Jump to content

Moto Zajednica

bgboki

Članovi
  • Broj tema i poruka

    366
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu bgboki

  • Rođendan 24.06.1972.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    SF V4s

Poslednji posetioci profila

3114 profile views

bgboki's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

195

Reputacija u zajednici

  1. bgboki

    Djir do Tunisa

    Brate, kako tebi nije dosadno. Svako malo , pa bas tebi da se desi. Samo napred Sale !!!!
  2. bgboki

    Djir do Tunisa

    Bravo Sale !!! Srecan put i pisi nam sto vise
  3. Iskreno saucesce porodici.
  4. Strasno je , mlad covek, drugar i obavezan clan svih humanitarnih akcija. Milan je zaista bio covek na mestu i pomagao je nasu zajednicu bajkera kad god je trebalo i mogao. Iskreno saucesce Ivani i porodici.
  5. bgboki

    BMW S1000XR

    Zdravo svima, evo malo da iskazem svoje utiske o predmetnom motoru. Naime, motor je kod mene od Aprila 2018., kupljen nov i do danas sam presao cca 32000km, vozeci ga po putevima, magistalama i stazama, u svim meteo uslovima, sem snega. Tu meteo pojavu sam probao sa prethodnim motorom. Pre XR sam vozio KTM 1190adv i to 5 godina, tako da nervoza na gasu i imanje dovoljno snage za sve situacije su mi odlicno poznate. BMW S1000XR je , kao sto je vec receno ovde, pravi muski motor, koji voli da se odlucno, sa voljom i zeljom tera. Motor pruza toliko sigurnosti u voznji i moze da isteruje sve moguce zahteve. Voznja po putevima ili magistralam, ovde pre svega mislim na Jadransku, je takva da od tacke A do tacke B stizete za vreme koje niko nije mislio da cete dostici. Voznja je vise nego sigurna i zabavna, jer el.pomagala na motoru omogucavaju da sve ide tako i lako fluidno. Sam agregat je ektremno snazan i u kombinaciji sa menjacem i shifterom, koji je neverovatno precizan , omogucava voznju iz snova. Takvo ispucavanje sa motorom zajedno sa ciklistikom, omogucuje voznju na stazi bez ikakvih problema ili rezerve u odnosu na R-ove. Kocnice , fabricki Brembo na prednjem i BMW na zdanjem tocku , vrse posao toliko dobro da retko koji motor ima takvo zaustavljanje, sto vam daje veliku dozu sigurnosti kad je najpotrebnije. Modovi voznje Rain, Road, Dynamic i Dynamic Pro, u kombinaciji sa Dyn Esom, daju siroku primenu motora , a samim tim omogucuju da se bilo kakve situacije ili pojave na putu unapred nivelisu i ucine voznju atraktivnom. Tempomat je extremno potreban na autoputevima i odlicno sto ga poseduje. Motor je po nomenklaturi BMW u segmentu adventure, sto znaci da moze i da ide off road. Ako nekog to zanima. Ja nisam taj tip vozaca , pa nisam ni isprobavao niti mu stavljao takve pneumatike. Kad smo kod pneumatika, posle fabrike, sam presao na Dunlop Sportmaxx mk3 i samo te gume trosim, jer imaju odlican grip i ulivaju extremnu sigurnost. Sto se tice potrosnje goriva, s obzirom na samu snagu i odvrtanje gasa, ona se krece u rasponu od 6.2 do 8.5 lit/100 km. Ovde su navedeni podaci o voznji na regionalnom putu, u mirnijoj voznji i voznji na stazi. Sto se tice ergonomije, da napomenem da je kod mene voznja u solo opciji, bez kofera sa strane, samo mekana bmw torba kao top case i na putu jos jedna koja se veze na zadnjem sedistu. U poredjenju sa novim XR, koji sam vozio nakon sto je otkljucan i skinuta blokada, moram da istaknem da je novi ostavio jako los ili bolje receno razocaravajuci utisak. Nema vise ni priblizno one eksplozivnosti i ispucavanja, 4., 5. i 6. brzina su produzene pa je tim i mirniji. Moze da se vozi, ali nije onako agilan. Kocnice su sad BMW i prednjei zadnje, ali su sasvim dobre, Zvuk sa fabrickim topom ne postoji, ali uopste. TFT monitor je OK , kao i LED farovi. Toliko od mene za sad. Ako neko zeli jos neke informacije ili utiske , pisite. Veliki pozdrav
  6. I pored saveta da se obrisu ''kolacici'' iz pretrazivaca, na zalost i dalje ne mogu da se ulogujem na trackday, ni preko kompa ni preko mob.telefona.
  7. Tako pise u kalendaru na sajtu, prvi td 17. , a zatim 31. Maja.
  8. Pokusao sam 4x da se ulogujem za prijavu i nista. Jel ima neki problem sa samim sajtom?
  9. Sve ok sa gumom, nije probilo, tako da je na motoru
  10. U petak cu da vidim, guzva na poslu, p ane stizem. Vozio sam u nedelju posle Navaka do garaze i bilo je sve OK.
  11. a jel ima nekih fotko od juce? Primetih fotografa ..
  12. Hvala ti za ovako dobar video !!! Sve sto me je zanimalo se nalazi ovde.
  13. Brz oporavak. Samo slusaj doce i sestre Jel imaju neke fotke sa jucerasnjeg TD?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja