Jump to content

Moto Zajednica

wiking

Članovi
  • Broj tema i poruka

    200
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Subotica
  • Motocikl
    vfr750f rc24,rc-36

Poslednji posetioci profila

1265 profile views

wiking's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

80

Reputacija u zajednici

  1. Petak perfekt bilo,lepo vreme,sve je lepo bilo organizovano.Elektricni Orgazam koncert super,ali su ga onako šablonski odradili,na brzinu,uzmi lovu... Ja sam danas oko 1 sat krenuo kući, kiša me uhvatila Bačko Gradište-Becej.Taman sa stigao kući,kad se otvorilo nebo redovno .. Toliko sam čuo,da je defile otkazan,i glavni koncerti.Navodno ako vreme dozvoli,u 21 čas će biti jedan koncert.
  2. Termostat stima jedan na jedan od Daewo Matiza 800.Isti su parametri otvaranja,i dimenzije.Provereno i isprobano.Mnogo manje para od originalnog Hondinog. Ovo vazi za sve 750 modele. Za termoprekidac neznam,treba skinuti,i probati u auto prodavnici delova naci.Garant da stima od nekog auta. Ja sam u mog ugradio direktas dugme za ventilator,u slucaju da otkaze termoprekidac. Stare su ovo makine,nije lose imati rezervni plan...
  3. Dali neko zna,hoce li biti ove godine susret u Srpskoj Crnji?Nema na njihovoj web stranici nista objavljeno...
  4. Najbolje uzet nove.Kod nas je jedan probao namotavat i odustao brzo,jer je komplikovano i ne isplati se.E to je sad bila njegova prica...Ako dobro znam na v-tec namotaji se ne kupaju u ulju.Ima kit za njega da se prepravi da ima hladnjenje uljno,jer inace pre ili kasnije ce ponovo pravit problem.Na stranim forumima moze se naci resenje za ovaj problem,i nije neka strasna prepravka.
  5. Ja sam napravio zaptivac dekne od hamer papira,i malo sam stavio viktor reinc diht mase,al malo.Mislim da je originalni klingerit zaptivac oko 7eura.Onda to nisam mogao nabavit,pa sam pravio sam.Najbolje je da skupis sta zelis radit na toj strani agregata,i onda sve odjednom uradis.Frajlauf je fabricka boljka vfr750-ke.Na 800-ki su to vec resili,puno malih rolnica,umesto tri.Na ovu stvar treba obratit paznju,jer posle kosta dosta puno.Polovnih frajlaufa sve je manje.Meni je moja stara rc24 davala znake(krckanje kod palenja na hladno),ali ja sam to zanemario,a iskreno receno onda sam bio nov pecen vfr vozac,i nisam ni znao o cemu se radi.
  6. Nemoras kupovat moment kljuc,moze to i na osecaj.Ili pozajmi od nekog,neces ga koristit svaki dan.Vredi proverit,jer ja sam vec prosao tako da su popustili sarafi,i puko frajlauf(rc24).Kad sam kupio rc36,krenio odmah te godine na more.Citavim putem sam razmišljao kako stoje ti sarafi.Kad sam stigao kuci, skinem deknu,2 sarafa popustena...Ocistio i zalepio plavim loktajdom.Inace se i fabricki lepi.
  7. Zar se isplati rizikovati glavu zbog 25 eura?Dal je skuter ili veliki motor,sa oba mozes past i povredit se gadno.Tamo sa strane je preseceno platno,i to nikad nece biti vise guma.A ako je jos i niski profil,tesko da moze da stane u peglu.Sve u svemu,takve stvari se nerade,i ja ni na auto gumi nelepim takve stvari,a kamoli na motoru.Kupis drugu gumu druze,i vozis mirno.Nevredi rizikovat.
  8. Tako je drug kako kazes,al polemika je bila izmedju zupcanika i lanaca...Prvi vfr nije mogao nasledit skuplju trkacku tehnologiju(razvod preko zupcanika) od rc 30,nego od nekog starijeg modela....Ja samo repliciram ono sto si ti pisao....
  9. Pre bih rekao da je prvi vfr (Rc24,1986 godina)nasledio zupcanike od starijeg brata Vf1000R- modela,koji je izdat prvi put na evropskom trzistu 1984 godine.Rc30 model je izdat prvo na japansko trziste 1987godine,a 1988 na evropsko.Ja verujem da svaki vfr je dobar,i onaj iz prve serije,a i onaj iz zadnje serije.Vfr iz svake serije izlazi kao veoma skup motocikl,i svaki model ima neku slabu tacku.Kao sto Lomitelj kaze,pitanje je koji te radi.
  10. Jesam,i pisali su mi dimenzije guma.Pojma nemaju oni dal ide 170 ili 180 guma.Sve je to sviranje k...u.Ako bile kakve nepravilnosti uocite da vas nisu pustili na tehnickom,a sigurni ste da po zakonu nije protiv bezbednosti saobraćaja,treba prijavit Policiji.Mogu da im zatvore tehnicki.Netreba cutati,jer oni rade kako oni misle,i zajebavaju narod.
  11. Tako je,i fabricki ide ta guma.Al na 5.5 jota,180 treba da ide.
  12. Ajde da razbijem mit o tehničkom pregledu...Vec 5 godina vozim 180-ku nazad,i nema problema na tehničkom.Inace na 4.5 jota ide 160 guma,na 5 jota(rc36/2) ide 170.Na 5.5 jota(rc36/1) ide 180 guma,moze 190,al ne ponasa se motor dobro u krivinama.Za rc36/1 najbolje je i preporuka,120/70/17 prednja,a zadnja 180/55/17 cola guma.Svaki dan menjam gume kao vulkanizer,i ovo je provereno.Veliki pozdrav,i samo opusteno.
  13. Tako i treba da pokazuje 1 na multimetru.Imas dobru masu.
  14. Nista bez stare garde.Ja bih rado pomogao,samo da smo blize.Imas jednu 12 ku i jednu 14 ku.Nista strasno nije to.Dobro obrisi klipove,pre nego sto vracas nazad,da ne uvuce prljavstinu.Ja sam tako vracao klipove nazad u klesta,jedna stolarska stega,i naslonis staru paknu na klipove.Samo polako bez brzanja,i bice kako treba.
  15. Samo opusteno drug.Uzmi jedan kirner,i polako sa malim cekicem pokusaj pokrenut taj sraf.Inace taj sraf uvek zapekne,i pozeljno je namazati malo tavotne masti na taj navoj.Ja sam imao isti problem,otvorim jedno pivce,i polagano.Ice to u dobrom smeru, ipak je to Honda.Zato sam rekao,da mnogo lakse ide posao kad je tocak dole...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja