Jump to content

Moto Zajednica

Surutka

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Surutka

  1. Pozz drugari, probacu ukratko, trebam pomoc.. Kupio sam Honda Forza skuter (NSS 250). Nisam ga cestito ni provozao, crkne mu baterija. Parkiram ga, skinem staru bateriju, kupim novu i taman da je povezem, primetim da sam (majmun) spustio i zakljucao sediste. Problem je u tome sto ova Honda ima tzv keyless paljenje tako da se sediste i ostale pregrade otvaraju pritiskom na dugme, koje naravno ne radi jer nema struje. Uz pomenuti skuter sam dobio i normalna kljuca za koje verujem da bi mi resili problem, ali ne mogu da nadjem ( skrivenu) bravu u koju bi ih stavio i probao normalno mehanicki da otvorim sediste. Pretraga po netu nije pomogla, kao ni user manual. Da li neko zna kako otvoriti bravu na pomenutom modelu( obijanje) ili gde se nalazi druga-mehanicka brava? Hvala unapred Sportski pozdrav!
  2. Pozdrav drugari, nadovezao sam se na staru otvorenu temu u vezi Piaggia x9, interesuje me kako mogu sam na njemu da promenim antifriz tj. ne znam gde da ispustim stari da bih dolio novi. U manualu zam nasao samo uputstvo za dopunu itd, ali ne i kako ga potpuno promeniti. Hvala unapred
  3. Da li na x9 postoji neki filter goriva koji se moze ocistiti ili zameniti? Jedini vidljivi deo, a koji lici na mali filter je na crevu goriva koje se vidi kad se podigne sediste i odrsrafi mali deo plastike-odozgo. Oklop sa prednje strane nisam skidao, predpostavljam da se tu negde nalazi i pumpa goriva, blize rezervoaru. Naravno, sve ovo pitam da bih koliko toliko izbegao neke vece troskove, jbg.
  4. Evo opet problema sa X9 - om iz 2003 (180ccm)... Vidim da je jedan kolega vec pisao o vrlo slicnom kvaru koji se i meni desio..naime u sred voznje pre neki dan, naglo je pao br obrtaja i motor se ugasio. Pri ponovnom pokusaju paljenja dok je motor bio vruc, culo se samo ravnomerno verglanje. Sutradan kada sam se vratio na mesto gde me je ostavio, pokusao ponovo da ga startujem, motor bi upalio, podigao obrtaje do 2000 (ler) i ugasio se. Tako i svaki naredni put, kad ga zaverglam upali, posle par sekundi ( sa ili bez dodavanja gasa) obrtaji padnu i motor se ugasi. Rezervoar je pun, do svecice mislim da nije, kablovi za struju su cvrsto pricvrsceni i na mestu, ulje je promenjeno pre 30 ak km i nivo je normalan. Hvala unapred na pomoci i na korisnom savetu.
  5. Bice da je problem bio do akumulatora, bio je na punjacu celu noc, ujutru je motor upalio "ko mina" ! Hvala svima
  6. Hvala na savetu, samo me interesuje na koji napon taj anlaser sme da se poveze, da li moze na obican akumulator od auta, posto rezervni akum. za skuter nemam.
  7. Pozdrav i hvala, i po mom mosljenju, sve mi "vuce" na to da ja anlaser, mada iskreno se nadam da nije.. juce je uz verglanje poceo i da mi pali signalne lampice na tabli (gorivo, zmigavci itd) Pri verglanju doduse ima snagu tog prvog udara, zavrti 2x i onda preskoci i krene da zuji akodrzim dugme startera. SVetla i sirena rade normalno, ne bih rekao da je akumulator. Za vikend cu probati da ga vezem na kablove, mozda i da ga rasturim da vidim sta je.
  8. Pozdrav drugari, imam problem sa X9 iz 2003 godine (200ccm) . Pre nedelju dana, pri startovanju motora (hladan ili vruc) culo bi se prvo "tak-tak" zvuk a onda bi motor posle 3-4 pokusaja bez problema zaverglao i startovao. Medjutim od pre neki dan motor zavergla "na pola" kratko i onda stane, ako zadrzim dugme startera cuje se zujanje, verujem alnasera, tako da mu vise paljenja nema. Mislim da nije do baterije, svetla i sirena rade normalno. Hvala unapred na pomoci i nekom savetu !
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja