Jump to content

Moto Zajednica

draza

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1012
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: draza

  1. Ulje nikako ne moze da poveca zapreminu . Drugo to sto i na teneru ostavljas da radi je cista glupost jer ulje iz rama nikako ne moze da izcuri u masinu i uvek je tu gde je . Kao i za svaki motor uvek pise malo da poradi sacekas i izmeris ulje . Zasto? Pa zato da bi se fabrika ogradila jer jedino tada imas sigurno ulja u motoru . Tj ulje koje se nocu slije dole i ostavi malo suviju glavu ulje kanale itd . Tako da je to neko ogradjivanje fabrika . Najbolje je uvek lje na maximum i mozes onda da ga meris i na hladno .
  2. Mislim da je od minimuma do maximuma skoro 400ml ulja . A toliko ima navoja na cepu . Tako da ako proveravate sa zavrnutim cepom onda ne radite to kako treba . Ako ne verujete probajte kada menjate ulje koliko ce da stane ovako a koliko onako . Imate na sto razlicitih manuala kako se ulje meri . Nije samo na Transalpu nego na svim motorima sa cepovima koji se zavrcu . Ni na jednom se ne meri kada se zavrne . A vi sad terajte pricu kontra da ste u pravu .
  3. Zasto niko nije ponudio pomoc ????? Mislio na ono sto je gore covek napisao . Zato sto svaka Tenera usijava granu pa ako to pocnu da pisu posle nikada nece da prodaju motor .
  4. I BMW uvek napravi SRANJE sa prvom serijom tako da nista nije cudno . Sve je sredjeno sve radi kako treba motor samo prede . A hvala ovima sto imaju takve motore i sto su mi izasli u susret . Ipak je ovo ostao forum za slikaje i kurcenje a ne pomoci itd . Ostalima hvala a tenerasima ......
  5. Jos jednom kada sam napisao USIJAJU ne znaci da se paterijal topi ili vec sta vec su onako CRVENKASTE vise NARANDZASTE . Mnogo je los kvalitet izduvnih grana i veoma je tanak . Zato bih i voleo neko da upali isti motor ako moze znaci ona prva verzije jer kod druge je tu nesto menjano . Malo zadrzi na nekih 2000 obrtaja jedno minut i pogleda da vidi sta se desava . Druga grana koja se ne USIJAVA ili vec kako ga razumete i ne moze da se usija jer se okalila ( po nasi a nemoguce je okaliti nesto jer mora da dodje do velikog usijanja ) jer je stalno pod vodom i prljzvstinom pa je promenila strukturu . . Znaci i rdjava je i u sustini kada kucnes po njoj i ovoj drugoj kao da su napravljene od dva razlicita materijala .
  6. Moram da nas da proverim sonde jedino mi je to ostalo . A i to sto kazes ako moze da se resetuje bilo bi ok . Mada mi se ipak cini da su sonde u pitanju . Ali i to nije problem rotiracu i pokusacu .
  7. Da li si to uradeo po novi bez svetla?
  8. A asto se tice sonde i to nije problem . rotiram proverim i otklonim i tu mogucnost . Ali iskreno tako su kurtonski napravljene grane da bih voleo da cijem od nekoga da proba isto ovo kao ja i da pogleda sta se desava . I ja ovo ne bi video da nije bilo svetla
  9. Hvala za komp . Ali to jos nemam . Sto se tice sajli on nema sajle vec motor koji otvara klapne . Ali za stelovanje opet treba nesto malo vise elektronike .
  10. Sve od ovog sto si pomenuo je ok Ajde redom Ventili sredjeni nisu pretegnuti a i da jesu gubio bi kompresiju\ Bobine su ok jer kada ih rotiram na drugom cilindru desava se isto Svecice isto tako menjam i opet isto Ostaje jos sutra da operem dizne u ultrazvucnoj i vise nemam pojma sta da radim . Zato bih molio ako neko moze da upali motor i na primer drzi na 2000 obrtaja nekih 20 30 sek da vidi da li se ta grana malo crveni . Ne USIJAVA se da moze da se kali nego se vidi da se menja boja . E sada zasto bas ta a ja sumanjm da je to mozda i kod svakog nego niste primetili . Leva grana se nalazi iza tocka i nju stalno voda bije kada je vruca i dvesta posto je promenjana struktura tog materijala . I onako kada cuknem necime ne zvuci mi isto . Ja ovo uopste ne bih primetio da nije nestalo struje . Znaci motor radi perfektno . Kompresija na oba klipa ista . I opet da napomenem sto se tice mehanike i bobina itd sve je OK . E sada komp Lambda sonde to je vec pitanje nisam toliko zalazio u problematiku . Ali cenim da 600ccm na jednom klipu mozda malo promeni boju grane . ILi pa kom ne baca dovoljno goriva i pravi mnogo vecu temperaturu zbog smese . Ali to bi se pa osetilo u voznji itd . Ali sv je OK . Tako da ako neko stigne i ako pali i kad pali motor neka proveri molim vas . Meni vise nista nije hitno sve je ok i tako ce i da se vozi .
  11. A i nema je jedna vec dve po cilindru
  12. Sve je ok . To i budala zna da izrotira sve sa leve na desnu i ako opet to radi sve je onda ok . Zar ne ? Inace imam servis mnogo mnogo godina ali ovo mi je malo cudno . Sve je ok a nesto mu smeta . Ali ne verujem da je i neko od vas ko ima takav motor zagrejao lepo i ugasio svetlll vidi da li se malo usija ili ne . Meni to treba ne trebaju mi brojevi od trte mrte vec konkretan odgovor da ili ne .
  13. Ja imam servis tako da sve sto sam odradeo sam i napisao . Samo mi treba neko sa takvim motorom da proveri da li je tako da trazim resenje softverski ili tako nesto
  14. Moze li neko da mi pomogne . Na tneri 1200 2011 god kada ugasim svetlo u garazi i pustim je jedno 5 min da radi desna frana mi je crvena tj malo crvena nije usijana a leva ne . Sve je ispravno i prekontrolisano . Bobine sve 4 rade perfektno , kompresija extra itd.....Da li je to neko slucajno probao da pogleda da li se i kod vas usijava tj crvenu u mestu . Nije mi uopste palo na pamet sve dok nije nestala struja a motor je rade u mestu . Znaci sve normalno radi ide nema nikakvih problema . Hvala
  15. Nema pravila druze . Na kakav naletis . Gledaj samo da ne duva jer su kod njega najskuplje karike i hilzna ostalo je igrarija .
  16. draza

    BMW R1200gs lc PROBLEM

    Da da spremam se samo da izbacim ove ostale motore pa da se malo vise posvetim ovom jer do sada se nisam susretao sa LC modelom .
  17. draza

    BMW R1200gs lc PROBLEM

    Nije to sto si napisao vezane su sa obrtajima motora a ne sa menjacem ili tockom itd....
  18. draza

    BMW R1200gs lc PROBLEM

    Radim ja vec 35 god ali se sa ovim modelom nisam susretao . To nisu vibracije vec potresi prilikom kretanja kao na kolima kada se iskrivi korpa i nije u redu . Znaci u pitanju su cimanja vise nego potresi . Mnogo je izrazajnije kada je motor opterecen sa suvozacem i na vecoj uzbrdici . Kao da je korpa kriva i tako hvata na cimanje dok ne krene . Ali citao sam da ima podosta problema taj motor a najvise prvi koji je izaso .
  19. Moram da pogledam . Ali kako god napisali ne znam kako su gledali da li od napred ili kad sednes na motor .
  20. Ma ok ja imam servis vec 35 god ali ovm otor prvi put i vidim uzivo . Ja sam to uzeo od prvog vlasnika sa originalnom km od 115000 km . Radeo je sve srevise i odrzavao ga je extra . Menjao je i lance kada je trebalo . Na zadnjem servisu se pozalio jer radi lepo pa onda pocne kao na jedan pa opet tako u krug . Na malo vecem gasu kao da rade oba . Kada su mu rekli sta je on to nije hteo da radi jer su mu rekli neku ogromnu cifru za rasturanja tj vadjenja cele masine zamene ventila obrade siceva itd on je odusta od toga kupio sebi nov motor a ovo mi je dao po veoma veoma povoljnoj ceni . Tako da sta god da bude ja sam extra proso . Ali ovo mi je cudno jer su napisali na levoj a meni je cudna desna strana . Pa zato i tpitam za iskustva jer mozda su tako tanke i od nekog loseg materijala da jednostavno treba tako . Zato sam i pitao .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja