Jump to content

Moto Zajednica

Satelis

BJB Vitez
  • Broj tema i poruka

    8941
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Satelis

  • Rođendan 04.06.1984.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd - M.M.Lug
  • Motocikl
    Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Poslednji posetioci profila

35107 profile views

Satelis's Achievements

Ne silazi

Ne silazi (5/6)

14,5k

Reputacija u zajednici

  1. Znam Bane u kom pravcu idu misli, isto tako je mislio moj drugar tj vise prijatelj no drugar. Isprati desavanje..... Menjao je skoro gume u jednom servisu, pored guma skrenuo je paznju da se provere kocnice i lezajevi kad se vec sve skida. Nakon preuzimanja vozio je pod sumnjom da je sve u redu posto je takav odgobor dobio, sve je Ok. Vecina zna da ne radim motocikle, evo sta sam zatekao, nek slike govore To je sto se tice lezajeva, od 5 komada samo 1 je bio u Ok stanju. Situacija sa kocnicom.......
  2. Posao od dva sata pod uslovom da se imaju gume i sav alat potreban uključujući demonterku i balanserku. Uključujući da su svi lezajevi i semerinzi dobri kao i damper gume. Osovine i bolcne masTne a ne suve i hrdjave. Ja ovo skoro nisam video, sve se svodi na odvrni-zavrni. BrankoXM Eee jbg...dve godine te keca anlaser, cukas da bi upalio i sad kad si ga skinuo, rasturio, nećeš da ga odradis kako dolikuje....bzvz skroz.
  3. Satelis

    NC750X 2016

    Problem je što sedište kod NC od polovine ide u vis, zadnji deo se penje. Takvo sedište pravi pritisak na trtičnu kost i gura vozača ka napred. Resenje problema je napraviti što ravnije sediste, memo pena unutra i podizač kormana udenuti....dobije se skroz drugi bajk.
  4. Satelis

    NC750X 2016

    @idanijel Nastavimo piskaranje ovde da i drugi mogu videti i znati sta da gledaju kad kupuju. evo jednog belog koji je pri maloj brzini uspeo pokriviti taleskope pogledas dva pravca oznacena strelicama, krivljenje se desava gde je krug I ako je vidno krivo, motor se u voznji ponasa najnormalnije tj ne vuce u stranu, pogodio je ravno tockom o prepreku (automobil). Moze se probati sa ispravljanjem ali nikad ne moze biti idelano pravo, moze se pojuriti polovna viljuska koja se tesko nalazi ispod 500e ili da se uzmu nove tube oko 300e x2. Deluje mi da je na slici koju si okacio kriv teleskop... a mozda me i samo slika vara.
  5. Rasklapanje i detaljno pranje. Nove biksne ili ležaj ko nosi u zadnjoj dekli spremiti, nove četkice, kolektor se blago obradi, kanali se izvuku. Automat ako cakce tak tak ide na otvaranje, pločicu treba okrenuti, kontakte velke očistiti ili ga zameniti ako je baš potrošen. Bendiks zameniti ako prozuji pri verglanju.
  6. Satelis

    NC750X 2016

    Ide pravo nije sporno, rekni drugaru da pogleda dal teleskopi drže pravac ili su "prelomljeni" kod donjeg trougla. Premekan je, lako se krivi sve vezano za upravljač.
  7. Satelis

    NC750X 2016

    Unapred se izvinjavam, možda grešim ali meni teleskopi deluju krivo na S-u. Kanda je točak krenuo ka nazad.
  8. Pisao sam lani dal ovde ili pak mislim da je u NC temi. Ima razlike u amortima, razlicita je količina ulja i visina vazdusnog prostora.... zavisi da li je oktagonal ili hexsagonal čep. Čak mislim, nisam siguran, da ima razilke u (dužini) cevki posle opruge.
  9. Biksne si trebao obavezno zameniti. Pre zamene, ubacis rotor u biksnu i vidiš koliki luft ima...nakon zamene biksne ponovis i vidiš razliku. PS Previse masti si stavio...ni to nije dobro.
  10. Ovaj je bio bas agresivan, nabio se u točak pozadi a to me baš iznervira. Stignem i ja kolege ali budem kukturan i cekam priliku da ga preteknem, svirnem javim se, on otpozdravi. Isto se i ja sklonim kad vidim normalnog iza sebe a nije mi dan za peglanje....piči mili hocu da uživam Ovaj magarac se nabio i diše za vrat, par puta krenuo suprotnom da obidje ali skontao je da će zavrsiti pored puta.
  11. Hacky Slično doziveh kod Topole gde kreće splet krivina posle semafora pa ide dugacak pravac. Prvi je pokušavao da me obidje ali nije mogao, čak i na pravcu sam ga naterao da ga do koske zavrne ne bi li uspeo u nameri. Upregao mojih 55 konjića i idemo plesati....mislim da je odlepio Moj ti je savet da odes smederevcem ka PO pa nastavis Kučevo - Rudna Glava pa na Milanovac i dunavskom nazad. Kučevo - Rudna glava milina od krivina bez rosijevaca i opterećenja.....uzivancija.
  12. Fino odradjeno, malo su kabaste. Pazi samo da ne prebacuju snop preko snopa oborenog svetla da ne bi zaslepljivao druge iz suprotnog pravca.
  13. Eneos 75W90 ili 80W90 sintetika, 250ml suni untra i miran si 20.000km
  14. Krivina nije problem, iznenadjenje cuci u serpentini, tu me je iznenadio menjac prebacivsi u 1 brzinu a ja sekund pre toga dao gas. Neprijatna situacija jermomentalno povlaci jako, otud zavrsih u drugoj traci. Sad ga pripremim i cekam trenutak, klik taster - i nema problema. evo ga jedan NC XD sa saltalicom Saltalica radi u oba rezima podjednako dobro, dal je automatski ili manuelni mod pritiskom na polugu promenice se brzina. To mu dodje kao quickshifter ali nije to jer drugaciji je princip rada.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja