Jump to content

Moto Zajednica

MaRkO_87

Članovi
  • Broj tema i poruka

    69
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu MaRkO_87

  • Rođendan 15.12.1987.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Veliki Crljeni
  • Motocikl
    Suzuki GSX R750

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

MaRkO_87's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

4

Reputacija u zajednici

  1. Video sam sad tvoj oglas ali ajd da sacekam jos malo, da vidim dal ce da naleti neki crni. Da se ne bahcem sa farbanjem.
  2. Kupujem : 1. Katalizator za Suzuki GSXR750 K8,K9,L0 - mora biti u dobrom stanju bez ikakvih prepravki 2. Poklopac sedista za isti motor - po mogucstu u crnoj boji Kontakt: Marko 063/366-642
  3. Ok, ispravljeno, ECU! Motor je lepo radio, ali mi nije jasno kako je sa starim ECU sve lepo funkcionisalo a sa ovim ne. Kao nepoznavalac ove oblasti jedinu logiku vidim u tome da je stari ECU mozda bio podesen po vadjenju lepira i da je sada potrebno isto uraditi i sa ovim. Ili je mozda najbolja solucija pokusati da nadjem negde te leptire i vratim ih nazad???
  4. Posle duzeg vremena motor je konacno "popravljen", kao sto je i vecina sumnjala u pitanju je bio ECU. Polovan set, brava kompjuter i bravice za rezervoar i zadnje sediste su kostale 450e i jedva sam uspeo da ga nadjem kod Atile u Horgosu. Kod njega sam morao i da ugradim da bi mi covek garantovao za ispravnost, sto je korektno ali sam opet morao motor da transportujem u treci servis.. Cisto da se zna nov je 920e i to je najeftinije sto sam nasao u Markosu. Ali da muci ne bude kraj sad imam novi problem, Kada sam dosao po motor u Markos, serviser me je na vratima docekao kako bi mi rekao da mi fale sekundarni leptiri na usisu, neko ih zove vakum leptiri ili klapne. Ja u cudu kako fale jbt??? Kao i oni su se zaprepastili kada su otvorili motor, mozda je to prethodni vlasnik skinuo... Aj nema veze ne mogu da tvrdim 100% da su bili, ja nastavim put Horgosa i tamo zamenim komp i upalimo motor, ali ne radi kao sto je radio, tacnije ispod 6000rmp brbonji, trokira i slabo vuce.a kad predje 6000 vuce kao blesav. U horgosu su mi rekli da moraju da postoje leptiri da bi motor normalno radio na niskim obrtajima i upravo sam se cuo sa mcm-racingom i oni kazu da je to posledica nedostatka leptira. Stavio sam istovremeno i nove svecice koje su odmah pobelele, sto je verovatno posledica slabe smese, dok su stare svetlo braonkaste boje (sa njima je vozeno pre kvara). Da vas podsetim, motor je pre Markosa bio u Profimoto servisu nepuna tri dana. Aj ko ce sad da bude pametan da mi kaze sta sad da radim jer ja pojma nemam? Ne mogu ni jedan servis da optuzim jer nisam 100% sig da su bili na motoru,a i nemam sad nista od toga, ali ako je motor pre normalno radio znaci mora da su postojali! Da li je moguce da bi neko tako nesto uradio u servisu ili mozda pak nisu postojali a da je moj stari cdi nekako bio natjuniran na jacu smesu ili tako nesto? Pricam onako laicki, nemam pojma da li moze tako nesto da se uradi.
  5. Pravo da ti kazem nisam ni razmisljao o tom prvobitnom problemu jer sam ga nekako svrstao u ovaj misleci da je u pitanju isti kvar. Ali sad kad si spomenuo, moracu i to da proverim za svaki slucaj. Msm na pumpu.
  6. Ma jok! Izgleda da je CDI. Tacnije zbog necega je kompjuter izgubio kod sa kljucem, majstor mi je objasnio laicki koliko ja mogu da razumem. Ispitao je sve sta jos moze da bude i kaze da je sve u redu, tako da je poslao kompjuter na ponovno kodiranje, uparivanje. Msm da je tako nesto rekao, nisam 100% siguran. Ako problem bude resen na taj nacin bice znatno jeftiniji, a ako ne, kuku lele majko. 920e samo komp kosta, doduse to je cena u Markosu, mozda ima i negde jeftinije. Bilo bi dobro kada bi uspeo to polovno da nadjem kod nas, ali sam malo trazio po netu i nisam nasao nikoga da tako nesto prodaje. P.S Motor mi je sad trenutno u Markosu NS jer EuroSumar nije mogao da ga pogleda naredne dve nedelje posto su im mehanicari na odmoru, Zatim sam na njihovu preporuku oterao motor u Profimoto gde je, ja msm Jovan, rekao da pretpostavlja da je CDI ali nije siguran, jedina opcija da budemo sigurni je da se kupi drugi (ja da kupim naravno) pa da se zameni. Inace za njega ne postoji niko ko moze da sredi komp jer bi on za njega znao. svakako mi nije odgovaralo da mi on nastavi sa popravkom motora, zato sam ga oterao u Markos. Eto ja se nadam da ce problem biti resen na ovaj nacin, al za svaki slucaj zna li neko nekoga ili gde ima da pazarim polovan CDI, sa nekog stranca mozda, ili havarisanog K7. Bitno je da je 750cc. Izvestavam vas o daljim desavanjima, pozdrav!
  7. E evo ovako, sto se tice transportovanja vozom... Karta za motocikl je kao i za kola 32e, ali postoji zackoljica. Motocikl moras sam da obezbedis, kupis spanere i sam ga uvezes jer oni ne zele da odgovaraju. Sto smatram i da je bolje, jer ko da razmislja posle 18 sati u vozu je li ga onaj dobro uvezao. Ili u mom slucaju 22h koliko sam putovao. Mene su 4 spanera kostala oko 15e (gvozdjara Okov), i plus karta za mene koja je bila negde oko 28e. P.S Pa i ja se nadam da nece puno, sad sam se cuo sa euro sumarom, za cetvrtak zakazano. Javljam sigurno...
  8. E drugari, hvala svima na pomoci, pokusao sam sve, al na kraju nista ne uspeh... Natovario sam ga na voz i dotero u bg. U pon u servis pa neka se oni bahcu sa njim. Mada mi je krivo sto prekinuh put, al sta da se radi, drugi put. Javicu vam kakav je problem bio u pitanju i koliko ce da me obraduje. Pozzz...
  9. Pa nisam al pretpostavljam da ne baca. Nakasljo bi se bar.
  10. Uglavnom msm da je imobilajzer, jer mi pise u upustvu da cutoff- je pumpu za gorivo, a ona se ne cuje da radi. Probao sam direktno pumpu i ispravna je. Tako da msm da ako Darko nema dijagnostiku, da mi ni on ne moze pomoci, mada se sada hvatam i za slamcice. Jos uvek nisam uspeo da ga dobijem. Ima li neki drugi br?
  11. Juceo sam raspakovao ceo motor sam posto majstori koji su mi bili nisu uspeli da nadju kvar. Kupio kontakt sprej i ocistio sve konektore, rasturio bravicu posto sam posumnjao i da je tu problem. I gle cuda, u bravici jedan konektor odlomljen, ja sav srecan brzo resim taj kvar, a i ostali kontakti su bili prljavi i namasceni. Operem ja to i sklopim, kad ono ista prica. Probao sam i da dopunim akomulator, nista. Sad pokusavam da dobijem Darka al mi se ne javlja, ako ne uspem, onda sutra na voz pa kuci.
  12. Nemam crveni kljuc, msm da i ne postoji za ovaj motor, a i ranije sam skidao akomulator, nikad mi se ovo nije desavalo. A sto se tice prekidaca na copaku siguran sam da nije to jer treba pali kad je u leru i ako je na copaku.
  13. Bio kod majstora kaze ne moze on to da sredi, poslao me u kljucarsku radnju, kljucar reko da moram da mu donesem kompjuter da ga on rasturi posto je zaliven, i da ugradi nov modul i dva kljuca. To bi me kostalo 100e i trebalo bi da resi problem ako je u pitanju to. A sta ako nije... zvao sam i prokom u podgorici, kaze mi covek otvorno "nismo mi bas neki strucnjaci za to, al imam nekog u yamahi ko bi mozda mogao da resi problem" samo treba da ga doslepam, samo...
  14. Odoh sad da pokusam da nadjem tog majstora, pa se javljam vcrs. Veceras cu i imati broj na koji da me dobijete.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja