Jump to content

Moto Zajednica

AndjeoPakla

Članovi
 • Broj tema i poruka

  291
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1342 Excelent

O članu AndjeoPakla

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 10.04.1985.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Petrovac na Mlavi
 • Motocikl
  CBR 900RR

Poslednji posetioci profila

3593 profile views
 1. AndjeoPakla

  Sta ste danas uradili na svom motociklu??

  Prosleđeno na PP
 2. AndjeoPakla

  Sta ste danas uradili na svom motociklu??

  Zalepio stiker na deklu, da sakrijem ogrebotine od pada. Na mostu volana su bile sitne ogrebotine pa sam i tu takođe uradio stiker, mada više radi dekoricije. A pre par dana sam zalepio stavio stikere na fuzastere, kao i oko satova da sakrijem onaj fabrički sunđer koji je stvarno grozan. Možda je za nečiji ukus malo preterano sa ovim aplikacijama ali meni i svima koji su videli se sviđa. Šablone za izradu sam ja uradio, razmerio i iscrtao sam vektore u Corelu, a štampu mi je odradio lik koji se time bavi dugo godina. Inače ima dosta tih aplikacija za razne modele motora, ali za moj model nije imao pa sam morao da odradim. Inače stikeri su zaista kvalitetno i profi odrađeni. Ako nekoga interesuje neka se javi pa ću mu proslediti kontakt. Evo i tankpeda koji je urađen u istom fazonu. I njih ima dosta modela i mogu da se prilagođavaju na sve moguće načine
 3. AndjeoPakla

  Presvlacenje sedista

  Ja sam kod Stiva zakazao negde sredinom februara ako se secam, termin je bio 15.april. Tada sam mu poslao i bilo je vraceno nazad za nekih 5 dana, tačno kako mi je i rekao. Vizuelno izgleda odlično, a dugotrajnost videćemo vremenom kako će biti.
 4. AndjeoPakla

  Kupovina malo starijeg motora?

  Mislim da je nije loš potez pre same kupovine odraditi tehnički pregled motora, čisto da se proveri da li je sve regularno i da budeš siguran da te sutradan kad produžuješ registraciju ne sačeka neko iznenađenje.
 5. AndjeoPakla

  Presvlacenje sedista

  Još jedan uspešan rad Stiva
 6. AndjeoPakla

  Power commander mala pomoc

  Provaj ovakav pristup, možda "upali"
 7. Continental Escape Dual Sport Tire The Continental Escape Dual Sport Tire delivers high performance for big bore, dual sport bikes on the road or off the beaten path. Features: 70% on-road and 30% offroad Distinctive tread pattern designed mostly for high-performance, on-road use but can also be used for light offroad use Tread compound developed to work across a wide range of weather and road conditions Good wear characteristics when used for high-mileage touring Eligible for Continental's free 3 year roadside warranty Strašno. Što ih nisi pitao da ti pokažu pravilnik ili nešto napismeno gde to piše, i da ti daju spisak dozvoljenih guma kako bi otklonio nedostatak na svom vozilu i osposobio ga za saobraćaj.
 8. Evo da ispravim prethodnu tvrdnju. Juče otišao lično da vratim stare tablice (istekla registracija pre 11 meseci), i reko ajd da pitam da mi oni protumače ona dva člana ZOBS-a koja su citirana na prethodnoh strani. Pitao sam jasno: ako sutra registrujem motor npr. na 3 meseca, da li mi nakon toga važe tablice još 2 meseca ili 12 meseci? Tetka na šalteru krajnje neljubazna i nezainteresovana za saradnju, te ne isplati ti se da tako registruješ, to ti je cimanje, pa raspitaj se pa dođi, registruj ti na 3 pa vidi kad registruješ sledeći put da li može ili ne, trt mrt.. Tu me iznervira, odem kod nekog šefa, pokažem mu ona dva člana da mi kaže je l to važi ili ne, zove nekog nadležnog iz Požarevca i posle par trenutaka mi potvrđuje da može (konačno trenutak istine). Jedino ako se motorcikl registruje na 12 meseca tada tablica važi još 2 meseca. Tako da eto, morao sam da budem bezobrazan, trošim svoje vreme i živce, da iznosim članove zakona itd itd da bih ostvario zakonsko pravo.
 9. AndjeoPakla

  JP Putevi Srbije naplata putarine

  Mislim da nisi lepo razumeo ovo što su ti poslali, nije tebi osnovica za plaćanje 100 dinara pa su ti na tu osnovicu nagurali kamatu i došli do 1150. Piše ti tamo šta ti naplaćuju, a to je - Vrsta usluge: plaćanje posebne naknade za upotrebu javnog puta To ti je na foru kao doplatna karta za npr. parking servis, ili ako te nahvata kontrola u gradskom saobraćaju, tj. neka vrsta kazne. Osnovica ti je 958 dinara, i tu ti je moguće uključena kamata koju su obračunali, ili možda i nije.. A zakonska zatezna kamata se zna kolika je, zakonski je definisana i tako se primenjuje. Batali cimanje, čega sve ima jeftino si prošao, a i nisi u pravu. Sistem na rampi očekuje da nakon uočenog vozila usledi naplata, i tako sve u krug. Ne može sistem da zadrži kredit sa jednog vozila pa da ga upotrebi na sledeće koje naiđe, niti da zna da li putujete zajedno, a i tag uređaj nije predviđen za motocikle pa ne može da preračunava putarine za tu vrstu vozila.
 10. A je l mogu da se zaobiđu stručnjaci sa tehničkog? Npr na tehničkom se odradi samo tehnički pregled vozila, u filijali osiguranja se uplati i napravi polisa, uplate se bilo gde sve ostale neophodne uplatnice i pravac policijska stanica. Kod mene (Petrovac na Mlavi) ni ovo ne bi prošlo jer po njima tablice važe 60 dana nakon isteka registracije za vozila i nakon toga moraju nove, jer su oni tako to protumačili zakon/dopis/ili možda gledali u pasulj.
 11. Pošto i mene zanima ovaj problem, proverio sam na jednom tehničkom pregledu i kažu da kolko oni znaju tablice se vraćaju posle 60 dana. Pozovem drugara koji radi u policijskoj stanici malopre i on se raspita kod službenice koja radi na tim poslovima, kaže da po dopisima i instrukcijama koje su oni dobili i po kojima su dužni da postupaju, maksimalno važenje tablica za vozila (uključujući i motorcikle) je 60 dana nakon isteka registracije, BEZ OBZIRA da li je motorcikl registrovan na 12 meseci ili na kraći vremenski period. Je8em ti lude države... Je l ima uopšte nekog da je uspešno registrovao ponovo nakon periodične registracije bez vađenja novih tablica?
 12. AndjeoPakla

  Okvir tablice

  Ništa bez bušenja, 4-5mm rupa i pop-nitna i nema brige. Vibracije su izražene na repu što zbog rada agregata što zbog treskanja od naših rajskih puteva.
 13. Gde mogu da kupim šelnu sa gumenom oblogom za ovalni top, a da nisu one karbonske od 50+ eur-a

  1. sasa ns 1

   sasa ns 1

   probaj u adi

 14. AndjeoPakla

  Potrebno misljenje

  Meni pre dve godine istekne registracija za auto u petak, i ne stigoh da produžim te nedelje od nekih obaveza. U nedelju uveče krećem do grada (celih 10km), reko nedelja je kasno veče i zimsko vreme, nema nigde nikog, prespavaću u gradu u stanu i ujutru odmah na registraciju na tehnički u blizini, ionako me niko nije zaustavio u gradu i okolini godinama ni autom ni motorom. Kad ono međutim... zaustavlja me patrola. Jbg ispričam policajcu istinu kao što i ovde pišem, čovek mi progleda kroz prste i pusti me. Meni je dovoljno bilo što sam preživeo ona trzanja, neprijatnost, pravdanja itd i bez kazne i drugih sankcija. Sad svaki put kad mi se približava istek registracije meni ta situacija proleti kroz glavu, kao neki alarm. Pozdrav i od čika Marfija.
 15. AndjeoPakla

  Udes na Ubu 07.04.2019.

  Kolege, pustite se rasprava, gledajte da po ko zna koji put izvučete pouku iz ovakvih situacija i da minimalizujete šanse da školu lično platite. Ja sam je platio prošlog leta, ista situacija presecanja puta i oduzimanja prednosti, samo je bio u pitanju kombi. Mogu da slobodno da kažem da nas je "spaslo" (mene i suprugu kao suvozača) što sam vozio oko 50km/h kao što je bilo ograničenje u naseljenom mesto i što sam uspeo da naglim kočenjem i manevrom ulevo dosta spustim brzinu i "za malo" izbegnem preprečen put. Udario sam samo svojom desnom stranom, supruga ispala na levu a ja preleto preko. Ona je prošla sa modricama i dosta trauma, ja prelom palca i opekotina, motor polupan i još uvek ne sređen. Šta hoću da kažem, da sam išao samo za nijansu brže posledice bi bile mnooogo gore jer bismo se bukvalno zalepili u kombi ili prošli kroz njega. Meni sad ništa ne znači što nisam bio kriv (dokazano sudskom presudom), izvukao sam deblji kraj kako god, i da mogu da biram rado bih svoje posledice menjao sa drugom stranom koja je prošla sa razbijenim stop-svetlom i novčanom kaznom. Poenta je da sam mogao za dlaku da prođem i da sve bude jedna "situacija" a isto tako je moglo za dlaku da bude sa epilogom u crnoj hronici. Mora se brinuti i o svojoj vožnji i o vožnji drugih učesnika, ostavite uvek lufta da se tuđe greške mogu iskorigovati. Ne zbog njih, zbog nas samih i onih koji nas čekaju kućama.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja