Jump to content

Moto Zajednica

bdada

Članovi
  • Broj tema i poruka

    4792
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: bdada

  1. bdada

    TDM Srbija

    Zar ti temperatura motora nije bitniji podatak od goriva?
  2. To je cela nauka dobiti zvuk kakav ti odgovara, da bude tisi kada zavrnes perforirana cev treba da bude u obliku konusa, uzi ka izlazu.
  3. Samo je sve manje sposobnih da upravljaju takvim vozilima.
  4. Mozda ce glupo zvucati ali kada vidim da sam se opustio ukljucim yt i gledam moto nesrece, veci utisak ostave nego u levu nogu da pogledam. I nisam se uopste uvredio, nisam ni ucestvovao u prici. Ciste puteve zelim.
  5. Srbine jel mora svapska traka ili mogu i neke domace?
  6. Ovaj forum od svog nastanka ima za cilj edukaciju mladih vozaca i ukazivanje na greske koje mogu biti fatalne. Takodje ruzno izgleda kolege nazivati neljudima i reci im da baljezgaju. Sam sam invalid i posle udesa se setio svakog saveta koji sam dobio a nisam primenio, zahvalan sto sam ziv da mogu nekom savet podariti u nadi da ce uvaziti. Niko nista zlonamerno nije pisao, sta vise realno su sagledali situaciju, svidelo se to nekom ili ne.
  7. Sta je u Sr. Karlovcima? Uzmu od NIS-a samo kada ne mogu doneti zbog vodostaja. @Alex74drzi se MOL-a.
  8. 18 do Iloka (zbog plina, Tovarnik na benzin palim na plin vozim a na naftu kuvam. Umesto glupavog smajlija treba 8 da pise i sad me ozbiljno nerviraju
  9. bdada

    TDM Srbija

    Samo se dimenzije gledaju, proizvodjac je nebitan.
  10. Pocelo je i kod nas, Intruder custom skroz ali sve upisano i svaki deo poseduje TUV sertifikat, kao sto kazes uz adekvatnu propratnu papirologiju sve namensko moze.
  11. Jbt u Hr benzin 175 plin 82 ici u EU po jeftinije gorivo i robu, dokle je tigar dogurao.
  12. @N.F.S. registruj uporedo nekog apenca da dobacis do premiskog 1 pa prenosi, covece 15 god. si na 4
  13. Ma to sam retoricki pitao, ogledalo led sijalice kada je fabricki far je 5-6 puta vece od diode, kod ovih budzevina je nekih 150-200 puta vece, tu je sve jasno. Led u halogenom faru je red velicina otvorena topina na motoru, grmljavinom smeta drugima a motor skabije ide + je u siromasnoj smesi pa oce rikne ali vozac ima subjektivni osecaj jurcanja. Ko smatra da slabije vidi ili oftamolog ili nov far, to budzanje ja bolje vidim preko ledja ostalih ucesnika u saobracaju u najmanjem slucaju nije u redu, da ne kazem... Vojo ne pisem tebi nego onako uopsteno, samo mi tvoj post bio slagvort.
  14. Ima li neko objasnjenje zasto zakon to ne dozvoljava?
  15. Premijski je vezan za vin+jmbg, tako da mezete imati dva vozila a razlicit premijski.
  16. @bajker71samo preko relea direkt na aku kratko i nemas brige, stalno sija istim (jacim) intezitetom a ne ubija je varijacija u naponu pa ce trajati duze. Pozdrav za l.e.d. po magli, kisi, neobelezenom asfaltu...
  17. Kod nas dolaze iz SM, rekord drzi lik sa Mana za smenu 95 kazni. munze konza
  18. Kociona tecnost je higroskopna a plastika hoce da propusti vlagu, zato kocionu tecnost u metalnoj ambalazi (kao i sunka ) ili gledati datum pakovanja, ostatak baciti u smece ili kvarnom komsiji na haubu, po izboru.
  19. Hm, Kawa ima kardan ako zapati od bmw... pljuc, pljuc, pljuc daleko bilo Mora izaci na ista vrata kuda je i uslo nije to Audi pa da pusta far (jedini koji fabricki popusti, ostali uglavnom posle zamene kopijama). Jedna od bitnih stvari u odrzavanju je i ciscenje gumenih creva oduske (na poledjini fara u L ili U obliku) jer se polepi prasina pa zacepi, ipak je nase okruzenje poprilicno prljavo sto se vidi sat posle pranja, narocito tamnih vozila. Takodje i gumene poklopce (ili diht gume u plasticnim) treba prati i tretirati koa sto Nemanja rece glicerinom jer i guma trazi odrzavanje u protivnom se ukruti. Oduske na faru sluze za prirodnu cirkulaciju vazduha, da se far ne bi pregrevao a u hladnijim danima za odvodjenje kondenza koji nastane samom vlaznoscu vazduha i razlikama u temperaturi (zato su uvek u gornjoj zoni jer topao vazduh ide gore), ekstremni primer je voda iz auspuha po hladnom vremenu iako je narod sklon verovanju da je to voda u benzinu, sto je nemoguce, ista stvar je sa farovima. @Satelis Dare tvoj post mi je bio samo uvod, jasno da sve ovo znas, pisem zbog drugih.
  20. Ako je samo omirisao pusku u perionici to je problem, 100%. Svi koji su "tjunirali" farove sa ledksenondjubradima i prosekli gumu imaju magljenje narocito kada je vreme hladnije a sijalica greje.
  21. Ako ti nesto znaci mogu ti od nedelje javiti koji auto nosi takvu gumu (ako se ne varam 80mm sa rupom za konektor) pa ti javim, vidjao sam ali se ne mogu setiti koji. Jedino, sta cemo ako je od nekog Fra.?
  22. bdada

    TDM Srbija

    Cetiri puta se spominje homologacija, ne znam na koji zakon mislis ali je jos SFRJ potpisala sporazum o homologaciji sredinom prosloga veka i nista se po tom pitanju nije menjalo.
  23. bdada

    TDM Srbija

    Kamera ne vidi srednji lonac. Kontroloru ako primeti zamazi oci ili zaplavi, odvolje mu.
  24. Pecanje je dozvoljeno ali nisam pecaros pa ne znam kakvo je, imas i u Erdeviku dva jezera, na Moharac jezeru je dozvoljeno a postoji i rimsko kupatilo, prelepo mesto iz doba starog Rima.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja