Jump to content

Moto Zajednica

milomir22

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1584
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: milomir22

  1. I ja nekako, što sam stariji, bez obzira koji motor vozim, sve više osećam strah od brzine i trudim se da budem umereniji vozač. Dozvole za B kategoriju dele svima šakom i kapom, ljudima koji nisu sposobni da pričuvaju dve ovce u zagradjenom toru, čega sam se sve nagledao u saobraćaju, dobro nisam batalio motore.
  2. Ja sam to pisao, bratu na novom gs 1250 adv brljavi elektronska bravica čepa za gorivo i dalje. Tada smo akali čep pola sata i jedva otvorili rezervoar, sad u nedelju išli na Drinu i na Ibarskoj stali da uspemo gorivo, opet ga je zezala, nije pola sata ali par minuta sigurno. To je neko keyless rešenje, jer je teško gurnuti ključ u bravu rezervoara svakih 550-600 km kolika je autonomija gs 1250 adv-a.
  3. Može može, tu smo da ugostimo...
  4. Kao neko ko je ljubitelj suzuki motocikala i ko malog stroma smatra najboljim motorom za dati novac godinama unazad, mogu reći da shvatam zašto se ljudi danas pre opredeljuju za kineze. Prvo, najbolje kod stroma 650 su odličan, pouzdan agregat, ciklistika i udoban položaj za upravljačem. Kočnice i ogibljenje su najosnovnije moguće. Kinezi za nešto manje para, daju mnogo zvučnija imena + više opreme u startu, sad meni taj mirroring nije presudan, ali brate dobar far i centralni štender su bitne stavke, tempomat takodje. Voleo bih da probam neki od tih kineskih adv, npr cf moto 800 ili voge 900, čisto da vidim da li su bolji u vožnji od budžetskih-polovnih japanaca. Realno, 10 godina i 100 000 km će većina kineza verovatno da istera, a posle će se kupiti opet nešto novo, pod uslovom da se kinezi ne izbezobraze.
  5. Teško da dvocilindraš od 900 ccm u gradu može da bude ultra-smooth, otprilike da se na to moraš navići vremenom. Ko je vozio starog stroma 1000, zna o čemu pričam.
  6. Baci neku fotku bisaga, a auspuh me ne zanima, oduvek i jedino sam terao fabriku.
  7. milomir22

    NC750X 2016

    Ja sam 2018. probao nc, doduše 700 i nije mi nikako legao. Sad, svi smo mi različiti, mnogi ne vole suzuki bandit, a ja 10 godina provedoh na njemu... Po meni, versys i strom su mnogo bolji izbor od nc-a, kada govorimo o voznoj dinamici i udobnosti, nc je šampion u potrošnji goriva.
  8. Evo preterah nešto preko 1000 km na ovom motoru, pa sam hteo da iznesem utiske, čisto ako ima interesenata za kupovinu ovog modela, da znaju šta da očekuju. Glavne vrline po meni su: vrhunska ciklistika i povoznost, visok nivo udobnosti i odličan položaj sedenja, fina snaga i oštrina agregata, lep zvuk trocilindraša, vrlo dinamična sprava. Motor se veoma lako vozi, ko god je seo, imao je osećaj da je mesecima vozio ovaj motor. Još jedna stvar, možda ovo smešno zvuči, ali motor ima centralni štender u osnovi, a meni ova stavka puno znači, imajući u vidu koliko putujem i kako održavam pogonski lanac, nekome možda to nije bitno, ali za mene je ogroman +. Od mana bih izdvojio sledeće: deo rama na koji naleže unutrašnja strana butina ume da se poprilično ugreje, doduše samo u gradskoj vožnji, i onda je neophodno odvojiti butine sa tog dela motora, mada, sedište se ne greje, a meni je to najbitnije. Dalje, motor je nekultivisan pri malim obrtajima u 1. i 2. stepenu prenosa, pa pri izrazito malim brzinama u gradskoj gužvi hoće da cima, trza i sl. To se reši "kvačilanjem" i odabirom pravih obrtaja, ali jbg ja sam neko ko je navikao na 4 redna cilindra, a troklipaši ne mogu da imaju nikada toliko ugladjen rad, iako je menjana mapa ubrizgavanja da bi se omekšao rad pri niskim obrtajima. Kočnice su mogle biti bolje definitivno (mada su značajno bolje u odnosu na bandit 600 koji sam do sada vozio, ali sam imao prilike da probam pregršt novijih i skupljih motora, pa na osnovu toga i pravim poredjenje), kao i zaštita od vetra. Sve u svemu, motor za otvoren put, jak, brz, povozan, udoban, veoma zabavan za vožnju i "pun karaktera". Trenutno, uzimajući u obzir situaciju na tržištu polovnih motora u Srbiji, mislim da nema puno boljih izbora u ovoj klasi za te pare. Jako kvalitetan sklop koji naginje premijum segmentu u svetu motocikala.
  9. Samo da ispravim cenu, ona iznosi fixno 1900€ i motor ide zajedno sa koferom, pločom i kappa nosačem kofera za ovaj model.
  10. A kako se pravilno izgovara ime ove marke: voge, vog ili vodž, pošto je svakako zovu...
  11. Ljudi, da nije nekom poznat ovaj motor, drugar se nameračio opasno na tigra 1050... https://www.polovniautomobili.com/motori/23741962/triumph-tiger-1050
  12. Kad god mogu, sipam na molu 95 oktana u sva moja vozila. Jednom sam sipao na Nis-u u Jagodini u yaris i dok nisam potrošio to gorivo, auto je znao da se ugasi na leru. Nikada se to ni pre, a ni kasnije nije desilo. E sad, kada sam motorom, ne mogu uvek da biram, pa sipam kad moram i gde moram. Inače ovi na molu jesu ispali bezveznjaci sa ovom mol move app, faktički ne dobijaš ništa ako sipaš jeftinije gorivo, ali neću ih menjati.
  13. Danas sam prvi put provozao motor van grada, iako sam već 6 dana vlasnik, od obaveza nisam stigao ranije da vozim. 560 km u danu me nije umorilo, terali smo Dunavsku magistralu, zaista prelep put za vožnju i šta je najzanimljivije, iako sam prvi put terao triumph van grada, imao sam osećaj kao da vozim ovaj motor 10 godina. Veoma udoban, i poprilično brz motor koji troši 5.75 l/100 km van grada. Na ovom čudu ispratim nove gs-ove bez problema. Moraću malo više da se cimam oko pranja, šteta da bude sav musav od mušica kad je već u ovom stanju.
  14. Drugar što vozi cbf 600 je ovih dana provozao triumph više puta, gleda da uveze neki 1050 iz CH, toliko mu se dopada kako se vozi, zaista ozbiljan motor za te pare...
  15. Uuuu djasvi mi se i motor i kolor šema...
  16. Hvala drug, evo vozikali ga brat i drugar, oduševljeni...
  17. Mnogo je velika razlika u odnosu na bandita, za put kao stvoren, ogibljenje odlično, udobnost isto, za suvozača perfektan, već sam i to probao, ja lično najviše volim rad redna 4 klipa, ali i ovo je sasvim prihvatljivo. Ide sasvim dovoljno za touring motor, a ja teram i duge ture i grad. U suštini veliki napredak u vožnji, a stanje motora, ko je imao prilike da vidi, jasno mu je, najbliže moguće novom, kao da je 3 godine star , a ne 15.
  18. Samo da se javi novi vlasnik, iako sam fan japanskih motora, dobar položaj za upravljačem i odlično stanje je presudilo...
  19. I dodao bih samo da nismo ni svesni kakve smo sreće jer smo zakačili automobile i motore pravljene krajem devedesetih do početka 2010. Tek ćete videti kakva nas govna čekaju u budućnosti, bez obzira na proizvodjače, takav je trend, dispozabl...
  20. U protekla 3 meseca sam pogledao preko 50 polovnih motora, od svih tih motora, moj kriterijum su ispunila 2, honda 800 iz tehnodroma i jedan versys 650 iz Niša. Taj iz Niša se prodao posle 2 sata od našeg gledanja, gledali smo ga za druga koji se nećkao i propustio fenomenalnu priliku, po meni. Posle je uzeo cbf 1000 2006. u mnogo lošijem stanju. Honda VFR 800 X Crossrunner WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda VFR 800 X Crossrunner, 2013. godište, Touring, vozilo prešlo 41584 km, Beograd. Cena 6.750 € - Motori - Polovni Automobili Gledao sam ovu hondu, jedina mana i njoj su ispucali prašinari na vilama, rascvetali se u krug. Ostalo je bilo skroz ok, koliko se sećam. Ostali motori su im bili poprilično izrabljeni.
  21. Loncin beše pravi za BMW neke manje motore tipa f650 i slično? I ja se zgranuo kad sam čuo. I za motore i za automobile Azija i Severna Amerika su najveća tržišta. Toyota, kao najveći svetski proizvodjač automobila najveći deo i izvozi upravo na ova 2 kontinenta. Evropa je tu zarad prestiža uglavnom.
  22. Diskovi su dobrano izrisovani, Plastike su na više mesta ožuljane, ima i par napslina, leva dekla agregata fino zagrebana, prašinari na vilama se rascvetali, rep je jako nespretno odradjen da bi se nakačio kofer, skinut je originalni nosač tablice i migavaca i stavljen neki improvizovani koji jako ružno izgleda sa sve žicama koje vire. Sam nosač kofera je pravljen, nije fabrika, a prodavac nema originalni nosač tablice, jbg meni one žice od migavaca baš bodu oči, a ni nosač kofera ne bih mogao da gledam. Dalje, menjač je grublji i lošije se šalta nego npr onaj koji sam terao u Bavaništu, sad jbg to može biti i zbog zategnutosti lanca, ali avaj. Far ima ogrebotinu, staklo obrtaljke isto veliku ogrebotinu, ručica kvačila, aftermarket, slomljena pa zavarena, guma šaltalice se rascvetala, gume su dot 2019 na nekih 35%, znači pri kraju. Lanac i lančanici isto su pri kraju, po meni. Šta je dobro, agregat je suv, ne dimi, čuje mu se blago lanac bregaste na abgasu, ali generalno mi deluje da je jako zdrav. Kočione pločice na prednjim diskovima su ok, zadnje nisam ni gledao. Lepo koči, lepo se vozi. Realnost je da sam mnogo lakše kupovao motore dok sam bio klinac i dok nisam znao šta treba da gledam, sad se baš teško odlučujem, jbg, možda bolje da se strpim još koju godinu pa novo iz salona, jer sam pogledao gomilu polovnih motora i nisam uspeo da nadjem neki očuvan koji bi opravdao cenu.
  23. Jbg, šta da se radi, mora tako, juče sam prešao preko 450 km u yarisu 1.0 iz 2001, ali to je moj hir. Nešo, popodne ću verovatno biti u Beloševcu, svrati da vidimo Tigra, juče drugar seo na onog belog i oduševio se položajem, biće i on kod mene, a hoće da predje na nešto udobnije od cbf-a. Inače, ceo koncept mi je jako praktičan, visoko sedenje i guvernala, a 3 klipa nisu dosadna kao 2.
  24. Bio danas da pogledam kawu, po meni ono nije stanje na koje bih pristao, 6000 evra nije mala svota i za mene onaj motor nije ni blizu stanja za tu cifru. Sad, možda sam to samo ja, prodavac je korektan čovek spreman na dogovor. Svratio sam u Šajkaš da pogledam belog tigra 1050, diskovi su mu novi, on bi mogao da ide za 4000 evra po priči prodavca, ali nećka se podobro na paljenju, curi mu antifriz na jednoj šelni i i a gume iz 2016. kao i ožuljane bočne plastike sa obe strane. Potraga se nastavlja.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja