Jump to content

Moto Zajednica

vladom

Članovi
  • Broj tema i poruka

    69
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu vladom

  • Rođendan 09.07.1983.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Vrbas, Vojvodina
  • Motocikl
    vespa pk 50 xl

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

vladom's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Vecina onih koji vole motocikl i ne zele da probaju skutere kao glavni razlog navode rucno menjanje berzina. Vespa pruza zadovoljstvo menjanja brzina, a da se vozite na necemu sto nema klasicni izgled motocikla. Pozdrav.
  2. Lepa prica, lepa vespa, i naravno sve je to tako zbog pre svega postenog coveka i tek onda dobrog majstora Igora. Pricam iz sopstvenog iskustva, jer je prihvatio da radi i moju vespu koja je dovezena u takvom losem stanju da je niko ne bi takvu prihvatio raditi. Cestitke Igoru na lepom umetnickom ostvarenju, i jedva cekam dan kada ce doci ne red i moja px 200 jadna i raspadena da je povrati Igor u zivot.
  3. jel to cetvrta brzina naopako okrenuta?
  4. Bice to bolja vespa nego kada je izasla iz fabrike
  5. Super su slike, sve pohvale za rad, energiju i entuzijazam koji se ulaze u sav rad na ovim naizgled izgubljenim i zaboravljenim osama. ps. Igore da li ti posebno sredjujes i bojis viljuske, dobose, felne, amortizere, posto ih ne vidim na slikama. Pozdrav.
  6. Krece nova epizoda novog vracanja u zivot stare vespe, i naravno starog i dobrog spasioca vespi! Pozdrav i pomno pratim nastavak vracanja u zivot ove lepe vespice!
  7. Igore ovaj rad me podsetio na tebe, samo sto ovaj mora jos da uci
  8. Ja sam takodje nasao jednu vespu px 200 u svom gradu. Lik je ima 15tak godina, i vozi je samo na pecanje. Nije je mnogo odrzavao, cak je nije ni registrovao, jos ima tablice sa petokrakom. 90to je godiste, ima vetrobran, nije u narocitom stanju. Ne trazi puno za nju, i vijam ga da mi je proda, samo je malo tezak za saradnju, malo je neodgovoran. Nikako da dogovorim da se vidim s covekom. Jako bih voleo da je kupim, jer mi je to zivotna zelja i san, i ta koju budem imao zauvek ce biti kod mene, nema prodaje. Djordje je pitao kolika je ivesticija ugradnja anlasera, a ja bih jos pitao kolika bi investicija bila zamena prednje dobos kocnice u disk? Hvala i pozdrav.
  9. Hvala vam svima na dobrim odgovorima, krenucu na resavanje problema, nadam se da cu uspeti da resim ovo. Hvala vam!
  10. Pozdrav za sve forumase i molba za pomoc u vezi dva problema sa Sprint Exactly-jem. Naime imam problem sa paljenjem na dugme i ujedno sa stop svetlom koje ne radi kada se povuce rucica za zadnju kocnicu. Nov je akumulator i anlaser je u redu. Hteo bih da sam popravim kvar, pa vas molim za pomoc, ako neko zna sta je u pitanju. Moja predpostavka je da je nesto vezano za rucicu zadnje kocnice i mikroprekidaca, posto su mi u isto vreme prestali da funkcionisu stop svetlo i paljenje na dugme. Drugi problem je vlazna fleka na zadnjem tocku kod poluge zadnje kocnice. Obrisao sam je jedanput i nakon dve nedelje svakodnevne voznje opet se pojavila. Molim vas da mi kazete sta bi moglo biti i da mi date savet kako da resim ovaj problem. Slikao sam da bi lakse videli o cemu se radi. Pozdrav i hvala unapred.
  11. Merio sam sa prikljucenim akumulatorom, i da li je ok ako se nakon sto iskljucim skuter cuje blago sustanje u akumulatoru, da li ga mozda ostecuje prevelik napon? A u vezi reglera, multimetrom sam kontrolisao izlaze na regleru, i isto mi sve pokazuje kao i na onom prethodnom regleru za koji sam mislio da se pokvario, pa mi sad nista nije jasno. Pozdrav i hvala na odgovoru.
  12. Postavicu pitanje u ovoj temi, da ne otvaram novu. Naime ja sam iz Vrbasa, i vozim skuter marke Sprint Exactly, svaki dan predjem sa njim po 120 km gradske voznje, jer ga koristim kao radnu masinu za dostavu brze hrane. Dakle rasturanje skutera maksimalno. Presao sam do sada 29000km sa njim i prezadovoljan sam. E sad glavno pitanje, ako moze neko da mi pomogne da mi preporuci dobrog majstora u blizini i okolini Vrbasa za kineske skutere, jer mi je prekopotreban, posto u mom gradu nisam nasao valjanog. Pomagajte molim vas. Hvala unapred.
  13. Kad se vec pominje regler, ajd da i ja upitam za moj problem, posto je isto sprint u pitanju, ali exactly. Na njemu je nekada bio regler originalan, sa cetiri izlaza i ovako je izgledao: http://www.motobikeshop.rs/product/regulator-napona-cpi-sa-4-izlaza_AC180351.aspx. Kada je taj regler crkao, narucio sam preko limunda regler isto sa cetiri izlaza, gde je lik tvrdio da ovaj pase za vecinu kineza, i dao uputstvo koja zica se gde spaja. Evo ga taj regler: http://www.motobikeshop.rs/product/regulator-napona-aprilia-50.malaguti.yamaha.mbk-4-izlaza_MB8-3KJ-0849.aspx. E sad pre nedelju dana na skuteru su mi sva svetla odjednom zabljestala kao luda, da je i jedna sijalica prednjeg fara pregorela, i takodje svi migavci su prestali da rade. Kuci sam utvrdio i da je osigurac crkao, a akumulator je inace bio skoro na izdisaju, pa sam kupio nov. Stavio sam osigurac nov 10A, i nov akumulator Bosch-ov. Upalim skuter, migavci i dalje ne rade. Posumnjah ja da nije ovaj novi regler crkao i ajd reko da izmerim napon na akumulatoru dok radi skuter na leru. Izmerio sam preko 15v, a kad dodam gas podize napon i preko 16v. odmah sam izvadio bateriju, i narucio novi regler na sajtu motobike.shop, isti kao ovaj drugi po redu sto sam kupio. Stigao regler, spojio ga, i opet napon na bateriji preko 15v na ler gasu. Poludeo sam, poceo sam da sumnjam da mi ovaj regler mozda uopste ne odgovara za ovaj skuter, ili jednostavno nije dobro povezan. Ne znam sta da radim. Kupio bih original regler, kakav ide u exactly-ja, ali sta ako nije do reglera, mozda je nesto drugo pa da ne bacam pare bez veze. Ako neko ima neki savet da mi kaze sta da radim. Zasto ne rade migavci i zasto je napon na punjenju akumulatora tako visok. Pozdrav i hvalal unapred.
  14. Evo malo sporta na Vespama: Vespa - Polini Italian Cup 2013
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja