Jump to content

Moto Zajednica

Sokobgd

Članovi
  • Broj tema i poruka

    312
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Sokobgd's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

500

Reputacija u zajednici

  1. Menjaj gume hitno. Te kineske jos ponesto i drze na suvom asfaltu, dok su nove i meke. Posle kad se ukrute kao na drvenim tockovima. Za mokro samo sa obe noge na zemlji. Nije veliki trosak za ogromnu razliku u voznji. P.S. Kad pises ove putopise sa puno slika, razdvoji ih u vise poruke. Preglednije je nama a i tebi lakse da napises.
  2. Pa nije bas klasican sreder kao na gumama. Manjeg je precnika I deluje robusnije, jace. Ja sam pretpostavio da je takav jer je namenjen za azot I za veci pritisak. Ostavio sam onaj raspali u garazi pa cu slikati kad dodjem sa mora ako nije kasno. Sent from my 2013023 using Tapatalk
  3. Pod pritiskom je tj. trebalo bi da bude. Ima na njrmu i prikljucak za pumpanje. Meni se raspao, klip je spao sa osovine I nije radio nista. Posto mi se nije davalo 100ak eur za isto sranje, kupio sam na oglasima od neke male Honde, kod strugara napravio produzetak I namestio svoju oprugu posto je ona bila tanka. Tako je radio besprekorno dok me auto nije olupao. Cini mi se da je duzina 310 ili 330mm. Na moru sam pa ne mogu da izmerim. Sent from my 2013023 using Tapatalk
  4. Ne moze zupcanik da prokliza, jedino ako polomi zube ili je lanac toliko labav da skace preko zuba. Svejedno, bilo sta od tog bi primetio i u voznji tj. verovatno ne bi mogao ni da vozis motor normalno. Sigurno ti je proklizala lamela. Veliko opterecenje tako da tocak nije mogao lako da poskoci na ivicnjak, veliki gas i naglo otpustanje kvacila. Kad je lamela dobra i nije tako veliki teret, proklizava tocak na podlozi ali sad je tamo bilo vise prijanjanja nego izmedju lamelnih ploca.
  5. Da se razumemo, nisam protiv. Rado bih se pridruzio takvom dogadjaju. Ako se prebrodi finansiranje ili nadju alternativna resenja koja kostaju manje i dalje ostaje pitanje odgovornosti. Ko ce da se potpise ispod svega toga i kasnije pojavi na sudu ako neko bude povredjen ili pogine. Negde kroz maglu mi navire slucaj direktora auto-trke u Crnoj gori koje je dugo bio u bekstvu zbog pogibije na trci. Iz izvora koji su mene obavestavali, organizator i redari uopste nisu bili krivi u tom slucaju ali su kola na nekom morala da se slome. Na kraju su ga uhapsili i osudili, ne znam da li je odlezao ili se zalio. Da li bi prihvatio taj teret u situaciji kada ti redarsku sluzbu cine casual bajkeri (barem jedan raspolozen za pivce) a sudije, radio amateri koji su izasli da se poigraju sa svojim stanicama i udahnu svezeg vazduha? Koliko para toliko i muzike a da ih platis ne mozes. Da mozes, onda bi angazovao profesionalce. Ja se ne bih potpisao pod taj zahtev u takvim okolnostima.
  6. Lepa ideja samo sto to vise nije legalno. Treba prijaviti skup policiji i dostaviti elaborat staze Obezbediti redare koji ce da sprece gledaoce da prilaze stazi, medicinske ekipe. Procedure, odgovorna lica... verovatno treba i neki depozit u slucaju ostecenja, osiguranje za takmicare.... Danas to vise ne moze to bez ozbiljnih para koje niko nece da pokloni.
  7. Trebao si da mu predlozis da se nadjete u Eckoj, da razmenite pare za skuter. Pa mu se onda sutradan javis, izvines sto nisi mogao da dodjes (smislis neki jako bitan razlog) pa predlozis Stepojevac, za 2-3 dana. Pa ga onda zoves kao iz Stepojevca, da te navodi posto se slabo snalazis... i tako, malo izvozas gluperde. Budi kreativan.
  8. To sto je tanak je prednost za voznju po gradu. Ja sam mog vozio po gradu kao biciklu (dok me konj nije olupao). Kome je bitno da bude vidjen - slazem se, bolje izgleda Apollo. Tih 50ccm razlike ne pravi nikakvu razliku u perfomansama.
  9. Jos uvek se nije zavrsila. Tacnije, nije ni pocela. Ima moje krivice jer sam sluzbeno bio odsutan dosta vremena ali mnogo vise objektivnih okolnosti. Bio sam u tuzilastvu, uzeo kopije dokumentacije. Tamo mi je tuzilacki saradnik (inace, sasvim solidna ) usmeno rekla da nece biti pokrenut postupak protiv mene. Pretpostavljam da se zbog strajka advokata i blokade rada pravosudja to ovako dugo razvlaci. Od "Beograd puta" sam pismenim putem trazio spisak vertikalne signalizacije (znakova) za datu raskrsnicu ali ni to jos nisam dobio. Pretpostavljam da je razlog kasnjenja to sto oni svoju centralu sele iz Nusiceve na Karaburmu pa ni ne znaju gde im je tacno pisarnica.
  10. Uh, nazalost znam kako ti je mada sam se ja daleko manje povredio. Smireno samo jer stres i nervoza mogu da te kostaju vise nego koske i rasekotine. Meni je zapanjujuce da si zapisnik, skice i kompletnu dokumentaciju dobio odmah. Ja sam za to morao da sacekam 2 nedelje, pa da u radno vreme (citaj: izadjem sa posla) odem i platim skoro 1.000 din. da bi se jedan lenjivac odgegao do fotokopir aparata i dao mi jednu kopiju koja se zove "Dnevni izvestaj". Za ostatak dokumentacije (skice, fotografije) tj. ono sto me najvise i zanima sam morao (ponovo u radno vreme) sa tim Izvestajem da odem u pisarnicu Okruznog tuzilastva i da tamo podnesem novi zahtev za izdavanje kopija. Tek za dodatnih 7 dana cu moci da odem po te kopije (opet u radno vreme). Dakle, ono sto si ti dobio odmah, ja cu cekati skoro mesec dana i kostace me 1.000 din. + oko 100km voznje, 3 parkiranja i oko 6 radnih sati. Genijalno, zar ne? Eh, da, brz oporavak i tebi i motoru P.S. zamoli administratore (posto si povredjen) da ti zamute licne podatke na ovim dokumentima. Nikad se ne zna ko i kako ih moze upotrebiti.
  11. Skup se mora prijaviti ili ce vas jos vise boleti po dzepu ili po ledjima, sta vam draze. Banda se lepo osigurala za svako slucaj.
  12. Da li neko poznaje kolegu sa zuto-crnom XJ600 starije proizvodnje. Radi u Beograd-putu? Treba mi jedna informacija.

    1. Boban 1200

      Boban 1200

      Ima jedan lik vozi crno zutu xj600, ali zivi u Kikindi...

  13. Nije tacno da ne moze direktno. Ja sam od Duleta kupio ovu kamericu i povezao majci na TV da radi umesto spijunke koju nemam a raspored je takav da je njen TV udaljen od ulaznih vrata 2m kroz jedan zid. Vrlo lako se povezuje direktno na AV (cinc) ulaz na TV-u i samo se na daljinskom prebaci na A/V i eto slike odmah. Potrebno je parce RG59 kabla, muski i zenski BNC konektori na krajevima tog kabla i na kraju, kod TV-a adapter sa BNC na RCA (činč) Jos je potrebno i napajanje za kamericu, ja sam ga kupio na KP za 300 din. Slika je sasvim dobrog kvaliteta na 32" TV-u. Nocu se prebaci u C/B mod i ostaje dovoljno ostra da se sa 3m prepozna lice na prvi pogled. Na vecu daljinu je nisam probao.
  14. Sokobgd

    Jaguar S Type

    Je.bem ja tu njihovu klasu kad oni 2000. godine odluce da u nov auto ugrade kasetofon. Sta li su mislili, gde kupci te "klase" da nabave kasete u 21. veku?
  15. Ajde mi ti onda nerelativnim pojmom objasni one dve situacije gore gde je dozvoljena maksimalna brzina kretanja 80kmh i gde se (povelika) teretna vozila krecu tom brzinom i nailaze na nepregledno ukrstanje sa puticem koji ima pravo prvenstva. Kako ce se to vozilo zaustaviti ako se krece npr. 75 kmh i na razdaljini od 5m, ma neka bude i 10m primeti da na toj raskrsnici nema znaka "STOP" i da treba da primeni pravilo desne strane. Napominjem, on se krece u okvirima onog sto mu je znakovima i kategorijom puta dozvoljeno. Bilo bi degutantno da zamisljas da si u autu koje se ukljucuje i koristi svoje pravo prvenstva ti ili neko tebi drag. Ne, los je primer autoput jer tamo 1000m ranije stave upozorenje na suzenje, pa opet na 500m, pa od 300m pocinju oni vertikalni stubici sa bljeskalicama. Treba da budes bas ozbiljno slep ili lud da to ignorises. U ovoj ovde situaciji ti treba u delicu sekunde da primetis da znaka koji tu stoji godinama nema i na razdaljini od max 3m. zakljucis da vazi pravilo desne strane i zaustavis vozilo. Nema sanse, sta god da vozis. U sustini, ja cu svoju pravdu dokazivati na sudu i nemam potrebe bilo koga ovde da ubedim u bilo sta. Svejedno, mislim da se ova diskusija kvaliteteno razvija pa mozda svi izvucemo neke zakljucke.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja