Jump to content

Moto Zajednica

ddimic

Članovi
  • Broj tema i poruka

    143
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu ddimic

  • Rođendan 21.10.1972.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Interests
    Avijacija ,Motori , u zadnje vreme prčkanje po kuhinji ...
  • Motocikl
    Honda Transalp 600

Poslednji posetioci profila

2418 profile views

ddimic's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

194

Reputacija u zajednici

  1. Пар дана на прилазу мојој гаражи стоји пежо данас кренуо да изађем дођем до браника и онда пар пута напред назад, напред назад да би нормално изашао. Питам чије ауто жена с терасе каже мог мужа у квару шлеп служба га довезла . Па што код моје гараже га остави?, има иза зграде паркинг полупразан. Рекох јој нек га помери на паркинг кад дође с посла вечерас , отежава ми улаз и излаз. Она ће ма што да га помера ком смета???. Ок ако нећете да померате толерисао сам вас пар дана , до вечерас зваћу паука. Она хистерично зове мужа на тел итд . Дођем вечерас око 19 сати да видим дал га померио кад оно код аута и моје гараже њих троје већају .Као шта ти смета мож аутобус да прође, то је јавна површина ...... ало комшија ко нормалан паркира на прилазу гаражи иди на паркинг 20 метара иза зграде ти си већ 20 ти у задњих пар година ком објашњавам да прилаз служи за власнике да могу да паркирају у гаражи иако је јавна површина комуналци редовно долазе на позив сликају и санкционишу прекршај. Он се ломи куражи се с још једним ликом и женом........ кад се из мрака уз турирање и буку појављују моја два другара с хондама и један момак с леђима од 1,5 метра. Ма ко одшале одлучи комшија да одгура ауто 10 метара даље без речи. Не вреди лепим речима и смиреним тоном нажалост БАХАТИ и БЕЗОБРАЗНИ само силу разумеју. На жалост дошло неко лоше време неће Србин на паркин да стане него код улаза у зграду да може и до стана би га попео .
  2. Понекад стоје и на надвожњаку код гробља збег , после скретања са обилазнице ка Борчи и мере брзину са обе стране Зрењанинског пута. Исто не можеш их видети док се баш не загледаш горе. Морају наћи погодно уређено место поред пута да не ометају саобраћај и зато не смеју заузети место у саобраћајној траци .
  3. На овом делу обилазнице од Земуна ка Борчи повремено стоје саобраћајци с радаром на надвожњаку за прелаз пољопривредних машина између њива Ал Дахре бившег ПКБ и снимају прекршаје . А има и пресретач шкода октавија који патролира овим делом. Значи нема шансе да их видиш изнад кад стоје . Плус они видљиви обележена шкода рапид после скретања за Борчу и ка Овчи наспрам спортског центра Ковилово. По знаковима ограничење је 50 али не кажњавају до 80 км . Два саобраћајца и радар на троношцу .
  4. Јуче нас три мускетара од 50 + лета обиђосмо пола Војводине прершли око 200 км и при повратку кући између Перлеза и Ченте на дугачком правцу. Магарац и потенцијални УБИЦА са возилом наранџасте боје , марку нисам ни видео, креће да обилази колону и улази у нашу траку из супротног смера иако му блицамо и машемо ишли смо око 90 км на сат . Ма не јебе живу силу право на мене први сам ишао у колони мотора видим удара ме сигурно бежим скроз уз десну ивицу пута милиметри ме деле од слетања кочим и просто не верујем како сам га избегао и моја браћа иза мене . Мислио сам шах мат или мене а тек ове моје иза мене сигурно баца у ваздух. Од шока сам само успорио и тајац у глави равна црта дал да се окренем и да га јурим и заглавим робију . Јел тај идиот је заслужио такве батине да смо се окренули и стигли.... кући ишао не би сигурно без поломљене главе и аута. Сво троје смо стали у Ченти и само ћутали и махали главама нисмо веровали шта је могао да нам уради и одлучили да га не јуримо неће идиот да нам сад на повратку усере тако лепо дружење и вожњу тог дана .Сво троје возимо моторе и дружимо се од 12 године до сад имамо преко 40 година искуства на та два точка и око 33 год вожње аута и у саобраћају смо свакодневно ово смо избегли пуком срећом и искуством. Пазите се на дугачким правцима људи просто немају перцепцију о брзини и времену дал могу да обилазе ил не а и поједини су толко бахати да просто не хају за то и иду па се ти склањај и спасавај главу како умеш и знаш.
  5. Раскрсница на Зрењанинском путу код кафане Битољ у Крњачи .
  6. На жалост колико је наших суграђана страдало у протекла два три дана не само у саобраћају и тај црни биланс никако да стане . Ево и вечерас хаос итд. У недељу дежурао цео дан и од раног јутра се убедачио пристижу само црне вести из целе земље ужас бре какав ли ће дан бити и поподне исто . Око поноћи идем кући и колегиница ми рече...... РЕТРОГРАДНИ МЕРКУР до половине септембра .... шта бре какав бре Меркур , какав Плави Месец 30 августа... шта лупате бре ко верује у те глупости . Међутим толико несрећа , убистава , итд . Од почетка тог ретрограда само неки ужас се дешава , почињем полако да мислим можда стварно постоји нешто да тера људе да се упуштају у неке ситуације .??!!
  7. Ti u svakoj čorbi moras biti mirođija. Pa ja i moji školski smo bili u 5 armijskoj oblasti 91 na 92 kod tebe u kraju . S 19 god pa se ne hvalim a tvoji zemljaci pobegli ovde po Bg dilovali devize i švercovali a mi vam komšiluk branili .. Kad me prozivaš čisto da znaš . Tamo sam i obučen da svasta vozim dok meci fijuču pored glave. Inače meni je sad zbog takvih kao što si ti krivo što sam iz Bg išao da branim Srbiju i Srpsku iskreno. Mnoge interesuje šta radim.... Evo da znate teram ribe ispod mosta kad pada kiša da se ne pokvase. Vodim kipove iz muzeja na pišanje , guram talase prema Italiji itd .
  8. Е браћо Срби и ГРАЂАНИ СРБИЈЕ Интернет ратници изузев оних правих Ратника. Каква сујета какви бакрачи овде да напишем..,,, А ви како те. ћу будем на ТЕЛевизор ...... пола би те черечили пола хвалили пола. савет дали итд. Нема овде емпатије , љубави, братства ,искрености. него лажно моралисање и свирање КУ......У. Ево једна анегдота нема везе с моторима али има с образом. Шипци уводе таксе на Косову и Метохији . Масовно пале Српске производе пред ТВ Јафа и Плазма кексkeks итд. Ја тај дан слободан зову ме с посла хитно мора доле да се иде екипа та и та. Кажем има двоје колега у смени раде што не иду. Кажу један мора сутра у дом здравља .да му препишу терапију??! а други добио НАПРАСНО температуру 39,5. Ја кажем ок идем само да спакујем ствари да имам за пар дана .И напишем НАМЕРНО на нашој групи. ..,..КАД ЈЕ ФРКА ДИМИЋ ,.. . УОПШТЕ доле није била велика фрка били пар дана смирило се и све ок . Тако само удрите интернет ратници. СЛОВА НЕ ЖАЛИТЕ ......
  9. Васо 93 око моје лепо. .... не сецкај моје постове по свом нахођењу линија је пуна неколико метара на свакој раскрсници па и на овој о којој сам писао правац и лево и десно пар км испрекидана линија где је моториста и отпочео претицање ту радњу започео пре возила које сећући крвину и без да друге упозори и сам се увери да га нико не претиче ил му возило иде из супротног смера. Имам инфо са особама упознатим о случају да ће ово ићи на суду и вештачење .Ал како и раније написах биће да сам био у праву бар 50 % БЕЗ РЕАЛНИХ података сем са накаченог снимка. АЛИ НЕ ВЕРУЈЕМ колико овде има злобних , искомплексираних , тврдоглавих и оних што су попили сву памет овог света. Мора да су у средњем веку били Инквизитори и мучитељи неистомишљеника. Нисам желео више да коментаришем ал сам морао ово да напишем после мојих сазнања с неким ко је баш упућен у ову ситуацију. Ја имам више година возачког искуства него половина коментатора овде што има година живота. СВЕ сами стручњаци који АПСОЛУТНО ПОШТУЈУ ПРОПИСЕ и возе ко на полагању у ауто школи. А има изгледа и свештених лица који моле БОГА за моје здравље и судбину више од мене самог. Лепо рече његова Светост блаженопочивши ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ биће нам онако какви и ЈЕСМО. На залост колико злурадих и малициозних коментара. ЖАЛОСНО. Желим обоијци актера овог удеса пуно здравља и среће.
  10. Мене уопште не интересује твоје мишљење и шта би ти радио да можеш и ког би спашавао од кога . И да ставим тачку на моје постове у овој теми . За своје 33 год вожње и моторцикла и аутомобила и исто толико службених аутомобила по Србији и балкану нисам скривио нити један удес или направио неком или себи материјалну ил не материјалну штету . Био по природи посла на 100 тине увиђаја саобраћајних незгода . И 3 авионских цивилних лаких летелица и 2 војне летелице и једног хеликоптера на жалост . И моје мишљење сам изнео и баш ме брига дал се неком свиђа ил не то је моје виђење овог случаја из мог искуства . Шта ће бити ко ће да каже истину а ко да лаже у изјавама ових актера не улазим али знам да већина возача би обилазила возила на овом правцу . КРАЈ .
  11. Pazi samo, to sto analiziras je Google street view snimak iz 2014. godine. Znaci bezmalo pre 10 godina. Vidi se na raskrsnici da ne postoji znak STOP iz bocne ulice i jos neki znakovi, ko zna kako se i vertikalna signalizacija izemnila... Ne bih tako olako mogao da sudim o krivici ucesnika u ovoj nezgodi... Ali da bi vecina nas krenula tu da pretice - ne bih se slozio... На снимку се види знак Стоп на споредном путу пред раскрсницом а тај пут је и даље исти са испрекиданим линијама прошао сам пре 15 так дана туда службено па сам зато и поставио мапу да се види да није велика пуна линија да неко не помисли да је пуна линија на већем дели пута и да је пут можда непрегледан кривудав итд . Био сам на 100 тинама увиђаја због природе посла итд и видео све и свашта и кад возим ауто ил моторцикл често имам представу шта да радим ил како да реагујем у разним ситуацијама у саобраћају и то већ 33 год . Тако да не причам напамет или да сам пристрасан искрено кажем велика већина нас кад вози моторцикл ил скутер би исто претицао овај ауто или два на овом прегледном правцу неко брже неко спорије. Јер аутомобил није дао обавештење о свом маневру возачима иза њега. Сад неко је обазривији неко не а оваквих возача аутомобила у Србији је велика већина нажалост , што и сами знате .
  12. Возач моторцикла отпочео претицање 100 тинак метара на путу с испрекиданим линијама пре раскрснице .Возило које је пре раскрснице претицао није дало мигавац НИЈЕ остале учеснике у саобраћају обавестило о својој намери да изврши скретање лево у раскрсници . Било ко нормалан би извршио претицањена овом делу пута у овој ситуацији. На слици се види тај мали прилазни пут у раскрсници и даље лево и десно по 1 километар испрекидане линије прав прегледан пут . Возач аутомобила ем није друге возаче обавестио о свом маневру ем је исекао улаз у раскрсницу и прешао преко пуне линије . Колико пута сте неког обилазили ил претицали на правцу а он скренуо лево ко мува без главе без мигавца кочења итд. Ваљда треба да се руководимо шта возач испред нас нас обавештава светлосним знаком мигавац, стоп светла,абленд , сирена или треба неком да читамо мисли које су му намере у свакој ситуацији и који луди маневар ће да предузме . Напомињем ДОБРо се прошетајте мапом лево и десно око раскрснице и по 100 тинак метара пре и после у пар клика и донесите закључак .
  13. Пажљиво сам прегледао раскрсницу и пут. Дугачак прегледан прав пут са испрекиданим линијама осим испред раскрснице пута с леве стране кретања моторцикла у дужини од пар метара. Значи могао је слободно да претиче . Пошто аутомобил испред њега што га је претицао није дао мигивац предпостављао је да аутомобил иде право а не да ће одједном да скренее притом секући улазак у раскрсницу .Шта да је ауто био у десној страни код знака стоп и чекао да се укључи на главни пут овај ауто би и њега ударио прешавши на његову страну. Већина нас би обилазила као и овај моториста . Возач аута који НИЈЕ ДАО СИГНАЛ другим учесницима у саобраћају да има намеру да скрене лево јер није дао мигавац нити је успорио неко зум и нагло лево. Возач аутомобила крив 100 посто. Напомињем ударио би и он неког да је било ко је чекао да се укључи на главни пут јер је ИСЕКАО улазак у раскрсницу и плус није дао мигавац . Ко год да је ишао иза њега не би предпоставио да ауто хоће да скрене лево.Плус ако хоћеш да скренеш мораш да се увериш да неко пре тебе није одпочео претицање и да ти неко не долази у сусрет из супротног смера.
  14. https://goo.gl/maps/iNXtV3xh14YGdnfU9 Google мапе GOO.GL Пронађите локална предузећа, погледајте мапе и преузмите упутства за вожњу у Google мапама.
  15. Немају решено водо снабдавање како на приморју тако и у многим другим местима . Ал зато се онај ко има камион цистерну распада од посла у јеку сезоне . Вода није за пиће у пола ЦГ . Имају Скадарско језеро и друга али слабу водоводну мрежу . А рецимо где сам ја био Хладна увала или Круче поред Утјехе вода слатка извире тик уз стене на 3 метра у мору на самој плажи на 10 места просто осетиш ледену воду кад уђеш у воду али не могу да је спроведу у неки централни водовод у локалу . Причао са локалцим о томе и рекоше ем нема пара ем би се сви уградили па би коштало петодупло скупље од реалне цене . Дотле вози Мишко цистерну около наоколо .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja