Jump to content

Moto Zajednica

Kole035

Članovi
  • Broj tema i poruka

    293
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Kole035

  1. Hvala kolega, u svakom slucaju! Ne verujem da ce toga biti 20-og. Pitanje da li ce imati do vikenda sad. Opet, HVALA!
  2. Pozdrav kolege Srećna Nova Godina Neko ko ide za Mađarsku u narednih nekoliko dana ili zna nekoga ko kupuje uslužno tamo?? Potrebno mi je nešto što je kod njih na akciji, pa ako bi neko mogao da mi pomogne.. Hvala Unapred Kole 069660196 Živeli!!!
  3. Upravo rasturam agregat od Majesty 250 98god, kome sta treba.. imam dva skutera u rasturu..
  4. Drugari, imam Majesty-ja 250 1998 god. skoro celog u delove. Ako nesto nekom zatreba, poruka i brzo cu odgovoriti...
  5. Resen problem sa radom u visim obrtajima. Sa karburatorom od ispravnog skutera radi najnormalnije, i na leru i na visim obrtajima.. Malo zeza hladan start, zavergla i ako ne upali, onda nalije svecicu.. druga svecica, i upali kako treba. ovo se nije desavalo na starom skuteru..
  6. Imam ja nosac original i kofer Nonfango onaj najveci.. imam i pravljeni nosac sa kineskim koferom..
  7. Imam jednu koja je donor, inace je sa manje od 30000km na satu. ona ce u delove kad kompletiram ove dve sa papirima. Danas sam otvarao prenos, Yamaha kais.. Sve sto treba od delova, na raspolaganju je.. osim onoga sto ce meni trebati :-)
  8. Dizne su procackane, prohodne.. ali bice ovo drugo, morace to detaljnije da se iscacka.. hvala svima na pomoci! videcemo kakva ce biti probna voznja danas..
  9. Pogresno napisao, 1 i 7/8 sraf smese.. Juce sam prestelovao ventile, pali radi na leru kao sat, kad dodam gas, davi se i gasi.. Prebacio karburator sa skutera koji radi, pali radi i prima gas kako treba :-) Danas da ocistim prenos, podmazem i spakujem sve nazad pa da padne probna voznja ako stignem.. Ocigledno da su ova dva karba od stajanja pod nekom manom, ocisceni, izduvani ali to nije izgleda dovoljno. Da pokusam to ultrazvucnoj kadi da mi neko uradi? Inace imam jednu kompletnu u delovima, pa ako nesto treba skidacu..
  10. hvala kolega.. Jos to nisam probao a nameravao sam, da otklonim dilemu da je u pitanju karburator. Danas cu vratiti ventile na 0.12 pa cu probati i taj drugi karb da kompletno prebacim sa skutera koji radi.. Javicu se sa sta sam uradio i sta se dogadja.
  11. Pozdrav drugari, Imam tri Majestija 250 98-2000god, sa jednim mucim mukau. Pali na pomisao, ali da primi gas nema sanse, udavi se u 1/3, nekad proguta pa kao primi gas. svasta sam probao, bili ventili na 0.12 oba, podigao izduvni na 0.18 ali ce cuje, sraf smese na 2kruga, opet isto.. probao membranu da zamenim sa skutera koji radi, opet isto, nova svecica opet isto.. sa filterom za vazduh, bez njega. Drugi rezervoar ali nema pomaka, na leru prede, cim dam gas gubi snagu, i ako ne pustim gas ugasi se.. svecica je suva i garava.. Pitanje ventili 0.12 usis i 0.15 izduv je ok? Manual kaze izduv i do 0.20.. sraf za podesavanje smese na 2kruga? Mada manual kaze 1 i 1/8 kruga. ulje sveze, rashladna tecnost ok, ozracen, uzubljen,na leru dodje do radne temp itd..
  12. Drugar prodaje Gileru Runner sp50 2008god u delovima skuter. 069660196
  13. Drugari, prijatelj kupio Lajta 150, malo zapusten pa cemo ga malo udesiti. U zadnjem tocku uopste nema pakni ni sajle, pitanje dal pasu od princa? Zadnja felna je dosta losa, lancanik solidan ali deo oko segera tj srce felne je uzas, pitanje dal od princa pase? Trazili delova ali kivija ni za lek, po koji princ se nadje.. Pozdrav i ziveli :-)
  14. Prijatelj sredjuje copera Keeway Superlight 150 i potrebni su mu sledeci delovi: Korman, zadnja felna, zadnja viljuska, rucice kocnica i kvacila, nogostupi, par retrovizora, par rucki, stop svetlo, ce rezervoara... Nudite ako ko sta ima ili neka preporuka za nabavku.. Hvala!
  15. Necu ga prodati sigurno :-D Provericemo opet sve, mada mislim da je temp. ok za sad.. Obrtaljku sam iskljucio, jel se masina gasi kad je spojim, dok ne resimo to, vozim ovako..
  16. Hvala kolega, i ne planiram da ga prodajem, vozicemo se mi dugo.. Kad su creva u pitanju, mislim da tu nismo mogli da omasimo, izuvijana su tako da samo crevo kaze kako ide i gde, ali ajd i to da proverim.. on i kad pokaze max temp. isti je odziv po gasu, u boci ne nabija pritisak.. za sada sam iskljucio obrtaljku i sve radi ko podmazano, cim spojim taj kabl upale se svetla(posto se kod njega sama pale), podigne se kazaljka i ugasi motor. Tako da sumnjam i na taj sklop za automatsko paljenje osvetljenja .
  17. Hvala kolega na iscrpnom i konstruktivnom pregledu :-) Najbolje bi bilo da kupim novi skuter..
  18. Skuter normalno vozim, porucen merac temperature vode analogni pa cu i njega da vezem kao dodatni uvid jer ovaj digitalni na tabli se ne slaze sa davacem.. Imam jedan problem sa strujom rekao bih, od posle skidanja motora kod zamena lezajeva i vodene pumpe, kad povezem obrtomer na tabli (zelena zica koja ide sa bobine), ugasi se skuter.. neka ideja sta da ganjam..?
  19. Jok, cist karburator.. Evo probao sam pokazivac temperature vode od auta, u momentu kad je treperila temperatura da kuva na skuteru, povezao na auto pokazivac temp.vode i za 30sek dobio ovu temp. (kako je kazaljka na auto tabli rasla tako se na tabli skutera spustala sa maksimuma na ovih par crtica) Kada skuter pokazuje max temp. Ja ladno ovtaram porudu za antifriz, nema ni duvanja niti prskanja vode, pare.. Gotovo sam siguran da ovaj davac na glavi nije od ovog runnera, ovaj je sa okruglom buksnom a trebao bi biti sa plocastim davacem.. mozda ovaj davac nije kompaktibilan sa ovom dig.tablom..
  20. Zbog obaveza nisam nesto puno radio, ali opet je ista situacija. ne pregreva tako brzo kao pre ali svakako radi na vecoj temperaturi, nema nista da curi, slini.. sumnjam na termodavac na hladnjak-creva da nesto nije delimicno zacepljeno(mada su i hladnjak i creva vruci).. a i pokazivac temp je digitalan pa mi je sumnjiv takodje. Mogu li da upotrebim neki analogni pokazivac za temp. od auta nekog i slicno..? Mesavinu sam napravio rucno, da bih iskljucio kvar na mesacu za ulje ali opet ista stvar.. karburator nije fabricki kao i auspuh, a skuter ide 55-60km/h pre zamene pumpe a i sad posle..
  21. Ma kod ove gilere je digitalna tabla, ima samo crtica koje se povecavaju kako se motor zagreva.. Negde oko polovine je radna temp. Dva puta sam menjao tecnost(reko da mozda nisam lepo odzracio sistem), ispraznim svu tecnost, odvijem sraf za odzracivanje na vrhu cilindra(petougaoni) polako nalivam tecnost u posudu i kad dobijem vodu na srafu, sipam jos par sekundi i onda zavrnem i dolijem na max i to je to.. creva su vruca, normalno vise na strani koja ide iz motora, hladnjak takodje, pumpa nova, nigde nista ne curi a greje se rekao bih..
  22. Motor rasklopljen, zamenjeni lezajevi i semerinzi radilice, pumpa vode, majstor kaze da je cilindar dobar na standardu je tj.nije busen.. novi dihtunzi stavljeni i sve sklopljeno, nasuta rashladna tecnost i odzracen sistem. Sada se greju creva i hladnjak to znaci da se voda okrece.. e sad, opet imam problema. Dok se vozim sve sa temp je ok, kad ugasim skuter i dam kontakt odma pokaze visoku temp., upalim skuter i posle 10ak sekundi temp pada, a ja imam osecaj da se skuter opet pregreva. Sumnjao sam na pumpu za mesavinu, ispraznio ulje i u rezervoaru sipao mesavinu, opet odzracio rashladni sistem, al opet ista prica.. Posto je na njemu neki kineski mikuni karburator, da li bi on mogao biti razlog pregrevanja ? A trebao bi biti dellorto phva 17.5..
  23. Rasklopio motor, jer sam utvrdio da je propeler na mestu ali je na njemu samo jedno pero bilo citavo a i propeler se okretao oko osovine.. Poruceni delovi, za par dana sklapanje
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja