Jump to content

Moto Zajednica

dragancej

Članovi
  • Broj tema i poruka

    14
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

dragancej's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Puno hvala na iskrenoj nameri da mi pomognes uopste nije isti sistem kod mene ulje daje pritisak na prekidac i on tek tada daje signal stop svetlu.Moram nekako da nadjem taj prekidac ali jedino resenje izgleda da cekam uvoznika da nabavi ili da pokusam od tog sachs x road 125 ili ako neko slucajno nezna neko drugo resenje.
  2. Da li pase od sprint pulsera ada i zanima me da li je na pulseru stop svetlo sa diodama ili sijalica.
  3. Nerazumem za tu oprugu ovaj radi na pritisak ulja meni je zadnja disk kocnica.
  4. Zna li neko gde mogu naci prekidac stop svetla zadnje kocnice Qingqi qm 125gy ili od kog modela nekog drugog proizvodjaca odgovara posto uvoznik nema trenutno,i da li ko zna odgovara li od sachs x road 125 dobio sam takvu informaciju hvala.
  5. Zemlja ludaka prijatelju hvala ti puno na pozrtvovanju evo slike dela koji mi treba zove se prekidac stop svetla zadnje kocnice disk kocnica u pitanju.
  6. Ja sam druze iz Raske imao sam problem nije hteo da prima gas do kraja i problem je resen dizna je oksidirala u unutrasnjem delu ociscena imotor radi perfektno,sad me muci ovaj zove se valjda prekidac stop svetla zadnje kocnice inace sam ovaj motor imao pre 5 god.doduse polovan preso bio 13000 isto me zezao ovaj prekidac ali je tad imao uvoznik ovih motora deo. I mogu ti rec da sam prezadovoljan bio sa tim motorom,zbog tog sam i resio da kupim nov i evo kupih ali je proizveden 2008 god.stajao kod nekog dilera kao izlozbeni i mislim da se bas iz tog razloga i javljaju ovi sitni problem u garanciji je jos 9 meseci i uvoznik je porucio deo nije ga imao na lageru ali stize tek za 15 dana,a meni se bas i ne ceka pa zato i trazim alternativno resenje.Meni najblize mesto gdebi mozda mogo i da nadjem resenje je oko 150 km,zbog tog i trazim pomoc na forumu mozda neko zna gde mogu naci deo od nekog drugog motora ili neku radnju koja slucajno ima deo i hvala vam svima koji imate volje da pomognete ljudima na ovom forumu.
  7. Da li neko zna gde mogu naci senzor zadnje kocnice u Qingqijevom servisu nemaju ,to je onaj senzor koji kad stisnes kocnicu signalizira na stop svetlu u pitanju je model sa disk zadnjom kocnicom.Problem je sto pusta ulje kada se stisne kocnica na delu gde ulaze zice,ili ako je neko siguran od kojeg modela nekog drugog proizvodjaca odgovara.Probao sam da zalepim i tecnom plastikom i sa drugim stvarima ali nevredi.
  8. Resen problem evo objasnjenja ako se nekom javi isti problem:gumica koja se nalazi na dizni mi je propala od stajanja stavljena druga ali kada sam danas opet otvorijo karburator video sam da nije adekvatna jer smo uporedo drugar i ja rasturali i njegov karburator nadjem odgovarajucu gumicu i diznu jos malo ocistim vratim sve na svoje mesto.Probam motor i motor odlicno radi prima gas i ide jos jednom svima hvala na pomoci i savetima.....
  9. Upoznat sam sa ovi motorom nije problem sipaj i vozi nego trokira pod punim gasom istina da je preso 145km to me nervira jer sam probao barem 3 motora koji su presli preko 10000km idu mnogo bolje nego ovaj moj nov .Zna li ko resenje ovog prooblema ili svi pricate onako odokaivno ako neko moze da mi pomogne da resim problem zahvalan sam ako ne nemoj te bezveze da trosite vreme.Nije rec o maksimalnom broju obrta kod mene ako 5 idem 60kmh dam pun gas da bi ubrzao motor trokira seca samo malo oduzmem gas motor ubrzava i radi normalno.
  10. Ok.Hvala da li mislis da ova svecica koja je sad na m otoru moze da stvori ovaj problem sto muci mene?
  11. Probao sam i sa tolikim lerom ista stvar druze ta svecica nije za ovaj model probana ta svecica ne moze da se zavije veci korak odnosno deo na svecici koji se navija u motor je siri trenutna svecica koja se nalazi u mom motoru je champion P-RG7C i ovom mom drugu je isti navoj kao i na mom motoru da li bi jos neko proverio ovu stvar pa javio,a dizna velicina zna li ko?Jos jednom se izvinjavam svima ali me ovo ubi na mestu mislim na ovo sa gasom.
  12. Nema vode sipano novo gorivo pun rezervoar,danas dolazio decko koji ima isti i njemu se isto desava da na leru da naglo pun gas se ugasi ali u voznji prima normalno gas do kraja i ubrzava odlicno .Zna li neko velicinu dizne za ovaj model?na leru radi na 1100-1200 obrtaja.ali povecao smanjio obrtaje isto se desava kao strucanje odnosno gusi se pri punom gasu u 4 i 5 brzini jer ga u nizim brzinama nevozim pod punim gasom cim malo oduzmem gas on radi odlicno i ubrzava znaci problem samo pod punim gasom.A da koja je oznaka njegove original svecice jer kod ovog momka je i dalje fabricka neka kineska a meni je poslat sa bosch.Da napomenem karburator ociscen ,filter va<zduha cist,gorivo sveze motor je pod garancijom ali me transport do servisa kosta oko 150e tako da mi preostaje da mi samo vi mozete pomoci ako je neko imao isti problem.preso 145km.danas sam pogledao jedino ako to nije normalno dok se ne razradi.
  13. Hvala puno motor sam kupio iz razloga jer ga ima jedan moj prijatelj i preso je sa njim 22000km.od ulaganja je imao gume,ulje i filtere koje menja na 5000km,neke gumene caure u zadnjem tocku,neki deo zadnje kocnice koji sluzi za stop svetlo i jednu ili dve sajle.A verovali ili ne voziga vecinom po makadamu Kopaonik,Golija i okolna brda.
  14. Kupio sam ovaj motor pre 3 meseca nov doduse 2008god.proizveden,i uspeo sam da iskoristim malo lepog vremena i predjem oko 200km.Medjutim kad dam gas do kraja nece da vuce kao da trokira u svim brzinama naravno pun gas sam probao samo u 4i5 brzini malo oduzmem gas on vuce i radi normalno,takodje kada na leru naglo dam gas motor se ugasi.Posto je kada ga ugasim na prelivniku kapalo gorivo zovnem drugara koji se malo razume u motore on otvori karburator i ocisti nasteluje plovak i prestane da curka gorivo ja mu se pozalim i na trokiranje on promeni gumicu na dizni jer je bila propala ali se cudi velicini dizne pa ako neko zna koja je fabricka velicina?Takodje nasteluje smesu ler gas malo bolje prima gas ali isti problem se u principu javlja pa ako je neko imao isti ili slican problem kako se resava?Inace sam kupio novu svecicu ali je jos nisam promenio jer je prekontrolisao staru i kaze da je uredu.Izvinjavam se svima nov sam nov ovde i odma iznosim probleme ali se nadam da cu ubuduce deliti sa svima iskustva vezana za ovaj motor unapred zahvalan Dragan Raska.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja