Jump to content

Moto Zajednica

alamunja

Članovi
  • Broj tema i poruka

    251
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

3 Pratilaca

O članu alamunja

  • Rođendan 01.03.2018.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    regionalistan
  • Motocikl
    look 695

Poslednji posetioci profila

972 profile views

alamunja's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

2,1k

Reputacija u zajednici

  1. Musterija je razbila novu KBC kacigu, popravka nije bila moguca, a bilo mi zao da bacim, pa je unutrasnjos lepo legla u Jeb's. Stiropor sam uzeo od Schubert S1, Malo obrusio gde je bilo viska i polepio. Kaisevi su isto od Schuberta. Prvobitna ideja je bila da skeniram glavu i kacigu i da na 3D stampacu isprintam sace od TPU filamenta. To je neka vrsta gume. Vidim sada sedista na biciklovima stampaju na istu foru. U realnosti imam toliko posla da sam jedva i ovako zavrsio. Vizir(e) je uradio Ivan. Velemajstorski.
  2. Trebala je ovako dok nije dosla, a za sada mi je lepa kakva jeste.
  3. Svega ovoga oko kacige ne bi bilo da nije dosla Katana i ubacila me u vremeplov.
  4. Kater za vecinu stvari, a laser sa sitno. Sablon folija je gumenasta i kater ne moze da lepo uradi ostar ugao. Sitne crne tackice na ovoj kacigi kater ne moze da napravi. Farbam, ne lepim nalepnice.
  5. Neki polustari Subert je bio donor stiropora, unutrasnjosti i kaiseva. Vizir je jednostavan, iseci cu ga na laseru, a kopce za vizir sam izlio od karbona. Otprintao sam kalup i nije ispalo lose. Saraf sam takodje napravio od karbona. Nisam printao navoj nego sam ga urezao u ABS nakon printanja. Tako navoj ispadne ostriji i jaci.
  6. Morao sam da je peskarim. Prvobitna ideja je bila da skinem kalup i odlijem je od Karbona, ali to bi pomerilo mnoge zapocete projekte, a nije neophodno. Za one koji imaju ispod 50-60 godina, osamdesetih je ta kaciga bila toliko skupa da je bila apsolutno nedostupna. Samo Simpson joj je parirala po ceni. Inace dizajn je iz 1974 i proslavio ju je Clay Regazzoni, vozac formule 1, koji je vozio od 1970-1980.
  7. Pre par meseci, drugar seta i snima neki otpad u Johansburgu, pobacani motori... i snimim u svom onom krsu KACIGU. Sjebana, ali Jeb's. Stigne ona iz JAR u Bocvanu, pa odatle u Svicu, posto ne idu paketi za Srb i na kraju u Mitrovicu.
  8. Ovo je taj sa zlatnim listicima. Ipak cu napraviti jedan set u zlatu.
  9. Forka napreduje sporije nego tudji motori na farbanju. Napravio sam slajdere, dok ne dodju klipovi i ostala gvozdjurija. Nacrtano i otprintano. ABS filament. Malo strugarskih poslova i poliranja aluminijuma. Pa malo ciganije sa brilijantima i safirima. Jedan sam cak presvukao zlatnim listicima, ali cak i za moj ukus je bilo prejako, pa sam odustao.
  10. Za stender sam hteo ovo: Generative design. Program izracuna sta je nepotrebno i odbaci, tako da usteda ide i do 75%, a da cvrstina ostane ista. Problem je program, posto nema za moj budzet.
  11. Gotovi su nosaci amortizera, posto je zadnja viljuska od Dukatija 999 i pola stendera. Za stender ima vise varijanti. Stavljam na pauzu dok ne smislim nesto lepo.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja