Jump to content

Moto Zajednica

Garfield

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Garfield

  • Rođendan 14.06.1970.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Sežana - Slovenija
  • Interests
    Priroda, tehnika
  • Motocikl
    Honda CB 500s

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Garfield's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

65

Reputacija u zajednici

  1. Sam kazes da nisi bio tamo da bi mogao objektivno suditi (ako ti uopste i treba da sudis), ali posle kazes da si DEFINITIVNO SIGURAN da to sto su uradili nije bilo namerno! Bravo objektivni covece! Pominjes neku prasinu, i da se zbog nje nije videlo. Izvini, ali ovo je toliko smesno. Verovatno su dosli ljudi iz Holivuda i napravili scenu i pustili svoje efekte da zaslepe pandure. Kazes vozilo bilo u naletu, pa cekaj ciji je to problem, tog nesretnog mladica ili pandura? A ne, zaboravo sam da ovde panduri (ne svi naravno) mogu da krse propise i da za njih zakon ne vazi. Najtuznije sto si mogao da kazes je to: da su panduri skrenuli u drugu stranu, sleteli bi u jarak. Verovatno da ne bi ostetili sluzbeni auto, i rizikovali svoje povrede su to izbegli, i pogazili coveka. Svaka ti cast na objasnjenju situacije. Objektivnost, čast, moral, ljudskost ne bih više komentarisao! Žao mi je ako si me tako razumeo - ni u kom slučaju nije mi namen nikoga optuživati ni zagovarati. Na žalost ne izražavam se pravilno, pošto sam srpski učio samo u 4 razredu osnovne škole, a to je pre 30 godina, a od tada nisam ga ni govorio puno. Ako me neko razumeo kao Niksloter, još jednom se izvinjavam ali to nije moja namjera.
  2. Od mene si dobio + za komentar. Slažem se sa svime što si rekao i sa onim što je policija činila, ali samo do momenta kada je pao i više nije bio u mogućnosti da beži. S obzirom da nije pružio "aktivni" otpor ili zapretio oružjem, nije bilo ni potrebe da policija postupa na način koji bi mogao da mu ugrozi život, a što su oni učinili, (namerno ili nenamerno). A tvrdnja o namernom skakanju pred policijski automobil jednostavno ..... ? Nisam naveo, da je dečko namerno iskočio pred policiju on se samo pokupio i hteo pobječi peške. Nisam bio tamo, da bi mogao objektivno da sudim, ali definitivno sam siguran, da ga nisu namerno zgazili. Pretpostavio sam (a nešto slično su naveli i u novinama), da je policajac video, da je pao, i skrenuo, da ga ne zgazi, ali zbog prašine što se digla od pada i zbog toga što je več bio u naletu, nije ga mogao videti i zaustaviti na vreme+ ako bi skrenuo u drugi pravac (ljevo), sletio bi u jarak. Ne opravdavam ni optužujem nikoga u tome, samo pokušavam gledati kroz oči svih učesnika u tome.
  3. Kako pišu novine kod nas, dečko je bez dozvole uzeo motor od oca. Policija ga zaustavljala za redovnu kontrolu, a dečko je počeo bježat. Lovili su ga 5 km, potom dečko skrenuo sa puta na njivu i tamo vozio još par stotinjak metara - policija ga još uvjek sledila autom. dečko je pao, odmah se pokupio i skočio direktno pred policiju, koja se izmicala motoru na zemlji a bilo je i puno prašine, te ga nije mogao odmah videti . Pošto su vozili po zemlji, nije uspeo dovoljno brzo da zaustavi, i na žalost nagazio dečka. Ima povrede kuka, prsnog koša i kičme, ali nije u životnoj opasnosti. Daleko da zagovaram bilo koga, ali policija ne može znati, ko vozi i zašto bježi. U poslednje vreme ima kod nas neuobičajeno puno pljački pošta, mogao je da vozi ukraden motor ili bilo šta. Samo na osnovu reg. broja ne možeš znati kakve su namjere onoga što bježi i zašto bježi. Po mojoj ocjeni došlo je na žalost do skupa više nesretnih slučajeva i završilo je na žalost na taj način.
  4. Sretan dan mladosti svima!!!! :))

    1. <3kaisar

      <3kaisar

      Hvala, takodje :)!

  5. A, j... ga. A imao več potpisan godišnji od kad je objavljen datum. Kupljena i dodatna oprema baš zbog relija i isčekivao ga ko malo dete. Uf, gde je još iduča godina......
  6. Evo kompletne upute za upotrebu i servis(Haynesove) za Hondu CB 500 godišta 1993 do 2001. Pre printanja čuvaj, jer ima 250 stranica, http://www.scribd.co...-Service-Manual
  7. He he, ganjali, mi motore u to vreme i to cele dane, cure su bile tek ukras na njima..... Prerađivali, glancali, oljepšavali smo ih ko blentavi. U to vreme ('85) smo imali Apn 4 i automatike.
  8. Garfield

    CB500 1993-2002

    1. Godiste motocikla koji ste vozili: 1999 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: Vozim ga od Aprila ove godine, Vozim se svaki dan, tako na posao, kao i vikendima i to s največim užitkom 3. Sta mi se dopada: Potpuno sve - od oblika (ponajviše sport varianta, kao što je moja), do udobnosti, vodljivosti, kočenja. 4. Sta je moglo biti bolje: Možda malo smetaju jedino vibracije, ali to treba uzeti u zakup kod dvovaljnog motora 5. Moj utisak: Znate li onaj osječaj, kao da su u fabrici nešto uradili isključivo po vašoj mjeri i žejama? E to je to. Od prvog trenutka, kad sam sjeo na njega, ne postoji ništa drugo nego čisti užitak u vožnji. Drža na motoru je odlična, sedište dovoljno široko, noge su baš u pravom položaju,.... Zbog prednje maske, je telo dovoljno zaštiteno od vetra i iznad 100 ke. Imao sam i ER5 na probi 14 dana, ali nikako da se raskomotim na njemu - sedište dosta prenisko, kolena bole več posle 50 km,.... Snage ima Honda više nego dovoljno za moj način vožnje (uživač), a ima je dovoljno i za preticanja, samo ju treba držati iznad 6000 rpm i bez suvozača. Kod nas moraš imati veliku sreču, da ovaj model dobiješ u oglasima (kao ja i to posle više od 2 godine traženja), jer onaj ko ga uveze, vozi ga godinama. Nabavku tog motora toplo preporučujem tako početnicima, kao i uživačima kao ja.
  9. Garfield

    CB500 1993-2002

    Moji utiski i komentari na motor slede, kad nađem malo više vremena (iako ga več sad ne mogu prehvaliti), al ovo bi moglo biti veoma interesantno za sve vlasnike ovih motora - naime kompletne upute za upotrebu (Haynesove) za godišta 1993 do 2001. Pre printanja čuvaj, jer ima 250 stranica, http://www.scribd.com/doc/7180016/Honda-CB500S-9301-Service-Manual lijep pozdrav Garfield
  10. Pozdrav braći iz Srbije, a ponajviše mom školskom drugu i prijatelju Bandoleru.... Najprije se izvinjavam za greške, ali pošto sam Slovenac, Srpski znam samo koliko sam učio u osnovnoj školi. Ime mi je Marko - 1970 godište i vozim Hondu CB 500s - g. 1999. Inače bi sam sebe opisao sledečim pregovorom: "Four wheels move the body. Two wheels move the soul."
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja