Jump to content

Moto Zajednica

velimirjevtic

Članovi
  • Broj tema i poruka

    613
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: velimirjevtic

  1. Jesi gledao u Motolandu?
  2. Motor je pre neke dve godine prodat iz Panceva od naseg clana @Ibivan ja sam imao prilike i da ga provozam, on je pravio i kofere, motor je bio bas bas u dobrom stanju i estetski i mehanicki kapiram ako nije novi vlasnik bio bas nistak ne bi trebalo da se ofucao, a cena je u odnosu na danasnju sizofreniju polovnih motora bas korektna.
  3. Koliko vidim na oglasu pise da je za SUZUKI GS500, 90% neces moci da ga montiras bez nekih prepravki
  4. Dodjes iz Austrije za vikend i resis problem, u povratku si duplo brzi
  5. Ne pukne lanac bregaste nego se raspadne magnet na kilometrazi oko 70-80000 km, od 95 su stavili okovani magnet i to resili, sto se agregata tice izuzetno je pouzdan i jeftin za odrzavanje ako je u dobrom stanju, postoje modeli od cini mi se 25kW i 37kW sto se tice KLE-a i osetna je razlika u snazi (vozio sam er-5 nekad pa sam u procesu kupovine imao priliku da probam oba). Delova ima solidno jer se agregat ugradjivao u kle500, en500, er-5, i najjaca verzija od 44kw u gpz500. Pripazis na sve sto i kod bilo kog motora, dimi li i koje boje je dim ako da, cuju li se ventili, cuje li se korpa kvacila, itd.
  6. Taman sam se ponadao jednocilindras, kad ono prc
  7. Generalno mislim da se kao i kod automobila polako ali sigurno gubi ta forma koja je bila karakteristična za svaki brend, nekako po farovima si uvek mogao da prepoznas koji je motor u pitanju (barem dobar deo nas koji smo u materiji malo vise od prosecnog konzumenta), sta se desava mi nije preterano jasno obzirom da danas je moguće izvesti u praksi sve što dizajner zamisli, da li manjak kreativnosti ili šta
  8. koliko vidim jedan cilindar, otprilike verovatno isti kao sto je koriscen u keeway speedu ili superlightu, davno sam imao keeway speed 125 ako ne zuris odvesce te gde treba, nikad nisam imao nikakav problem, redovna zamena ulja i gas.
  9. E ovako, isao sam sa drugarom da pogledamo garažu, obzirom da je nismo uzeli možda će nekome značiti malo detaljniji opis, nalazi se ulicu iznad gradske bolnice, gospođa Rada je jako ljubazna žena deluje prilično lako za saradnju, garaža je malo uvučena, prilaz je pod nagibom, kao što vidite na slikama, pomalo je okolina zarasla. Gospođa Rada me zamolila da ne slikam unutrašnjost jer u delu koji se izdaje (gde su ova metalna vrata) ima još nekih stvari koje treba da raščisti tj. prebaci na ovu stranu koja spolja drvena inače je sve jedna prostorija. Površina dela za motore je 12-13 kvadrata i mogu komotno stati 4 komada. Sam deo za izdavanje je betonski, osetno ima vlage, i prašine, oba metalna krila se mogu otvoriti, struja unutar same garaže kao ni svetlo ne postoji ali se može sprovesti produžnim iz dvorišta pored. Evo i par fotografija. @Skyrunner cena za dva motora je 50eura mesecno.
  10. Zapljunuto sto bi se reklo , cuo sam se sa gospodjom sutra idem da pogledam. Hvala
  11. Podseca prilicno na Rebela 500, videcemo kakva ce konkurencija biti sa cenom
  12. Auuuu al' smo se raspisali, covek oziveo forum da zapljunem i ja obzirom da sam vozio i jedno i drugo, no misljenje je subjektivno, meni gabariti nisu bili problem u tom momentu sam imao 180 i nekih 75kg pakovao sam se lagano na oboje, kako neko pomenu obzirom da se radi o motorima 20+ godina gledaj da budu u sto boljem stanju (kle obavezno juri isopd '95 godista zbog magneta koji je bio mana generacijama ispred), sto se odrzavanja i potrosnje tice KLE solidno ispred, po meni jednako pouzdan kao i trandza iako 100cc manje mnogo vise zivahan, na otvorenom ako zagazis na 5k obrtaja polece, transalp koliko god zavrnes ide svojim tempom, oba troma sa dvoje i ptrljagom, za makadam takodje glas kleu jer je dosta responzivniji na gasu od nule. Transalp je gabaritniji, zasticeniji si od vetra izgleda mnogo ozbiljnije. Ja sa transalpom 600 nisam bio nesto zadovoljan sa tom ispostavom snage iz agregata mnogo vise mi je prijao KLE, doduse cuo sam da je transalp 650 malo drugacija prica da osetno bolje ide od 600 nisam probao, voleo bih. Suma sumarum ovde moj glas za KLEpetalo.
  13. Meni se na ER-5 desavalo kad sam ga imao, ispostavilo se da je sajla pocela da puca možda par cm od ručice, nije se videlo jer je bilo unutar buržira, tipa bila na jednoj trećini onih vlakana, tako da počni od toga.
  14. Mozes sipati motul 5100, motorex formulu, generalno bilo kakvu polu-sintetiku, ako dobro primecujem iz bg-a si pa ako cesto djiras po gradu i guzvi slobodno 15w50 gradaciju bilo cega od gore navedenog, sto se tice filtera ulja ne znam da li ga ima, posto znam da neki kinezi iz tog doba nisu imali filter. Obzirom da je taj star vec prilicno kapiram da su mu sve decije bolesti resene, pa i nema sta preterano da pripazis, sve sto bi i za bilo koji motor, zamena ulja na vreme, nivo antifriza, ciscenje i podmazivanje lanca i gas. Ako nemas nikakvu servisnu istoriju a nemas problema u voznji zameni i svecice i filter vazduha i gas.
  15. Obzirom da znam kakav je rep kod himalayana nisam siguran da bi mogao ove nosace instalirati bez nekog dodatnog budzenja, ako jos kako kazes imas i nosac zadnjeg kofera, a sami koferi su malo poveci em su aluminijumski (tezina u odnosu na plasticne) da bi se kacili samo na te dve tacke, ili da nadjes tipske nosace ili da kontaktiras strucnjaka @seba011 pa da se konsultujes o izradi bas za taj motor
  16. Na dorćolu kod Picerije bucko pre malo više od pola sata je oboren crni rekao bih harley deluje da je isečen od strane vozača svetlo plavog yarisa, ima li neko informacije od vozaču?
  17. E to nisam znao, no svakako i time verujem da je kontrola kvaliteta dovedena na neki visi nivo
  18. Tako je, permutovao sam sorry
  19. Drugar je skoro uzeo husqvarnu norden 901, kao drugi izbog mu je bio CF moto 800nk, kaze da je nenormalno povozit i da u punoj punoj opremi (3 kofera, grejaci rucica, sedista, rolbarovi, vizir, maglenke, navigacija, bluetooth veza sa pametnim uredjajima itd.) je opet tu sa cenom sa klot japancima u istoj klasi, koliko sam informisan KTM ih je kupio i celokupnu proizvodnju agregata do 790cc prebacio u CF moto fabrike, sto se moze videti po samom izgledu agregata, na sajmu sam bas prijatno bio iznenadjen kako motori uzivo izgledaju i koji nivo zavrsne obrade je u pitanju u odnosu na npr. novog transalpa i horneta koji izgledaju kao da su od recikliranih plasticnih kanti napravljeni. Mislim da ako se ikad preboba taj momenat "znacke" jer je i dalje kod nas zvucnije kad kazes da vozis hondu ili suzuki nego cf-moto u revodu kineza brend ce biti dosta zastupljeniji.
  20. @ČenaČeki Kao što je gore pomenuto folija da bi se zalepila zahteva perfektnu površinu, ako nije to nepravilnost će još više doći do izražaja, uz majstora koji zna šta radi i nemaš ograničenja tako da ako misliš ceo motor može samo da neko zna šta radi, ako se rešiš za foliju obzirom da je izložena spoljnim uticajima imaš dve opcije, kast folija koja se obično koristi za spoljna brendiranja i vozila ili obična folija koja se laminira spolja kao zaštita, ako nalepiš samo običnu izbledeće, ispucati i skupiti se u narednih godinu ipo do dve, imaj u vidu da su kvalitetne folije tipa oracal i 3M (pričam za kast foliju) oko 40-45e u nabavci po kvadratu, obična sa laminacijom će te izaći nešto manje. Mislim da ti je svakako isplativija opcija i laksa za popravku farba svakako.
  21. Ako nije vazduh u sistemu onda si mozda prepunio, ne obaziri se preterano na nivo u prelivnoj boci on moze varirati, kad je hladan nema pritiska i ne vrti vodu pa zato i ne kaplje, TDM 850 ima boljku u vidu kucista termostata koje je plasticno pa vremenom se malo izdeformise pa pusta po malo, spakuj u flasu rashladne tecnosti i idi na kakvu malo duzu voznju prati situaciju, mozda ce prestati kad izbaci visak (ako ga ima)
  22. Mislim da ovih aliexpress stvari imas i na kupujemprodajem, e sad, na stranu i da vozis bicikl a ne pedu, ja iskreno ovo ne bih stavio na glavu ni peske do prodavnice, plastika je krta, sto se tice modela bez obzira na dimenzije u obimu su samo pocetna referenca, kalup je takodje bitan (slicno kao kod obuce) kaciga se mora probati pri kupovini i verujem da nemaju bezbednosni sertifikat (homologaciju), pitanje od kakvog materijala je postava posto mora biti antibakterijska i na svemu "pismenom" jeste ako vec kuburis sa lovom onda pojuri bolje nesto polovno, ako ostanes u materiji u narednom periodu postace ti ove stvari jasnije
  23. Sto se tice agregata i mhanike mislim da nema neke razlike obzirom da si malo jacih gabarita, mislim da bolje da juris dragstar, masivniji je, siri, e sad tu je i aspekt i cene, moj savet bi bio da mozda pojuris pre Hyosung Aquilu 250 ili Kawasaki Eliminator 250 ako si vec u fazonu manje kubikaze.
  24. @zika56Nisam znao o kom se putu radi dok nisi ovo napisao, prolazio sam, ogromna je pravina ali je problem sto ima uspon pa spust preko kog ne vidis dok ne dodjes na isti, tako da verujem da je nesreća desila neposredno posle istog. Da ne ke*am sad jer je kasno, ali i znam dva klinca koji su prošle godine umalo stradali, sličnih godina na hondi 929, pijani bez opreme, ostali kljakavi za života, očigledno je da zbog godina dečko nije imao dozvolu za upravljanje ovim motorom koji ima 100ks. Ono što ja ne mogu da skapiram, gde su tu roditelji, kako ne znaš šta ti dete vozi, radi, kako ga pustiš svesno da sedne na nešto za šta nema ni obuku ni dozvolu.
  25. Ja sam imao taj motor 2012 godine, ako se dobro secam on nema filter nego tzv sito, sto se ulja tice sipao sam MOTUL 3000 10w40 mineralno ulje, sto se bobina tice nisam siguran da ih mozes naci kod nas nove, kablovi kapiram da idu obicni koje mozes naci u svakoj radnji auto delova.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja