Jump to content

Moto Zajednica

Melburn

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Melburn

  1. 1. Godiste motocikla koji ste vozili: 2005 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: 4000km (6 meseci) 3. Sta mi se dopada: Masina - u svakoj brzini. Nema potrebe da se menjaju brzine svaka 2 sekunda i preticanje u sestoj je solidno. Izgled - klasicni golac sa retro topovima ispod sedista. 4. Sta je moglo biti bolje: Dupe moze da zaboli posle duze voznje (150km+). Fabricko sediste je pretvrdp pa se uvek osecas kao da sedis na dasci. Prostor ispod sedista - nema mesta ni za danasnji telefon a kamoli kabanicu pa ranac ili magnetna torba je neophodna.. Prelaz iz prve u drugu brzinu - nije jedina Honda koja zvuci kao traktor kad se menja iz prve u drugu ali su zato ostali prelazi neprimetni. "Laki je malo nervozan" u prvoj i nakon 6 meseci mi ne odgovara. Znao sam za ovo pre kupovine i sa obzirom koliko se vremena provodi u prvoj nije tragedija. 5. Moj utisak: Kupljen je polovan sa predjenih 24000km i dalje pali iz prve i motor radi kao da je tek sad razradjen. Nikad ne koristim chok kad ga palim nego pustim da se zagreje pre nego sto krenem sa voznjom. Zasto su ga stavili a ima direktno ubrizgavanje - nemam pojma. Potrosnja varira od nacina voznje. Motor mi je hobi vise nego svakodnevno prevozno sredstvo pa cak i kad ga vozim "za dusu" - opet trosi manje od auta. Po autoputu (u okviru ovdasnjih ogranicenja do 110km/h) bez problema trosi oko 5.0l/100km a Minimalna (bolje reci nepostojeca) zastita od kise i vetra - kome treba neka ne kupuje golaca. Neki vlasnici sa fabrickim auspusima su se zalili na smrad benzina koji se oseti pri gradskoj voznji (sa obzirom da se stoji u mestu na semaforima) ali cak i na otvorenom putu. Moj je dosao sa zamenom od nerdjajuceg celika koje je prethodni vlasnik ugradio i cini mi se da nisam imao problema. Kao sto kolega iznad mene rece, ovaj motor apsolutno nije za pocetnika. Previse je jak da bi se neko ucio kontroli rucice gasa u krivinama (a bogami jos manje pri izlasku iz krivina). Ja sam presao sa Honde VTR250 na ovaj i razlika je neverovatna pogotvo u drugoj i trecoj brzini kad "cupa" ruke. Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan sa izborom i nemam nameru da ga menjam. Kao sto rekoh sediste je neudobno a da se nadje vanserijsko nije niti lako niti jeftino. Za nekog ko zeli golaca slicne kubikaze i cene izbor je dosta uzak i po meni najbolji izbor. Nije eksplozivan kao neki, nije lagan kao neki ali gledajuci ga kao celinu - tesko je naci bolju kombinaciju. Jako je praktican jer mogu do posla sa njim (autoput + gradski spic), sasvim solidan je po krivinama a na autoputu se moze tolerisati (pogotovo nakon stavljanja fabrickog vizira).
  2. Ja sam na eBay-u kupio polovni (Hondin fabrickii) vizir za svog strsljena i vise sam nego zadovoljan. Iako je originalni deo na kojem pise Honda - mislim da je u pitanju prozivodjac Givi. Pri voznji autoputem presumerava udar sa prsa i razlika je osetna tako da je funkcija opravdana. Sto se tice estetike - ovaj model je delimicno zatamljen i dalje milslim da je bolje bez vizira ali sa obzirom gde sam, duge voznje autoputem su neizbezne pa sam zadovoljan sa kompromisnim resenjem. Ostali prozivodjaci prave vizire slicnog oblika tako da je razlika u odnosu na original jako mala. Kolike me pamcenje sluzi, najbitnija razlika je u metalnom nosacu koji se kaci na far. Hondini modeli ne tresu jer su solidne konstrukcije ali za skoro dzabe se moze u garazi napraviti slicna stvar za ostale modele.
  3. Melburn

    Honda VTR 250

    Ja ne mogu bas da poredim ovaj sa nekim drugim osim sa Hondom CB250 posto mi je ovo prvi motor a mogu reci da me za sada sluzi vise nego dobro (2006.g. model). Ja nisam nesto ni tezak ni bog zna visok tako da mi odgovara a zbog sistema polaganja u Australiji jos cu da se druzim sa ovim motorom makar godinu dana. Moze da drzi 110 km/h sto je ovde ujedno i maksimalno ogranicenje na autoputevima i ima sasvim solidno ubrzanje u gradskoj voznji. Svidja mi se linija i jako mi je dopala ova kombinacija felni i boje koju sam na kraju i kupio. Jedino jeste da nema nesto snage za preticanje pri brzinama oko 100km/h ali to mi za sada nije toliko bitno tako da sam i vise nego zadovoljan sa izborom. Sediste je sigurno moglo biti malo udobnije posto posle stotinjak kilometara, dupe malo zaboli. Pali uvek i to iz prve a skoro mu i ne treba chok. Za razliku od ostalih polovnih "naked" modela, ovaj je bio relativno skup ali su mi svi sugerisali da je ovo jedan od najboljih motora za ucenje i da je masina neunistiva. Hyosung iste kubikaze je makar 30-40% jeftiniji od Honde ali se mnogi zale na kvalitet dvotockasa koji stizu iz Koreje i Kine.
  4. Jos poneka panorama sa juzne polulopte
  5. Prvi put sam bio na Tajlandu ove godine i u potpunosti me je odusevio. Ljudi su ljubazni, prirodne lepote neopisive a klima samo takva Chang Mai mi se izuzetno dopao jer nije toliko turisticki u odnosu na ostale delove (na jugu ili Bangkoku) tako da jedva cekam sledeci odlazak u Aziju koja me jos vise privlaci od ove posete. P.S. motor nisam vozio jer su mi mnogi sugerisali da se radi na divlje po turistickim lokacijama i da su motori za iznajmljivanje u jako jadnom stanju.
  6. Evo i par fotografija iz moje skromne kolekcije... Inace preporucujem neki od programa cija je osnovna funkcija pravljenje panoramnih fotografjia. Kolor Auto Pano je jedan od najboljih koje sam imao prilike da koristim mada ni Canon-ov software koji dodje na disku uz apart ne daje lose rezultate.
  7. Prijatno sam se iznenadio sam se kad sam video da si svratio i u moj rodni kraj i proveo noć pored Une. Aerodrom Željava je i dalje mističan za mnoge i tema raznih diskusija (sećam se diskusija na mycity-ju na kojima su se smenjivale teorije zavere, tajnih tunela i pomalo naučno-fantastičnih priča) i nakon svih ovih godina fascinira ljude širom bivše Jugoslavije. Ja sam imao tu sreću (ili možda nesreću) pa sam odrastao uz vešto uštimane note migova 117. lap-a. Kad je tog majskog jutra dignut u vazduh, čitav se grad tresao od desetine tona eksploziva. Slike su fantastične i samo nastavi
  8. Super opisi a jos bolje fotografije. Kad je ovako kvalitetno onda ti cak i oprastam to sto je Nikon u pitanju
  9. Puno pozdrava iz daleke Australije. Zovem se Igor i nakon dugo odugovlačenja dobio sam prinovu iz porodice Honda. S obzirom da je trenutno najhladnije godišnje doba na ovom kontinentu sa dosta kiše i vjetra onda se kilometraža sporo skuplja. Sa dolaskom toplijih dana ja se nadam da ću intezivno nadoknaditi ono propušteno. Ovaj stranica je fenomenalna i teme o vašim putopisima su nešto sto najdraže čitam u slobodno vrijeme. Ljubav prema mezimcima na dva točka i avanturistički duh članova ove zajednice je prava inspiracija. Radujem se svakom novom putopisu i savjetima članova a i sam ću se potruditi da prikazem neke od ljepota ovog kontinenta.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja