Jump to content

Moto Zajednica

AndjeoPakla

Članovi
  • Broj tema i poruka

    407
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: AndjeoPakla

  1. Dobrodošao Đole, i srećno sa polaganjem i izborom dvotočkaša! Pozdrav iz komšijskog Petrovca na Mlavi
  2. Kakva je ponuda van ovlašćenog servisa, ima li nečeg u Louis-u ili drugim prodavnicama delova?
  3. To je taj isti prodavac. Slika koju sam okacio je sa drugog oglasa, ICON DS. On ima 5 baterija (60V), veci domet, vece sediste, hidraulicnu viljusku, livene tockove, max. brzina 45kmh. To je kao neki top model od ponudjenih. Razgovarao sam sa covekom, sve mi je detaljno objasnio i u vezi servisa i reklamacija, dobija se fiskalni racun. Preferira slanje autobusima jer preko kurirskih sluzbi ne moze da garantuje za ostecenja. Korektna prica. Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
  4. Ima li ko ovo ili ovako nešto slično? Deda navalio da kupi ovo za vozikanje po selu. Ima Tomos automatik ali su ga neki majstori budžili i stalno nešto zeza pa neće da ulaže i da se bakće više sa tim. A i hteo bi da udari đir do prodavnice sa novom makinom, iako je 1941. godište Pogledao sam u lokalnoj moto prodavnici, zapravo ne znam ni šta da gledam. Točak je 17, što je dobro i za broj je veći u odnosu na Tomosa. Baterija će mu svakako raditi posao, preko 10km dnevno neće sigurno prelaziti. Cena 550e. Ovo se u stvari vodi kao elektro bicikl pa nije potrebna nikakva registracija ili slično. Model koji sam video je 48V (4 baterije 12V 10Ah) i max brzina je 25km/h, mada sam na KP video i verziju 60V (5 baterija) koja ima veću autonomiju i brzinu 45km/h, za 30e svega veću cenu (+dostava kurirškom službom, Subotica je u pitanju). Deluje mi korektno za navedenu svrhu, ali čisto da pitam je l ima pozitvnih/negativnih iskustava, neka kosla i slično
  5. Pozdrav Aleksandre. Vidim da si na forumu registrovan još 2016. godine, pretpostavljam da je ovo sada novi motor-novi početak kako god, nek je sa srećom!
  6. Od kako sam jednom probao pre Salomon SpeedCross gtx pre 7-8 godina raspametio sam se, toliko mi odgovaraju da ne mogu da opišem. Mada su one više teren, ali nije mi bitno, udobnost na prvom mestu. Bile su mi na nogama i po 24h kada sam bio na nekim terenima na poslu, ni najmanju nelagodnost nisam osetio. Mnogo su tople, zimsku obuću sam izbacio totalno iz upotrebe. Šurak je imao 3-4 modela Terrex-a i pre jedno pola godina uzme Salomon (valjda X Ultra gtx, ili neki sličan). Raspametio se. Pre jedno 4 godine kupim i njihove pliće čizme neplanirano jer su bile preko van sezone na nekom baš dobrom popustu, ali nisam ih još ni jednom obuo... Svakako treba loviti kad su sniženja, malo su jači sa cenama kod nas. Obratiti pažnju i na to da imaju (ne znam da li za sve modele) dve verzije kalupa za jednu veličinu, za standardno i za šire stopalo.
  7. Ulje je proizvedeno 30.6.2023. a filteri su iz aprila (uzeo dva komada). Na žalost, napravio samo dve instant vožnje, 2-3km odmah nakon zamene ulja i pranja lanca (da prosušim pre podmazivanja), a druga vožnja je bila jedno 5km do garaže u selu gde mi motor stoji preko zime. Na osnovu tok kratkog iskustva mogu da kažem da mi je menjač bio mekši u tom hladnom režimu, a sam rad motora je bio normalan, kao i uvek inače. Nisam stigao ni lepo da zagrejem mašinu da bih video kako je u tom režimu, tako da će to sačekati malo lepše vreme. U odnosu na Motul 5100 15w50 koji sam do sada koristio, ovo ulje mi deluje ređe na sipanju u agregat, i primetio sam da što se tiče mirisa skoro da ga nema, dok Motul ima baš neki prefinjen miris (ako je to uopšte neko merilo i ima neki značaj).
  8. Uh, kakav autić! Komšika ima isti ovakav, vozi ga baš dugo. Nesalomiv. Hiljadu puta sam uživao u zvuku tog malog motora, to toliko skladno i prefinjeno radi da je simfonija za uši. Žena ima 60-ak godina, vozi ga kao formulu
  9. Pozdrav Davide, dobro nam došao!
  10. Ja sam 190cm/83kg, meni je ok veličina. Ne sviđa mi se što mi je malo šira oko stomaka, to je i jedini razlog što mi ne odgovara (šta ću kad nemam još uvek stomak a nisam navikao na šire stvari). Može naravno i za dosta niže, naročito ko ima veća leđa/ramena. I po pitanju rukava je dosta fleksibilno, ima one steznike na krajevima pa i tu može da se toleriše dužina. Iskreno, baš mi je krivo što se ne osećam udobno u njoj i što je prosleđujem, jer je stvarno ok jakna i ima dobre ocene.
  11. Na prodaju jakna MA1 poznatija kao spitfire iliti fajerka, proizvođač Brandit, Nemačka. Boja je maslina zelena, drugo lice je standardno narandžaste boje. Veličina je L, dimenzije nisam merio, staviću ispod tabelu proizvođača, pa ako nekome treba preciznija mera neka se javi. Jakna je nova sa etiketom, nije ni jedan jedini put obučena, samo sam je probao i utvrdio da mi ne odgovara. Poručio sam na slepo vodeći se dimenzijama i to je sve ok, ali mi jednostavno ne stoji ovaj model. Orijentacije radi, visok sam 190cm, mada ovakve jakne su fleksibilne što se tiče veličina. Jaknu mi je drugar kupio par meseci na Amazonu, pa je zbog toga nisam mogao vratiti. Iste takve se prodaju u Military shopu po ceni od 8900rsd, ali imaju samo neke manje popularne boje već duže vreme. Inače je jako kvalitetna i mnogo toplija nego što deluje. Cena je 50e. Može slanje brzom poštom, ili eventualno lično preuzimanje kako se dogovorimo i organizujemo. Evo linka sa Military shopa gde ima detaljan opis i tabela sa veličinama: Zelena fajerka MA1 Brandit pilot jakna - MILITARY SHOP WWW.MILITARYSHOP.RS Zelena fajerka MA1 Brandit pilot jakna - jakna veoma popularnog i urbanog izgleda. Veoma topla, napravljena od najizdržljivijeg najlona. A evo i kako izgleda:
  12. Juče stigao paketić. Kad odradim zamenu javljam utiske. Inače naručio sam u ponedeljak, zvao telefonom Centar S u Boleču, pre svega da proverim šta imaju na stanju (neko je spominjao da je preko webshopa poručeno jedno a da su slali druge ambalaže) a i da pitam za filter ulja jer nisam mogao da pronađem na sajtu. Čim sam im rekao da od Hiflo Filtro ima oznaku HF303 odmah sam dobio odgovor da imaju. Da potvrdim i ja, cena filtera je manja od 200 dinara što mi je bilo baš čudno, a prodavac mi je takođe potvrdio da dolaze često bajkeri i da se svi začude ceni filtera vizuelno mi deluje sasvim normalno, ako ne i kvalitetnije od HF, ali to je odokativna procena. Inače prodavac je jako fin i ljubazan čovek, lepo se ispričasmo, dao mi je informacije o cenama filtera i Mannol ulja za mali servis mog automobila, i tu sam se prijatno iznenadio. Za par meseci ću sigurno ovde poručiti komplet, pa da probam Mannol i u automobilu. Drugari, hvala na preporukama!
  13. Ala ste vi moderni P.S. izvinjavam se i ja za off, ali bar oživljavamo temu u korist postavljača
  14. Zae*ana stvar to kad se izgubi papir, a zamisli tek jedan je tako izgubio ličnu kartu pa su otvarali neke silne firme na njegovo ime
  15. Pa to ti pričam, nabacili žvaku i uz osmeh ti serviraju priču. Napiši mi to napismeno i stavi pečat i potpis kad je tako. Ne znam kad je to bilo, ali ja bih i sada svejedno sastavio par rečenica napismeno i zahtevao od njih da mi odgovore zvanično, čisto da ti imaš trag i potvrdu da su se sve te stvari stvarno desile i kako su oni reagovali na navedene situacije. Verovatno ti već imaš neke radne naloge već, izveštaje sa servisa ili šta već ali kladim se da se tu ne spominje ništa od ovih problema. Njima je svakako u interesu da garantni rok prođe bez dodatnih troškova po njih, a nakon garantnog roka svi eventualni problemi se prebacuju na tvoja leđa i u njihovu korist. Na kraju krajeva, imaš i mogućnost da se obratiš i direktno proizvođaču ako već ovde nešto smrdi.
  16. Jedno prosto pitanje: zašto im odmah u servisu nisi postavio pitanje (ili odmah nakon što si primetio ako je bilo nešto kasnije) "ZAŠTO je naliveno ulja preko maksimuma?". Pa i laik zna da ako nešto piša MAX da je to gornja granica, što inače i piše u svakom korisničkom uputsvu jer je tako fabrika rekla. Ko se bar minimalno razume u materiju zna i zašto nije dobro i šta eventualno može da bude negativna posledica, napisao je kolega već prethodno. Ako pa tvrde da nisu sipali na max, onda je to problem druge vrste, svakako krupan. Jedini logičan odgovor može biti da su greškom to uradili, da upute izvinjenje i da odmah koriguju propust. Svaki drugi odgovor vidim kao nebulozan. U svakom slučaju bih uputio primedbu pismeno i zahtevao pismeni odgovor, nek imaš ti na papiru (zlu ne trebalo sutradan). To što su oni fini i slatkorečivi prema klijenteli i treba da bude sasvim normalna pojava svuda, a ne da to bude maska iza koje se nešto mulja, pa čim prođe garancija otkače te stručno (a ima dosta slučajeva kada i u garanciji bude raznoraznih poteškoća po pitanju ostvraivanja iste). Budi i ti fin kao i oni, i traži da imaš sve na papiru, jer znamo svi da to rekla-kazala nema apsolutno nikakvu težinu.
  17. Meni je dete sad krenulo u prvi razred osnovne i tek sad uviđam da je i u toj sferi totalno sve otišlo u aut, u smislu da se školama nameću izdavači, sklapaju dilovi i svašta nešto, kao da se u mnogim slučajevima zabranjuju ovi Kavčić udžbenici, a za koje sam inače čuo da su sadržajno dosta kvalitetno odrađeni. Inače, kad smo već u temi, kod nas u opštini Petrovac na Mlavi je bio predlog u skupštini opštine da se za sve učenike osnovnih i srednjih škola u opštini obezbede beslpatni udžbenici, ali je amandman naravno skoro pa jednoglasno odbačen na zasedanju. Mnogi sugrađani su žestoko ogorčeni ovakvim ponašanjem odbornika i glasanjem na način kako im se kaže iz partije, iako većina njih ima decu, unuke i slično. Tuga.. Nego da ne trujemo temu, svaka čast za gest, kolega!
  18. Uslužni oglas za drugara koji nije na forumu, nije za sad nigde oglasio motor. Honda CBX 750F 1985. godište Prešla 36.000 km Motor je pripadao njegovom pokojnom ocu, u njihovoj kući je već nekih 25. godina. Drugar je vozio povremeno neko vreme, ali nije se pronašao u moto svetu. Na njega se vodi motor tako da je sve čisto što se tiče vlasništva. Motor stoji par godina u garaži, kaže mi da ga je pre par dana upalio bez ikakvih problema. Na motoru je sve ispravno i radi, agregat i menjač odlični, instalacije, svi satovi, kočnice... nema nikakvih skrivenih mana. Fali levi retrovizor, zameniće oba ako ih nađe. Ima neko manje oštećenje na sedištu, i po nešto sitno na plastikama, ništa ozbiljno. Potreban mali servis, zamena tečnosti, i ostalo što dolazi nakog dužeg stajanja. Cena je 2500e. Ne znam da li je fiksna, realna ili šta već, ne ulazim u to, ako nekoga zanima neka se raspita. Za sve informacije pozvati na broj 064/8253676 - Aleksandar Motor se nalazi u Petrovcu na Mlavi.
  19. @VLAD81 Švajcarsku sam naveo simbolično, mada iako je nikada nisam posetio nesporno je da je to jedan od uređenijih sistema. A ti "Švajcarci" koje spominješ su upravo primer za ono što sam ja i rekao, kao što bi primer bili i pravi Švajcarci ili bilo koja druga nacija (u velikom procentu stanovnišva). Nije problem u ljudima i narodu, pravi problem je u okruženju i merama sankcionisanja. Kod nas nema sistema i onda mnogi sebi daju za pravo da to koriste, jer im se jednostavno može. Tamo negde poštuješ pravila jer znaš da će da ti se obije o glavu, a u okruženju gde možeš da prođeš bez posledica ti koristiš tu mogućnost. Prosto, ma koliko debilno bilo. @Mr_Wolf Nisam ga tačno pitao koliko je išao, reče mi da je računao na tih 10% i da obično vozi oko 140-145. Ali vrlo moguće da je IG-L, on je u Tirolu a tamo ima tih zoni i rigorozni su po tom pitanju. Svakako ne vidim razlog da me laže. Inače, pre desetak dana kad je dolazio u Srbiju, zaustavi ga saobraćajac na rampi u Vrčinu, proveri dokumente i primeti da supruga na zadnjem sedištu nije vezana (pridremala pored dečijeg sedišta pa otkačila pojas). Kaže mu saobraćajac: kazna je 10000, ako platiš u roku od 8 dana onda je 5000, to ti je legalna varijanta... ovaj vidi odmah koliko je sati, izvadi 10e, "srećan puta i prijatan odmor". I sad pitanje, hoće li brinuti sledećeg dana da li je vezao pojas ili ne, i da li će brinuti kao o prekoračenju brzine u Austriji?
  20. Dobrošao i bolje nas našao
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja