Jump to content

Moto Zajednica

svinja

Članovi
  • Broj tema i poruka

    4
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    NBG
  • Motocikl
    Yamaha TTR600

svinja's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. evo ti slika da ne opisujem: http://default.rs/~ivan/ttr/1.jpg Juče na kraju ne stigoh da odem do Bobana, danas valjda hoću. Neće biti frka da instaliram sajle, samo ne znam koliko je komplikovano naštelovati posle, ali tu je internet i ovaj forum da mi pomogne
  2. Skinuh upravo sajle, idem sutra kod Bobana. U pravu si, nije posao za servisera, odvrću se ukupno tri šrafa da se skine sedište i rezervoar Jeste TTR sa SM točkovima.
  3. Pozdrav, kolege i koleginice Pukla mi je sajla za gas na TTR600 Belgardi, tj. otpao je onaj metalni graničnik kod same ručice, pa sad gledam kako to da sređujem. Idealno bi bilo da za prvu pomoć odem do Boban sajli da mi nešto nabudže dok stigne originalni deo sa interneta, ali vidim da kod nekih motora to podrazumeva skidanje rezervoara i slične majstorije, što svakako ne mogu da uradim sam na parkingu ispred zgrade. Dakle, moja pitanja: - Kako se skida/menja sajla za gas na TTR-u? Je l mora da se rastavlja nešto više od ručke i držača na volanu? - Kako su se pokazale sajle domaćih proizvođača? Da li uopšte da naručujem original ili će raditi posao? - Je l postoji adekvatni servis negde na Novom Beogradu? Hvala unapred na odgovorima
  4. Pozdrav, pretpostavljam da nisam jedini u ovoj situaciji, pa reko' da podelim informacije (kojih nemam mnogo). Naime, nabavio sam motor i izvadio L tablice početkom oktobra, a 29. 10. ih vraćam. Zvao sam auto školu, ali tamo još uvek ne znaju da mi kažu kako ću polagati za A kategoriju (punu A, mator sam). Pretpostavljaju da će to biti polaganje po novom zakonu, znači novi testovi i duža vožnja (oko 20 minuta), uz prethodno pohađanje dopunskih časova. Naravno, nisu sigurni ni oko čega, jer još uvek nema nikakvih pravilnika i instrukcija od vlade ili MUP-a. S obzirom da je famozni 25. oktobar za 10 dana, nije nerealno očekivati još jedno produženje rokova, jer teško mogu da zamislim da se auto škole i MUP o svemu dogovore i iskoordinišu za 10-15 dana. S druge strane, isto tako su sa nedovoljno pripremljenim procedurama uveli nove pasoše i lične karte, pa smo mesecima prolazili kroz pakao prilikom vađenja dokumenata. Ja se samo nadam da ću uspeti do proleća da položim za A, ne bih da budem ilegalan kad ponovo krene lepo vreme Ako ima kolega koji su u sličnoj situaciji, dajte neke informacije, očigledno se ne zna ko pije a ko plaća.
  5. Pozdrav svima! Zovem se Ivan i od skora vozim Yamahu TT 600R. Ovo mi je prvi motor, a nije baš igračka, ali nisam ni ja više klinac Vozim se tek desetak dana, i za sada solidno napredujem. Uglavnom mi uspeva da upalim motor posle pet kurblanja ili manje, a i migavce uglavnom ugasim u prvih 50m posle skretanja. Imam i prvu malu opekotinu od auspuha i masnicu od kurble. Živeli.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja