Jump to content

Moto Zajednica

Satelis

BJB Vitez
  • Broj tema i poruka

    8860
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Satelis

  1. Sta smo ono beše kaZli.... Neša Tabela
  2. Za menjač nema senzor il žiroskop, vec prati obrtaje, brzinu i otvorenost ručice gasa. Ima senzor ugla koji nije zaduzen za rad menjača, njegova uloga je da ugasi motor kad bajk ode na bok. Ledici sa klipa služe samo da te drugi bolje uoče, ništa više. Dobro rade posao za tu namenu, noću obavezno ugasiti jer rasipaju svetlo.
  3. Satelis

    TDM Srbija

    Nema linka, imam sliku... Boki (Yulucas) mi je nabavio.
  4. Satelis

    TDM Srbija

    Pre neki dan jurio bateriju za drugara, TDM 900..... Link do baterja sa prethodne strane TAB sa svega 120A udarne struje je premalo. Našao Fulbat ful gelski akumulator sa 210A, 6Krsd.
  5. Prva stvar koju i ovde moram ponoviti..... sve forumase zamolio bi da mi ne salju privatne poruke sa problemom koji imaju na bajku već da pišu u temi o svom modelu gde će ujedno dobiti a i ostali koji čitaju videti odgovor, hvala! Prva generacija Mastera termostat ima na plasticnom pužu pumpe vode. Termostat se ne proizvodi već par godina unazad jer stručnjaci smatraju da je jedinka izumrla. Inače, kome treba ima dva rešenja. Prvo resenje je da se budzi od sledece generacije....ruzno do bola izgleda. Drugo elegantnije i mnogo bolje resenje je da se stavi od Kymco skutera, identicni su. Sve ostale generacije Mastera termostat je u plasticnom kućištu koje "visi" sa leve strane agregata iznad svecice. Taj termostat nema problem sa prevremenim otvaranjem. On može imati grdji problem, hoće da pukne plastika o koju upire termostat kad krene sa otvaranjem i tad se jednostavno ne može otvoriti što rezultira da temperatura motora ode u crveno polje ako se ne primeti na vreme. Za povecanu potrosnju, benzin u ulju, dizanje nivoa ulja.... Nije dovoljna samo 1 zamena ulja, normalno je da ce se osetiti posle 100km jer se nikad ne može sve izbaciti iz agregata. Vozi do 500km i prospi, opet zameni ulje sa filterom. Ako i dalje nema promena tj oseti se benzin u ulju..... klapna gasa je sledeći krivac (bez obzira bila čista ili prljava).
  6. Nisi prvi ni poslednji koji je sredio lamele, naučićeš vremenom šta treba raditi. Ko ne zna, sjeba kvačilo za 50km a ne za 400 ....tako da, vezbaj sa zglobom. Ta opcija ne postoji kod njih, prosto ne smeju raditi te radnje (reparacija). Ovlašćeni ti mogu zameniti lamele novim + zvono ako je deformisano. Za početak pozovi se na garanciju, izloži im problem kako bi otvorili prenos i videli stanje. Možda će malo smirgle trajno rešiti problem a možda i ne. Možda će ti zameniti potrebno bez dinara da traže. Možda će ti reći da si kriv i dati ponudu za popravku. Sve su karte u igri.... srećno!
  7. Nemoj me citirati, lupace packe admini već piši ispod komentar ka što je ovaj. Imaćeš nekoliko lezaja u problemu, cuje sa da uji i to obicno bude lezaj na izlazu diferencijala ka tocku. Preskakanje tj lupanje koje se čuje kad se okreće tocak u nazad mislim da ti dolazi zbog kosenja izmedju zupčanika u diferencijalu. Nemoj sedeti na bajk i ići u nazad da ne dodje do loma. Šta god da je ..... rešiće se.
  8. Možeš probati nije sporno, ako prodje.... proslo je, ali znaj da si sam kriv jbg. Sve se da videti kad se otvori.
  9. Uhhh nije dobro, imas problem jer ne sme tako pucati nit se čuti ujanje toliko. CVT da se otvori, auspuh, traverzna dole gde ce se ujedno videti kakav je ležaj, diferencijal skinuti pa sve sagledati. Rekao bi da zvuk dolazi iz diferencijala.
  10. Snimi i okači ovde da vidimo o čemu se radi. Mislim da nemaš problema al za.svaki slučaj. Ostale koji čitaju forum/teme, zamolio bi da mi ne šalju privatne poruke sa problemom već da pišu u temi predvidjenoj za dati model, hvala!
  11. Drug ovo što si napisao.... upravo to ti je problem u radnji koju radis = idealno za paljenje lamela.
  12. Satelis

    NC750X 2016

    Cestitke, nek služi valjano. Daj neki detalj vise, domaći...uvoz...km i td. Šta si se stiso Il me slika vara il ti plastika (gde dodje oem prekidač magle) ispod inst. table ne stoji dobro tj nije uzubila te ima lufta.
  13. Da ti je guma kako treba bilo bi ti još grdje magljenje jer nema gde da ispari vlaga. Tako da, isečene gume su trenutno na tvojoj strani. Ako mene pitaš....farovi idu vani, rasklapanje (ima ko profi radi), čišćenje svega pa i kanala, nov lepak i zatvaranje. Spremi nove poklopce, montaža i ćao. Ili .....batali voznju dok ne upekne sonce, porastom spoljne temp. nestaće magljenje.
  14. Zameni poklopce pa vidi kako ce biti ma da sumnjam da ce se time resiti problem. Far obicno magli kad lepak sa prednje strane popusti, sa zadnje strane odusci moraju bit prohodni.
  15. Sad jedan Xevo model od 400 kubici. Pali, radi, ide, sve je strava samo treba videti gde i zasto curi ulje. Ujutru se zatekne manja barica ispod motora. agregat je ceo maStan, idemo malo na stanje amorti propisali antifriz pisnuo nista srasno, selne popustile ono sto se ne dira... dirano, budzeno kuciste osiguraca visi cukano spaljeno karter puko nemere se odviti stanje kocnica lezaj u traverzni deformisan poklopac = krkana mast umesto da se zameni, nije 100 dukata ulje diferencijal stanje kocione iiii tako, jedno po jedno da se srediti Konkretno ulje je pustao na poklopcu ventila (popustili se donji srafovi na dekli), zatim curenje je imao iz kucista f.vazduha jer je bio na boku pa povukao ulje preko ibera i na kraju sa srafa kartera gde je slomljen. Ostalo sto je sve strava super
  16. Jedared sam radio taj posao bez da izvadim agregat vani i nikad više. Rasturanje nije problem ali.... čišćenje, pogotovo posle pakovanje, ma idi. Nit mesta imam, nit prilaz ugao koji mi odgovara, telo mi u neprirodnom položaju.
  17. Stara dobra X8-ca od 250 kubici, IE koja ima muku sa paljenjem. Od nekog vremena pocelo je sa malo duzim verglanjem pa jos malo duzim pa sa duzeg na jos duze i na kraju nikako nije mogao sastaviti bajk. Doslepan, nekako sam ga uspeo upaliti i tog momenta izbacio je beli dim na cunak. Beli dim je u stvari antifriz = agregat mora vani, uspust srediti ostalo sta se nadje da ne valja. stanje ispod plastika je odlicno u smislu da nije budzen uzduz i popreko prvo to pa ondak sve ostalo kaput dzek je nacet ocistiti oprati, zameniti zameniti selne zameniti ovo ne valja, znak da je crno ulje dugo boravilo u agregatu naslage se pocnu lepiti karike kaput navodno nikad nista nije radjeno makina spremna za sezonu
  18. Satelis

    NC750X 2016

    Mene stra kad vidim kud plovi ovaj brod, ne samo kod Honde već kod svih. Do 2021 imali smo kvalitet, od tada kola idu nizbrdo. Plastike lošije, varovi rama, izolacija instalacije. Gospodja moja......ima se držimo podosta
  19. Ne može tako ići sajla, nije dobar ugao. Gornje kacenje kod blatobrana treba vodoravno biti. Gumu sto vidis dole na blatobranu, tu sajla treba da dodje. Ili gresis u postavci ili je sajla kratka.
  20. Moraš naučiti Luka kako se kreće, spalio si lamele na kvačilu, mozda je i zvono pretrpelo deformitet. Zvakano je na tu temu bar 100x do sad.
  21. U Bg sve vise tablica raznoraznih gradova, što bi rekli... sjatio se i kurta i murta. Bg se sveo na... ko ti je*e mater! Raskrsnicu koju pominjes u MML kad idem iz grada ka SD uvek dam levi migavac i dobar oprez.
  22. Pri sabijanju amorta....plasi me da ne stigne stitnik i lupi o gvozdje. Ja bi to skratio za santim.
  23. Kad se gvozdje ovako pokrivi, koske pucaju kao grančice. Brz oporavak neće biti al kolegi zelim potpun biti i pamet u glavu, nema jurcanja!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja