Jump to content

Moto Zajednica

OROZ

Članovi
  • Broj tema i poruka

    26
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu OROZ

  • Rođendan 07.01.1984.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Slavonski Brod

OROZ's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. OROZ

    MZ Caffe

    dobar, dobar, Lazo... ajd da ti priznam da je najljepši na balkanu. bio bi još ljepši kad bi mu malo opro gume i namazo ih nečim crnim. barem sad jednom kad je ofarban, ono... za slikanje... al nisam siguran da će još dugo biti najljepši. poslat ću slike uskoro pa ću te pitat.
  2. OROZ

    MZ Caffe

    2 Floyd Pa sta da ti kazem, po meni su to masine agresivnije od 250-tki zbog toga sto nemaju kvacilo na radilici nego ide preko lanca i preko omjera 1:4 otprilike. nisam rekao da su startnije, da se "ekipa 250" ne naljuti! Teze je krenuti sa 150 uzbrdo ili sa dvoje. Moras mu nabit gascinu da ne crkne i tako. sto se tice maksimalne brzine, sam sa koferom i visokim guvernalom bez zaljeganja i bez vjetra po ravnome ide 110. kad se zalegne na nekoj nizbrdici i sa vjetrom u ledja naguli 120. ali na 80 do 90 km/h je pjesma i tako se najcesce vozikam. ne bi ja mjenjao masinu sto se mene tice ide to OK. al kad natovarim gospoju ili kad se idem natezat sa ovim skuterasima na talijancicima od 125-150-180-200-250 kubika po okolnim brdima onda osjetim da mi fali koji konj. Jer ga gulim do ibera a sto se mene tice prolazim zavoje bez napora, bez mrdanja guze po sjedalu, izbacivanja koljena i tako to. dok se ovi misevi polomise, daju sve od sebe da bi mi samo malo mogli pobjec na ravnijim dijelovima ceste. E zato ce oroz da stavi gore 21 njemackog konja, pa ce da vide kako przi, kad stari panj vatru drzi!samo mi zao skidat ovu masinu, nova je. bit ce na godinu.... Sto se tice kvarova: *Jednom sam ga ubio, moram priznat kriv sam totalno. bio p'jan. Prvo stara mjesavina sa Ininim dvotaktolom + jos neka mjesavina s nekim drugim uljem. skinuo auspuh.divljao dosta dugo, turirao u mjestu,,,, nakon cjelog dana deranja razvalio mi se leteci lezaj. 250 kuna popravak i moj rad. *Drugi kvar je bio zbog siromasne smjese sa ininim dvotaktolom. ljetos po najvecim vrucinama, ja i cura na motoru i gas do ibera. nakon 10km zakovo klip u cilindru i zablokiro tocak u petoj na 100. rastavio presmirglo klip, na cilindu si jedva mogao ista primjetit, ono malo aluminija, al nista... sastavio i radi. *treci kvar mi je bio odvrtanje korpe kvacila. odvrnula se i kvacilo mi nije odvajalo, 20 km od kuce. dovezo se kuci, rastavi i stegnuo. primjetio sam da mi je puknula prva lamela na jednom mjestu. od tada se malo cuje zujanje u vecoj brzini na manjem gasu. Sve u svemu to nije nista. ako ga lakse vozis i sipas recimo STIHL, nemas brige. Ja idem na put od 200 km bez sarafcigera i kljuca za svjecice! trosi 3.5 do 4!
  3. kad smo kod imena klubova moram se i ja malo nadovezat. Prije dve godine sam bio na motorijadi u Derventi i na dodjeli priznjanja i zahvalnica pozivaju klub, pazi sad ovo: "SVINJSKA KUGA" ljudi su se cjepali od smijeha.. 2 MIHA pa negdje na nekom susretu pridje taj lik meni, a ne zna se ko je bio pijaniji on ili ja.. i sjecam se da je nesta prico da procitam svoj nadimak naopako, da smo se bas nasli i popli pivo, vamo tamo, pa ja nisam bio siguran da je to taj!
  4. OROZ

    MZ Caffe

    cekaj ti Svakak da vidis kad ja sastavim svoju pilu, pa da stanemo jedan do drugog... onda ce to biti dva najljepsa motora na zapadnom balkanu.. E da, dobio sam dvije masine od 250-tke za male pare. obje su u losem stanju. valjda cu od njih dvije + jos 100 ojra uspjet napraviti jednu novu! da podsjetim ja vozim 150-tku sa 7000 km na satu, ja sam napravio pola od toga. stroj je nemalo nov. izgurat cu ovu sezonu a na godinu gore ide 250. nosaci pasu koliko sam ja vidio. udaljenost od nosaca do nosaca je ista. presjek one cijevi na zadnjem nosacu je ista.. jedino ce blatobran i auspuh biti u konfliktu, al za sve postoji rjesenje. Otkrit cu vam, trenutno je u izradi jedan zanimljiv projekt. Pravim elektro centralu na MZ. U centrali ce biti novi nosaci osiguraca, releji za zmig, svjetla, bobinu, alarm. Pomocu naprave za daljinsko otkljucavanje auta cu napraviti daljinsko gaselje i paljenje nogom bez kljuca. isto tako daljinsko paljenje svjetala, trube, alarma, zmigavaca i jedne bljeskalice koja bljeska led pozicijama. Imam mali daljinski sa 4 tipkice. njihovim kombiniranjem cu moci sve ovo palit i gasit.Tu napravu za aute sam vec prenamjenio. I tako... Trenutno sam u Swisarskoj kod rodbine, malo dosadno pa se raspiso... izvjestim vas kako sta napravim... pozz
  5. Dobro da ja nisam čuo za tu feštu, ne bi mogao prebolit što mi je motor rastavljen pa ne mogu doći. ovako mi le malo lakše.. Reci mi da li ovog tipa sa naočalama na prvoj slici zovu Zoro? Vidim tu mi je i kolega "Stavor" sa faxa, onaj na crnoj 250-tki. A onaj sa predzadnje slike mi liči na našega Vuju, samo malo liči, bar meni, ono po slikama... A ona dvojica sa zadnje slike pijani ko majke?
  6. OROZ

    MZ - naši ljubimci

    majstor me zajebava. kaže bit će ta 3, 4 dana. prošla su dva tjedna, još nije završio...
  7. OROZ

    MZ - naši ljubimci

    2 svakak ne moraš mijenjat prometnu dozvolu nakon promijene boje. samo ti nadopišu pod; Napomena: 5. "druga boja" pod 5 je inače boja vozila. jedino ako si već dva puta nešto mijenjao onda ti ne mogu više napomena napisat pa ide nova prometna. platiš ja mislim 30 ak kuna. meni danas stiže MZ sa airbrush farbanja. baš me zanima šta će napisat kad odvezem na tehnički... jesi rješio punjenje akumulatora?
  8. OROZ

    MZ - naši ljubimci

    e nije kod gradiške! on i ja smo preko brda kod broda!
  9. možda to vama zvuči suludo , isprobajte bar na kratko i vidjet ćete da to i nije baš tako strašno! nađite neki stariji kamion ako se bojite ovih novih sa diskovima, ABS i ....
  10. kofer ima 2.2 kg a smje nositi još 3 kile! ja mislim da je problem zbog aerodinamike a ne zbog težine kofera. vrtlozi vjetra koji se stvaraju iza mene se odbijaju od kofer i onda se desava ovo o čemu pričamo. Zadnjih tjedan dana sam prešao oko 500 km otvorene cete i stalno sam se lijepio iza kamiona. Kad mu dođeš dovoljno blizu 3, 4 metra na 90 , 100 km/h ne osjetiš nikakav vjetar. ko da stojiš! i samim time se ne smrznaš na 5 stupnjeva a voziš se više od pola sata. E sad kad ti kamion malo pobjegne u nekakvoj krivini na 10 ak metara, možda i manje pošneš osjećati naizmjenična bočna šamaranja vjetra koji ti neda da voziš po pravcu. Ovo nije preporučljivo koristiti na cesti koja je loša ili koju ne poznaš dobro, jer ne stigneš izbjeć rupe po cesti koje ti iskoče na par metara jer ih ne vidiš ranije od kamiona. isto tako je zajebano sa oštrijim krivinama pogotovo noću! a što se tiče kočenja toga se ne bojim, kamion protiv motora u kočenju nije jači! a i da malo pukneš u branik ne bi vozač ni osjetio :o) Ova priča otpada i na mokroj cesti! Analogne tome (kamion - motor) takvi su odnosi samnom i koferom. I zato trese bez ruku. Imali ste priliku na slikama vidjet da sam si napravio mehanizam za pomjeranje kofera po kliznoj stazi prema naprijed tako da se i ja mogu nasloniti na njega kada nemam suvozača(-icu). Kad ga pomaknem da mi je odma iza leđa, ne mogu reći da ne trese, al jedva se osjeti!
  11. nedavno sam radio jednu 250-ku. klipnjača se mijenjala. kad sam sve lijepo sastavio skužim da nisam postavio jedan mali gumeni komadić (ko mala kovanica) između centralnih deklova. taj komadić se postavlja u kućištu radilice "između" ili "na" kanal za podmazivanje da li semeringa ili ležaja s druge strane. bio je i vlasnik motora tu kad sam radio. nije on skužio da sam to zaboravio jerl sam ja vješto stao na taj komad i šutnuo ga pod stalažu. za šta taj komad služi? šta bi se moglo desiti kad ga netko ovako zaboravi postaviti?
  12. danas sam prešao oko pedesetak km sa svojom 150-kom iz komada i nisam ni skužio da mi kvačilo krepalo. ili je možda krepalo baš kad sam se trebao zaustavit. Zaaaamalo sam zgazio policajca na graničnom prelazu! Kvačilo mekano i neće da odvoji. Poguro mene policajac i ja ga u drugu i gas! dođem kući, skinem dekl i vidim odvrnula se korpa! Otpustila se ona lijeva 19 matica pored one podloške sa savinutim perom. pero je taman gađalo na sastav dvije strane matice tako da je slabo držalo. sad sam okrenuo maticu i taman se pogodilo da pero sjeda na cijelu stranu matice kad se dobro dotegne. Eto vidiš ovo je prednost 150-ke. kad se odvrne korpa, možeš se vozit zato što ostane na kroneru a lanac ne dozvoljava da spane ili da struže po deklu. i primjetio sam da su mi puknule prva i zadnja lamela samo na jednom mjestu. i dalje su u komadu. Zbog čega bi to moglo biti? zbog otegnute korpe ili nešta drugo? ja sam to tako sastavio pošto nisam imo druge da zamjenim a sutra opet moram 100 km prevalit.A i nije neki problem rastavit i zamjenit. Najmrže mi zbog mrljanja sa uljem! mislim da mi to sa lamelom ne bi trebalo pravit veće probleme. podsjetit ću da je na tomosovim kvačilima (apn, ctx) jedna lamela uvijek sastavita od tri dijela. doduše nije sastavita neko samo onako ugurano. a ne znam zašto?
  13. i ja sam imao problema sa trešnjom guvernala i to onako odjednom, al sam skužio o čem je riječ! stavio sam kofer nazad i od tad sam počeo primjećivat to! bez kofera je miran!
  14. djevojko, svaka ti čast!!! eh da je meni jedna takva...
  15. OROZ

    MZ Caffe

    2 vuja EEEEE, KOJI SI TI CAR!!! Moram si ja kupit još jednog eMZu!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja