Jump to content

Moto Zajednica

Lazarenko

Članovi
  • Broj tema i poruka

    18
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Svilajnac
  • Motocikl
    SUZUKI SV 650 N

Lazarenko's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Da još neko od vas vozi ovakav čoper? Planiram da ga pazarim sad za leto, stupio sam u kontakt sa ovlašćenim uvoznikom iz Zrenjanina. Ostalo im na lageru još par komada i planiraju u Julu još neki ds uvezu. Pa taman dok sačekam da se raspitam ovde na forumu da li neko ima iskustva sa ti modelom? Deluje mi jako ozbiljno i robusno. Pre desetak godina sam vozio Sprint Prince 125 i namučio sam se popravljajući ga, stalno sam morao da nešto zatežem i na kraju karburator je pravio sve više problema, anlaser je bio očajan i prodao sam ga. Sad se po malo i kajem jer tada nisam hteo da jurim dobrog majstora i delovi su bili nemogući za pronaći. Kakvi su sklopovi da li se rasklima ili je to čvršće napravljeno od Sprint kartona? Bilo kakva informacija bi mi bila od koristi jer ne bih da vozim skuter sa svojih 120kg tu po lokalu.
  2. Nigde nisam mogao da nadjem problem sa paljenjem za SV650 pa se izvinjavam svim članovima što ovde postavljam pitanje. Naime, imam problem kada ubacim i ključ i uključim kontakt, obe kazaljke i za obrtaje i brzinometar popnu popnu se što mi se do sada nije dešavalo. A drugi problem je što ne znam kako da ga pokrenem, lepo je palio pred zimu i akumulator mu je odličan malo sam ga dopunio posle zime ali da ga startujem nikako. Kada pristisnem starter čuje se peckanje neko ispod sedišta kao da pršti i uopšte ne vergla. Uradjen mu je servis pre dve godine, lamela mu je nova, ulje mu je dobro i filter nikad se nije gušio niti bilo šta. Anlaser je palio bez problema. Pa me zanima da li je neko imao slična iskustva ili moram da šlepujem motor kod električara?
  3. I mene takodje interesuje kako da ugradim xenon na starom n modelu..Procackao sam mnoge forume i diskusije na tu temu, svi su mahom menjali far i stavljali od drugih modela.
  4. Meni treba savet za otklanjanje ovih ogrebotina, vise su povrsinske nisu duboke ali bas upadaju u oci jer je motor crn i to me uzasno iritira. Motor nema ni jednu ogrebotinu,samo na tom deklu :S..Da je hrom lako bih to skinuo Sonax pastom,ali ovde ne smem da eksperimentisem da ne bi posle morao celu masinu da farbam. Da li smem ovde da prelazim smirglom 2000 ili da ipak probam masinom za poliranje i pastom?
  5. http://www.mcg.rs/ Tu sam letos kupio ICON Airframe Infernal kacigu. Mozda imaju i jos nesto od njihovog asortimana, a i mozes preko njih da narucis opremu i iz Louis kataloga,oni ti posle salju postom na kucnu adresu.
  6. Ja sam te visine, ali vozim naked varijantu
  7. I ja sam takodje u nedoumici izmedju Dragon-ovih i Robert-ovih modela auspuha..Planiram posle zime da kontaktiram Roberta da vidim sta mi on preporucuje za moj SV650. Nekako citajuci komentare i gledajuci slike kod njega na facebook profilu,mnogima sto je odradio prezadovoljni su i sve pohvale pisu. A po cim se procuo i u mom Pomoravskom kraju, pretpostavljam da je kvalitetan majstor .
  8. Zanima me da li je neko od vas imao problem sa el,paljenjem?Meni se desava nekad da kada ukljucim kontakt,stisnem kvacilo i hocu da ga startujem on ne reaguje..Anlaser sam proveravao jos pred sezonu odlicno radi ne znam dali kabal prekida negde ili je do nekog releja,ne znam ni gde se cak nalazi relej na njemu. To mi se ne desava cesto,obicno kada ostavim motor da stoji malo duze ili na suncu ili kada se pregreje pa napravim pauzu jedno 15 minuta.Pritiskam dugme dok ne pocne da vergla i on posle radi normalno. Ako je neko imao slican problem i zna resenje neka napise
  9. Ja sa svojih 192 cm sasvim komotno sedim,a pritom sam i tezak dobrih 115 kg .Malo imam problema pri vecim brzinama zbog vetra ali ne zalim se jer ipak je to naked ..Uglavnom na sportnjaku izgledam smesno kao slonče kad sedne na nošu ...A i nama grmaljima svaki motor izgleda ''premalen'' Meni polozaj sedenja na S varijatni SV-a ne prija uopste jer sam dosta krupan i tezak,pa na daljim relacijama pocinju da mi trne zglobovi
  10. Pozdrav svima!Prvo da se predstavim...Lazar Ljubisavljevic, iz okoline sam Svilajnca i od pre nedelju dana ponosan vlasnik SV-a Model je 2002.god. kupljen od drugog vlasnika po redu,prvi vlasnik ga nije mnogo vozio samo ga je uvezao iz Italije i odmah prodao...Motor je presao priblizno 52 000 km. poseduje nove gume Dunlop, nov lanac i lancanike.Cena je bila sasvim razumna i korektna 1800 E plus registracija oko 220 E.Moji prvi ustici nakon predjenih 50 km su sledeci:-Pozicija sedista i upravljaca ( sa mojih 195 cm i blizu 110 kg ) sasvim komotan motor za voznju.-Sto se tice agregata,svi su mi savetovali Bandit-a i Hornet-a ali mene je SV kupio svojim v-twin zvukom i startnoscu pri nizim obrtajima -I sto mi se najvise svidja kod njega je da 170 kg koliko motor ima, uopste se ne osecaju prilikom voznje. Naime, imao sam pre coper-a od 150 kg koji je ''krava'' u odnosu na naked Evo i par slicica
  11. Mada sve u svemu, garantovano je kvalitetniji enduro po cim ima vodeno hladjenje bez daljnjeg ....Interesantno resenje moram priznati
  12. To si u pravu sto se tice kilometraze ni ja nisam prvenstveno to gledao,vec konkretno samo stanje motora.Takoreci takve masine i ne mogu da imaju ozbiljnije kvarove ako se odrzavaju na vreme bez obzira na predjenu km .....A jel si imao nekad problema da ti nabije previse temperaturu na duzim relacijama?Imao sam prilike da vozim vazdusaru krosericu i to mi se desavalo da moram povremeno da stajem da stalozi rad i da se ohladi,ili je to bolje reseno na DT-u posto ima vodeno hladjenje?
  13. Hvala na ispravci,mislio sam na ulje u kocnicama i menjacu ...Moja greska sto nisam naveo na koje tacno ulje sam i mislio
  14. Zanima me misljenje bajkera koji su imali iskustva sa ovakvim modelom. Posto sam u prilici da pazarim jedan dobro ocuvan model '97-mo godiste,presao blizu 31 000 km decko je drugi vlasnik po redu i prodaje ga samo iz razloga zato sto zeli da kupi motor sa vecom kubikazom....Stavio mu je nove lancanike,zupcanike,nove disk kocnice i nove plocice,nove gume, nove gumene rucice,akumulator,filter za vazduh i postojece migavce je zamenio sa LED migavcima.Ceni ga 1.100 eura zadnja cena Naime,po njegovim recima na motoru nista nije cackano oko glave motora,klipa,cilindra,hladnjaka itd. Ulje je redovno menjao,lamelu, ja mislim da i karike ne trebaju da se proveravaju....Pa mene zanima sledece,posto je motor dosta vozen i ima ne preteranu ali priblizno dobru predjenu kilometrazu,dali je potrebno da razmislim o generalnoj za svaki slucaj??Posto sam radio na svom coperu generalnu posle 25 000 km i morao sam da zamenim klip jer je bio vec dotrajao....U svakom slucaju veoma sam zagrejan za kupovinu DT-a samo me zanima sugestija nekog ko ima pomenuti model sa tom predjenom kilometrazom ili preko,dali je imao neke ozbiljnije kvarove i slicno?
  15. Ne znam kako da vam zahvalim na savetima i pomoci posto sam bio bez ideje sta zapravo curi i sada mi je jasno .Posto sam ja lanac uvek podmazivao nakon zime kada pocne sezona,i uvek sam proveravao ulje u motoru,ali ovo sto curi je sigurno sa lancanika sto se natalozilo od lanca,masno je kada protljam rukom nije kao obicno ulje crno onako da garavi celu saku nego klizi za ruke...Nisam imao pojma za te sprejeve za lanac bas cu da zapisem i da preporucim ovom kupcu sto sam mu prodao coper-a da lepo to sredi,za badava ce se cimati kod majstora a nije nista oko motora.Jos jednom hvala ! pozdrav!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja