Jump to content

Moto Zajednica

Kačkin

Članovi
  • Broj tema i poruka

    25
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Kačkin

  1. On 10.7.2019. at 16:28, cezarpa je napisao:

    Ubacite u diskusiju malo stariji leader 125 i 200ccm agregate,i oni bi trebalo da imaju taj lezeci lezaj na radilici koji nemoze da se menja.Interesujeme koliko prelaze i sta su slabosti tih gregata?

    Ko o čemu,baba o uštipcima....

     

  2. Ubeđen sam da ne postoji agregat koji ne troši ulje,a posebno skuter koji je većim delom eksploatacije u visokim obrtajima...ako ništa izvesna količina mora da ispari.Tako da oko toga ne treba imati predrasude.Može da ''provlači''na gumicama vent. ili da je otišao dihtung,pa da se ulje meša sa rashladnom tečnošću,što se vidi na auspuhu ili u boci.

  3. Pre 4 sati, Bokes je napisao:

    Lomio sam se oko Pantheona 150ccm ali me odbija potrošnja.

    X9 mi se svidja, gabaritan je, ali kažu ljudi koji su ga vozali da je slabašan u tim manjim kubikažama (125 i 180ccm) i da ima problema sa usisom...

    Što matori?Vlasnici se zaklinju da ne prelazi 3.5L/1ooKm:Bandolero:..mislim na Pantheon.

    Inače...u rukama tog i tog,svako gvoždže biće slatko kao groždže-tako da..........

    • Podržavam 1
  4. On 21.2.2019. at 15:04, qwerty12345 je napisao:

    Gledam oglase i nekako se ne isplati. Yamaha 250 cc 1996 1300 €.  A za tu cenu mogu da kupim novog kineza. Razlika je od 23 godine. Mnogo. Za 23 godine je taj motor prešao ne znam koliko i raspada se. Koliko je puta udaren, pao i šta znam? Dok je novi kinez ipak novi koliko god je slabiji po kvalitetu. 

    Teško da za tih 1300e kupiš nov a da bude u nekom nazovi pristojnom kvalitetu.Uz to,ako je u pitanju prvi motor...Najpraktičnija solucija je kupiti polovnog ćinita od prvog vlasnika u dobrom stanju.Pa će se desiti situacija da probaš neku ''klečku'' staru 26god. i onda će ti se sve samo kasti.

    Međutim tvoja kategoričnost i u neku ruku uskogrudost,te veoma ograničavaju,no za sada je to tako,pošto nemaš spoznaju te vrste.

  5. Imam neki plan da nađem gizma i kastomiziram ga.Ne mogu da nađem izgled golog rama,ne bi li imao neku smernicu,u kom pravcu bi to sve išlo.....Ako neko ima neka baci neki link ili sliku....Znam da je 4T,manuelni menjač.....i znam da ide 110ccm kit na njegov blok.Intersuje me može li da se na njega npr. ugradi druga viljuška(malo glomaznija)...

  6. Izuzetno zahvalan za tuning...Inače težak bofl.Čitam da ima hroničnih problema u vezi kvaliteta plastike sa Pedom  125 koja je uslovno rečeno ozbiljan motor.Kod yamija je to stvarno maksimalno izraženo.

  7. Samo lagano doziraj gas i nemoj da ideš preko 40-tak.Što se tiče ulja,izbor je ipak samo tvoj.Od heavy duty ulja za dizel kamione do FAM-ovog minerala,bitno je da ga posle tih 500-tinak Km promeniš a kasnije zavisi koliko prelaziš.Na 5oooKm je po meni OK.Važno je da kreneš sa jednim uljem i pratiš kako ga agregat prihvata.15-40 ti je totalno OK.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja