Jump to content

Moto Zajednica

mircco

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: mircco

  1. Pozdrav svima, ako neko ima ideju da mi sugeriše šta je uzrok problema. Naime po vožnji posle kiše kad je asfalt mokar posle otprilike par stotina metara vožnje poćinje problem sa gasom, tj ne prima gas i počinje da gubi snagu, guši se. Kad stanem na leru radi ali se guši na većim obrtajima i vozim sa minimalnim gasom. Čudno mi je što motor uvek perem u samouslužnim perionicama vodom pod pritiskom i nikad nemam problem posle pranja iako detaljno operem ceo motor i nakavasim faktički sve kablove i ceo motor. Ali problem se javlja posle kiše kad ima vode na asfaltu. Imam utisak da je problem kad u vožnji prednji točak baca vodu u motor i verovatno nešto okvasi, neki kabal ili nešto drugo od elektronike. Eto ako neko ima ideju šta bi mogao da bude uzrok tog problema bio bih mu zahvalan na savetu da pokušam da otklonim problem. Inače nikad ne vozim po kiši, ali mi se dešava da pada pre vožnje i onda nastane problem. Pozdrav.
  2. Kupujem sajlu kilometar sata za Kawasaki GPZ 500s, noviji model moj je 1996.g, a takodje kupujem i plastiku na prednjem braniku kroz koju sajla prolazi, pošto mi se ona polomila i točak je zahvatio i pokidao sajlu zbog toga. Ako neko ima ili zna nekog ko prodaje neka javi. Unapred hvala.
  3. WOJISLAWE, imao sam sličan problem kao ti sa slavinom goriva 2013.god. i tad sam nabavio preko interneta polovnu koja mi je vršila posao par meseci ali je ona kod prethodnog vlasnika dugo stajala i procurela mi je. Onda sam uvideo da se ne isplati kupovina ponovo polovne nego reparacija moje. Pošto nisam baš neki stručnjak za motore nisam išao na varijantu da poručim set za reparaciju slavina koji košta 15 eura + provizija dobavljača...i to iznese ko zna koliko, već sam se malo raspitao na googlu i našao firmu koja mi je to odradila tako što sam im brzom poštom poslao moju slavinu, i za dva dana su mi je vratili ponovo brzom poštom i problem sam rešio. Naravno poštarinu u oba smera sam ja platio a reparacija sa njihovim setom je bila 20 evra. Radi se o firmi iz Čačka koja je diler za Kawasakije i ima svoj servis. Zove se "MOTO MARINKOVIĆ" i zaista su poslovni evo javne pohvale za njih, jer već dve godine slavina radi kao sat na moje zadovoljstvo. Samo kucaj u googlu Moto Marinković i u kontaktu ćeš naći brojeve telefona na koje možeš da ih kontaktiraš i dogovoriš se za reparaciju. Moj Kawasaki GPZ 500s je 1996.godište i neznam da li paše kod tebe ista slavina pošto je tvoj malo stariji i već si sigurno upoznat da je od 1994. izbačena novija serija GPZ-a. Raspitaj se i ako paše ja hoću da ti je prodam za 15 eura koliko sam je i ja platio, ali bi trebao da znaš da je ova slavina verovatno od KLE-a ili jnekog drugog modela, jer ima malo dužu cevčicu za rezervu i uvek sam morao da imam više goriva u rezervoaru, ali na rezervoar se notira bez problema, isti je prihvat i razmak rupa za šrafove. Ta cevčica može i da se skrati, ali ja to ništa nisam dirao jer mi je procurela ubrzo nakon montiranja i skinuo sam je. Postaviću ti par slika pa ti vidi konsultuj se sa iskusnijim članovima da li ti ta slavina odgovara (ja garantujem da je na mom GPZ-u pasovala). Eto toliko od mene, ako se ne sandješ na drugi način ti mi se javi da se dogovorimo. Pozdrav.....Evo slika ove slavine koju prodajem:
  4. OK, čujemo se onda na proleće. Pozdrav....
  5. Pozdrav Sebo, zanima me koliko bi koštao nosač zadnjeg kofera za Kawasaki GPZ500S 1996g (noviji model) i da li za njega imaš šablon ili bi morao da doteram motor u radionicu. Nisam iz BG-a, a i hladno je, pa te zato pitam da li može bez motora da se odradi? Vdidim da si radio nosače za ER-5 i ZZR 600, a oni su vrlo slični i za GPZ-a. Da li se nosač dobija sa pločom za kofer ili samo ram. Vidim da su svi nosači koje si odradio slikani sa pločom pa neznam da li je to završna izrada ili vlasnici motora kupuju naknadno pa ih ti samo montiraš.
  6. Svratim ponekad....

  7. Druže da li si prodao ovu ručicu kvačila od kawasakija ili ne? Ako nisi kaži koja je cena. Pozdrav....
  8. Pozdrav svima. Hteo bih da zamolim iskusne forumaše da mi pomognu oko kupovine motora. Našao sam u oglasima Kawasaki GPZ500s 1992 godište, vlasnik kaže da je motor ok, nije velika ni kilometraža i napisao je da je snaga motora 44kw, koliko bi zapravo i trebao da ima. Medjutim u telefonskom razgovoru mi je rekao da traži jači motor da mu fali snaga i kad sam ga ja upitao da li je 44kw malo on mi je odgovorio da je malo, a zatim mi je rekao da zbog uvoza i raznih dažbina u saobraćajnoj od ovog motora piše da ima 20kw. To me je zbunilo i odvratilo od kupovine. Malo sam tražio po internetu i na sajtu bikez.com nadjem da je kawasaki zaista imao u prodaji GPZ500s i sa motorima od 20kw, što je mala snaga za 500ccm. Ovaj mi prodavac tvrdi da motor ima 44kw ali da je samo zbog uvoza i dažbina napisano u saobraćajnoj 20kw i sad bih ja zamolio vas iskusne da mi kažete kako da ja budem siguran da je zaista u pitanju ovaj jači agregat od 44kw?? Da li postoji neka vizuelna razlika, koju ja ne mogu da vidim? Da li neko od vas ima GPZ500s sa ovim agregatom od 20kw pa da uočimo razliku? Prikačiću slike ovog motora iz oglasa o kome pričam. Unapred hvala svima koji znaju nešto vezano za ovu moju dilemu i koji budu hteli da mi svojim odgovorima pomognu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja