Jump to content

Moto Zajednica

miladin1

Članovi
  • Broj tema i poruka

    97
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Bijeljina
  • Motocikl
    MZ 125

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

miladin1's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Čućemo se posle utorka dok dobijem dijelove.
  2. Kod mene je stalno to štucanje gasa a u poslednje vrijeme je oslabila i vuča a nekad se desi da sam povuče dobro, kako god ako ne riješim problem ( mada u jamaha servisu kažu da to štucanje nije kvar da je to tako) prodaću ga pa kupiti neki drugi motor jer ja se nemogu pomiriti stim da mi motor štuca, za mene je to neispravno.
  3. A jeli rađen originalni CDI ili je prerađen kineski, i kad je majstor uradio jeli tada bilo štucanja gasa sa lera.
  4. Probaj nazvati Motomax Laćarak, ja sam kod njih kupio dihtunge za moju jamahu i prodavac mi je rekao da ima neki majstor koji prerađuje Kineski Cdi na jamahu sr i da funkcioniše dobro. Cijena tog kineskog CDIa je činimise oko 25e. Ako kod mene ne uspije zamjena polovnog CDIa i ja ću probati u Laćarku.
  5. Lijep ti je motor, ja bih trebao utorak dobiti CDI i deklo namotaja pa ću vidjeti dali će problem biti riješen, Pitaću u jamaha servisu dali mogu nabaviti nov CDI i koja je cijena a predpostavljam da je preskupo kad im je klackalica 110e.
  6. Sad viđoh da kolega ima isti problem kao moja jamaha. Gore sam pisao možda neko nije pročitao, ja sam nabavio drugi karburator i ništa se nije promijenilo sve je isto kako je i bilo sa mojim karburatorom. Ja sam od početka najmanje sumnjao na karburator ali kod mene brlja ugao predpaljenja, mislim da je tu neki problem oko elektronike. Nekad kad neće da upali stroboskop lampom nema nigdje tačke predpalenja a ako se samo malo javi odmah se pojave one dvije crte predpaljenja 9 stepeni i tako ako nastavi verglanje bez palenja motora opet se ne pojavljuje tačka predpalenja već baca varnicu na nevidljivom mjestu. Sledeća situacija je kad motor radi ugao predpalenja je 9 stepeni ali kad dam gas taj ugao je nekad do 29 stepeni a nekad pod turažom pada na 5-6 stepeni. Logično je da elektronika brlja, osjeto sam nekoliko puta da motor iz čista mira povuče dobro kao da je vjetar udario u leđa ali to je bilo nekoliko puta na momente.
  7. Evo mene opet, karburator sam nabavio drugi, polovan sa istog motora koji je na tom motoru radio dobro kako kaže vlasnik. Ništa se nije promijenilo opet isto. U međuvremenu od mog pojavljivanja na forum se situacija pogoršala na prvom palenju, nije htio da pali hladan ni sa saugom ni bez sauga ali je na guranje palio. Danas sam ponovo provjeravao sa stroboskop lampom i otkrio sledeće. Prvo palenje kad nije htio upaliti na verglanje lampa blica ali nema na magnetu nigdje tačke palenja, posle nekoliko pokušaja motor najednom upali i odmah se na lampi pojavi tačka palenja, na leru 9* kad sam mu dao gas ta tačka se nije pomjerila na ranije palenje što je bilo prije kako sam i opisao na forumu. Čak se na jačem gasu malo pomijeri u kasnije palenje možda za 2-3 stepena. Odem malo provozam motor i kad sam se vratio tačke palenja su bile u redu, ler 9* a na veći gas oko 20 do 30 stepeni prije GMT. Po tome sam zaključio da nešto brlja elektronika samo neznam šta.
  8. Sve što sam radio dobio sam mirniji rad na leru i manje izraženo štucanje u vožnji i nema pucanja na karburatoru i plamena, ali i dalje je problem povlačenja sa niskog obrtaja. Ono što sam sigurno ustanovio u vožnji na malom obrtaju ako mu dam gasa 1/3 ili 1/2 tad povlači normalno bez štucanja, a ako mu dam pun gas onda ga samo davi dok ne stane ili dok mu ne popustim gas onda normalno vuče.
  9. Sve je sklopljeno, vožnja je počela, ali ću vidjeti negdje da pronađem ovakav motor pa da vidim dali se isto ponaša ali ja mislim da ovo nije u redu.
  10. Ponovo šlajfani ventili, sad ne pustaju ništa benzina, motor sasatavljen ali problem ostao isti nije riješen, danas provjerio otpore bobine, primarni 04,0 oma, sekundarni 8.9 k oma, kabal svjećice 01.2 oma i kapa svjećice 5.77 k oma.
  11. Uspio sam skinuti, dali odgovara od nekog drugog motora.
  12. Danas belaj, pukla klackalica usisnog ventila, dali neko zna kako se skidaju klackalice na ovim SR modelima.
  13. Bokilic, imaš li dijagnozu za ovo prskanje na karburator i štucanje na prelazu sa ler na pun gas?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja