Jump to content

Moto Zajednica

highflyer

Članovi
  • Broj tema i poruka

    93
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

highflyer's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Zdravo drugari, Potrebna mi je mala pomoć. Prošle godine me dingospo policajac zaustavio i napisao kaznu zbog navodnog prekoračenje brzine. Kako se radi o ulici sa 3 saobraćajne trake gde sam ja bio u desnoj a njih 20 me preticalo, mislio sam da ću to lako da oborim na sudu, jer je on koristio onaj prastari radar koji nisam video na našim ulicama godinama. Kad danas bacim pogled na zapisnik i vidim da je napisao da je korišćen uređaj PROLASER, fabrički broj bla, bla...! Zbog toga me zanima da li neko zna tačan naziv modela radara koji se kod nas koriste, da probam da nađem slike sa interneta i vidim koji je u pitanju. Pošto ProLaser sigurno nije bio - isti je srebrne boje sa karakterističnim sočivima napred, a ovo je onaj stari crni što izgleda kao fen za kosu... Pozdrav i hvala na pomoći!
  2. Izvinjavam se ako sam malo glup, ali mi je promaklo gde se konkretno ide i kada? Tačnije ima li šta u planu za vikend 9-10.4?
  3. Priznajem da mi nije bio dan. U moju odbranu bila je subota, 8 ujutru, verovatno sam još uvek spavao .
  4. Kako ako dolazim preko Gazele iz pravca grada? OK kad dolazim iz Milentija Popovića...
  5. Iz nekih razloga sam morao da parkiram na parkingu Sava Centra u subotu. Dolazim iz pravca Gazele i na ulazu na parking ona široka rampa pored koje ne može da se prođe. Pritiskam dugme za "proizvodnju" kartice i razmišljam se da l' da je uzmem ili ne. Kapiram možda ne može da se izađe sa parkinga sem kroz te iste (široke) rampe, pa rek'o bolje da je sačuvam i platim ako treba nego da me posle drndaju. Skidam rukavicu, mučim se da otkopčam džep od jakne i uguram karticu, stavljam rukavicu... Sve to traje malo duže. Gledam rampu koja stoji uspravno i razmišljam kako sigurno ima neki senzor koji će je spustiti tek kad prođem. Krećem polako ali nešto mi ne da mira i gledam u rampu sve vreme. I naravno, u trenutku kad sam bio tik ispod kreće da se spušta i to nekom sumanutom brzinom. Šta ću, zalegnem na motor i razmišljam da li će puno da boli. Kao da me sam Bog pogledao izgleda da sam se provukao za koji centimetar. Užas! Summa summarum - čuvajte se ljudi ovih rampi ubica! P.S. Sa parkinga može da se izađe na stranu prema zgradi Delte. I tu je ogromna rampa-ubica, ali pored je prolaz sa stubićima gde opušteno može motor da se protera. Tako da zajebite kartice!
  6. Kasnili su jedno sat vremena, kada je kiša postala baš ozbiljna morao sam da pobegnem . Da su stigli po planu u 16h bilo bi cool. Posle sam oko ponoći prošao parkingom ispred gradske skupštine, stajala su dva svetloplava Roadster-a na punjenju. Baš su lepi. I iznenađujuće su maaaali! Da sam znao da će u nedelju ujutru da se razvedri, ustao bih ranije i ispunio plan (sa trkanjem). Po planu je trebalo da oko 10 ujutru krenu dalje za Niš...
  7. Što da ne? Posle sam skapirao da bih ga ipak odrao, Roadster-u je maksimalna brzina elektronski ograničena na 201 km/h
  8. Sad čujem na radiju da će sutra (25.9.) Tesla Roadster biti izložen na platou ispred Skupštine, a zatim kreće na put do Niša. Da li ima još neko da je zainteresovan da vidi ovaj interesantan i jednistven automobilčić? Ja bih da ga pogledam pa posle malo da se trkam sa njim. Zanima me da li je Hondica startnija od njegovih 290 konja i 380 :o njutn-metara. Navodno, ubrzava od 0-100 km/h za 3,7 sekundi (a Honda 3,8 ). Naravno, nemam nameru da se trkam do Niša . Dakle, malo bleja kod Skupštine a onda vožnjica do Bubanj potoka i nazad... Spominjali su 16 časova, valjda tad kreće na put.
  9. Ćao drugari, Kakav je status ove vikend vožnje? Došlo mi iz dupeta u glavu pred kraj sezone, pa bih rado učestvovao, ali nisam video informacije o prijavljivanju, smeštaju, itd.
  10. Linija bi trebalo da predstavlja horizontalnu verziju istog (vertikalnog) znaka. Inače, ako su u suprotnosti, vertikalna signalizacija ima prioritet.
  11. Mislim da si se zbunio ili se nisi dobro "odrazio" . Znak je zabrana preticanja vozila osim bicikala i motocikala bez bočne prikolice, a ne zabrana preticanja osim od strane motocikala. Drugim rečima, smeš da pretičeš jednotražna vozila bez obzira šta ti voziš (automobil ili motocikl). Samim tim smeš da "pregaziš" preko pune linije ako pretičeš gore navedena vozila.
  12. Mislim da od 30g postaje oldtajmer ali takodje mislim da nesmeju da se ugradjuju delovi koji nisu postojali u vreme kada je proizveden. Za godine sam prilicno siguran za ovo drugo nisam. OK, hvala. Znači moram još 15 godina da ga vozam . A svi znamo da se Hondama ne menjaju delovi, tako da ni to nije problem ;D.
  13. Kad si već načeo temu, jel' znaš koliko mora da bude star motocikl da bi se smatrao oldtajmerom? Ja sam negde čuo 15 godina ali mi zvuči malo - jbg. onda bi moj Trandža bio oldtajmer
  14. Nisam pravnika ali oni ti ne naplaćuju kaznu, već doplatnu kartu. A doplatna karta je 50 puta skuplja od obične karte. Ja sam jednom greškom platio skuplju zonu (bio sam kolima, naravno) i dobio sam "kaznu", ali kad sam im se žalio istu su odmah povukli jer mi nisu mogli ništa - platio sam više od cene parkinga, pa nisu mogli da mi naplate doplatu.
  15. Moj najbolji prijatelj se prevrnuo u kanal,led na putu,niko nije povređen,a pošto je išao na urgentni da ga pregledaju(ugruvao se),pandur dođe da ga intervjuiše. Posle,ode do lica mesta,gde njegov Punto još uvek stajao poboden u kanal,i napravi uviđaj. nedugo zatim Kići stigne kazna od 8500 dinara za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja! Sam pao,sam se ubio,ali to košta,izgleda više nego što u prvi mah deluje. To je bilo 2007.,još je nije platio,a i ne namerava. Šta da radim, saputnicu sam morao da odvedem kod lekara a nisam siguran da bi prošlo da kažem da je pala dok je vozila rolere ??? A i mislim da je to glupo, jer kad kažeš da je u pitanju saobraćajni udes rade ti mnogo ozbiljniju dijagnostiku. Zamisli da voziš nekog i slažeš lekare šta se desilo, oni ga onako ofrlje pregledaju a njemu se tek sutra jave posledice?! Ja obilazio gde je dozvoljeno, nisam išao prebrzo, nisam kriv, prijavio udes. Ne mislim da sam išta bolje mogao da uradim.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja