Jump to content

Moto Zajednica

mic

Članovi
  • Broj tema i poruka

    154
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu mic

  • Rođendan 06.01.1972.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    kocani MKD-Sandhurst UK
  • Motocikl
    suzuki gsx,svasta

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

mic's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

45

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav bajkeri. Dali neko zna dimenzije iglice na plovak u karburatorima sto regulise nivo goriva?Narucio bih nove ali ne znam duzinu i debljinu,ako neko ima rastavljen karburator da izmeri mnogo bi mi pomogao.Hvala
  2. Skinuo sam plastike i throtle body.Primetio sam dosta aluminievog oksida na povrsine gde treba dobro da zaptiva,usisna grana i poklopac od diajfragme.tu je ulazilo fals vazduh i vode ,prljavstine.(Ne znam dali je to samo ovde zbog vlaznog vremena i soli,ali kad sam menjao zadnji disk isto je bilo puno oksida na povrsini gde disk naleze na felnu).Ocistio sam sve i zalepio silikonom..Iskoristio sam priliku da otvorim i CVT,sve je dobro samo lamela je potrosena ,narucio sam novu.Kad stigne probacu motor i dali je kvar otklonjen.Pozdrav iz UK
  3. Dalije nekoimaoslican problem.Motor je yp400 2010g. Kad krece ako drzim rucicu gasa sasvim malo polako ubrzava,ako dodam jace gas posle 2s motor krene da se gasi ,a ponekad upali i check light,i odma posle sekund opet primi gas to ponovi dva puta dok postigne brrzinu i predje 3000ob.,posle ide normalno.Ne cita nikakav kod greske u dijagnozi. Kad je hladan radi normalno.
  4. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    DA i ja sam primetio u mraku kad je proradio.Na motoru je fabricki auspuh,nema lambda sondu,ako je fabricki ugradzen katalizator u loncu onda ga ima.
  5. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Sastavio sam motor,ali ceo dan pada kisa,mozda sutra bude voznja.Motor pali mirno radi,dali je normalno ako ga u mestu drzim na 1500- 2000o/min da za nekih 40tak sekundi usija izduvnu cev na izlaz iz cilindar? Oldtajmer,jos u prvim postovima sam pisao da po manualu otpor bombine treba da je 13-14 koma,a kod mene je ispod 7koma,zato sam kupio drugu bombinu ali i ona ima isti otpor ispod 7koma,posle sam na netu procitao da je jos neko izmerio taj otpor pa mislim da je u manualu gresan podatak.
  6. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Nisam imao vremena,danas planiram da radim na njemu da ga sastavim i provozam i napisem utiske.
  7. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Ovaj problem drugacije i nije mogao da se resi,osim zamenom delova.Ja mislim da sam odlicno prosao,posto za sve delove sam dao oko 120 funti ha ha.Ovu plocicu neispravnu cu da popravim i da imam za rezervu.
  8. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Motor je "proradio".Kupio sam polovnu plocu sa Hall senzorima i zamenio.Sto sam odmah primetio motor mnogo mirnije radi i bolje prima gas,oseti se veliko podobravanje u radu od pre kvara.Samo sam ga upalio u mestu je proradio desetak minuta,kad napravim prvu voznju pisacu utisak. Hvala svima na pomoci.
  9. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    DA isto je i kod mene,to je TPS,trotle position sensor.Merio sam napone koje senzor salje motronicu ,radi tps,zice su dobre do kompjuter sto nose signal.Hvala
  10. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Druze nije nikakav problem delove sto sam kupio,podigao sam" rezervu" u njemu.Motor je i trebalo da se pregleda i servisira.Delovi su ovde jeftini ali rad je skup.Meni je problem sto dosad nisam pronasao nista pohabano,potroseno i da ne valja,motor je u dobrom stanju ,a opet ne radi.Skinucu poklopce na glavama da vidim kakvi su ventili i dali je "vaga" u GMT,Ovde i mnogo novije motore rasturaju u delove,ne verujem da ce neko gubiti ovoliko vreme da ovo popravlja ha ha
  11. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Motor sam kupioali nisam ga vozio, i kvar se desio na prvi dan kad sam ga poceo voziti,pre toga sam ga upalio mozda nekoliko puta i nije dobro radio na ler gas,ljuljao je.Mislio sam da je problem sto je motor dugo stajo i nije bio vozen,lose gorivo i to.Prosao je manje od 40 milja i desio se kvar.To je celo moje iskustvo sa bilo kojim BMW-om.Zakljucke donosim na osnovu dosadasnjeg iskustva sa drugim motorima ne sa bmw-om.Ovakav glupi kvar mi se desava prvi put u zivotu,a mnogo sam puta , i na putu ostao u kvaru i uvek sam uspeo da popravim motor bilo moj ili od prijatelja.Zato sam i otvorio ovu temu jer nemam skoro nikakvog iskustva sa bmw-om,princip rada je isti ali ima mnogo specificnih stvari sto nisu iste kao na drugim motorima,ovo je slicnije sa citroen 2CV.
  12. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    CYHME56 je Hall senzor zamena za originalni 2AV54 hall senzor.Probacu da narucim dva nova senzora, da probam i to da zamenim.
  13. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Nisam spomenuo ali pri promeni kompjutera sam na kontakt triput gas do kraj,pa gasim kontak za ucitavanje TPSa.posle probam da palim.Svecice su nove Bosch,isto i te sto su bile na motor su skoro nove NGK .Dali znas za neki primer da je ovakav motor prezubio tokom normalne voznje?Nisam razumeo sta znaci dzamper u osigurackoj kutiji,jel to neki poseban deo?
  14. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Pumpu sam menjao i po radu motora se osetilo da nova pumpa ima malo visi pritisak i motor za nijansu bolje radi sto je i normalno,ali nije pumpa problem.Nije gorivo paljenje je problem.Jel moguce neispravan senzor da pomeri tacku paljenja?
  15. mic

    R1100RT: Ne prima gas

    Danas mi je stigao kompjuter.Montirao sam i motor samo daje znake kao da hoce da upali proradidva tri kruga i ne pali,verglao sam nekoliko puta i bilo je isto.Kad odvrnem gas i verglam cuje se potmuli zvuk kroz usis.Vratio sam stari kompjuter i opet je isto radio,upali radi i polako se ugasi.Mislim da je i "novi" kompjuter ispravan samo je radio na drugom motoru pa ima drugaciju mapu ubrizgavanja,Mislim da je problem tacka paljenja,suvise je kasno paljenje.Ako je kasno paljenje ,da je motor "prezubio" trebalo bi kad upali da podrzava taj rad,ako ne dize obrtaje ,bar da drzi niske obrtaje,a ne polako da gasi.Dali je verovatnije da Halov senzor pravi problem?Ne znam sta moze drugo da bude.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja