malih problema, motor je vruc tesko palio. Isao je odlicno, na leru je imao ujednačen takt ali kada ga ugasim nece da upali. Odnosno upali posle nekoliko kurblanja. Nakon zamene svecice palio je bez problema,nedugo za tim posle par dana vozikanja problem se ponovo javio. Pitanje za iskusne, sta moze biti uzrok delimičnog crkavanja svecice? Svecice nisu potpuno neispravne, motor sa njima radi ali tesko pali vruc.
  8. Odlicno. Daj jos koju sliku,malo detalja.
  9. Posle 5 meseci pauze mz upalio kao da je juce vozan.
  10. Sve sam radim. Sto se tice ovog motora na kom je radjena generalna sve je sklopljeno dobro,lanac razvoda tacno postavljen,ventili nastelovani kako treba. Motor ne dimi,ne trosi ulje,lepo radi. Od ler gasa pa do blokade prima gas bez gusenja i stucanja. Karburator sam stelovao nekoliko puta i nista nisam postigao. Problem je samo paljenje. Probao sam na guranje da ga upalim,svaki put na korak upali. Vidim da je vreme da se vratim na 2T,lakse je napraviti mesavinu nego kurblati u blatu :-) Dvotaktne sam ranije rukom mogao da upalim.
  11. U novembru sam uzeo kompresor. Remontovan 100 litara trofazni. Ja sam zadovoljan,cena je bila 430e. Ukljucuje se na 6,5 a iskljucuje na 9 bara,i brzo to naduva.
  12. Imam dva suzukija rmz 250 04'-06' godiste. Oba mi zadaju muke pri paljenju. Nebitno dali je upitanju hladan ili vruc start. Na jednom sam radio punu generalnu motora,nova radilica,lezajevi,semerinzi,klip,cilindar ishonovan na tacnu meru kao nov,uradjena glava motora bukvalno sve novo al uzalud. Taj sto je generalisan hladan uglavnom lako upali ali kad se zagreje postaje varljiv nekad upali na prvo kurblanje a nekad moram bezbroj puta da ga kurblam. Ako neko zna resenje za ovu moju muku neka pise.
  13. I ja sam u potrazi za kompresorom. Nekih desetak godina koristim mali kompresor 25l.Kupljen je nov na najlonu u ns. Nikada nije bilo problema sa njim. Sad imam potrebu za nesto vecim kompresorom 100-200 l. Za 30.000 se moze uzeti kompresor 100l abac. Womax je skuplji 100l 45.000 din ili 200l za 60.000 din. Ponuda je velika i jednostavno ne mogu da se odlucim sta kupiti a da ne pogresim.
  14. Mz sluzi odlicno,za sad nista ne menjam i ne popravljam.
  15. Pratim pricu,steta bi bila da ovaj mz ode u staro gvozdje. Sto se tice rezervoara kao sto su te vec uputili obrati se stamparu. Za mz-a delova ima,potrebna je samo volja i malo novca da ga dovedes u neko pristojno stanje.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja