Jump to content

Moto Zajednica

celavii

Članovi
  • Broj tema i poruka

    62
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: celavii

  1. U pitanju je Boulevard C90t za americko trziste, registrujem ga vec 4 godine regularno ali ove sezone sam jedva izmuvao zbog svetla. Kod njega su fabricki migavci non stop ukljuceni tj konstantno svetle kao gabaritna svetla, a pri ukljucenju migavca tar migavac treperi znatno brze nego sto je evropski standard. Takodje prednje svetlo ne moze da se iskljuci, ukljuceno je odma pri davanju kontakta, ima izbor samo kratko i dugo, nema off. Da li neko zna gde bi i ko mogao u Beogradu to da prepravi na nas standard?
  2. Nisam siguran da je na leru 20vac, kod mene na leru na Suzani je 12-13vac i ne puni dok ne pipnem gas. Treba proveriti fabricke podatke za taj motor, jer vecina motora na leru ne puni.
  3. Zna li neko da li ima servis na levoj obali Dunava, tipa Borca ili bliza okolina?
  4. Od svih harleya, uzeti sportstera ti je isto kao kad kupis mercedes A klase, nemas osecaj da si u mecki ali znas da je taj brend
  5. Da ne otvaram novu temu, opet imam slican problem. Ugradio u medjuvremenu voltmetar da pratim stanje akumulatora i punjenje. Pre mesec dana odjednom prestao da puni, ja reko opet magnet i narucim novi. Danas stavim novi magnet kad opet isto, na leru ne puni, kad dodam gas ide na 13-14v. Regler ispitao provodnost i ne pokazuje nista cudno. Zna li neko gde bi mogao da nadjem regler za probu ili nesto slicno da utvrdim?
  6. Da malo apdejtujem temu o uzrocima crkavanja magneta, verujem da je na vecini suzukija ovako pa moze da koristi. Nakon premotavanja magneta i ne punih 10 voznji, magnet je opet pregoreo. Poslao nazad u servis gde su prihvatili reklamaciju ali cim sam ga opet stavio na kuciste, izmerim u kratkom spoju sa masom. Problem je u tome sto jedan izvod magneta dolazi pre blizu kucista na kojem je neko prosirenje uz mesto za navoj. Nakon odvajanja namotaja sto dalje i ponovnog lakiranja i izolacije tog prosirenja na dekli, uz cvrsto fiksiranje statora motor sad prede i nema sanse opet da se desi. Ako nekom pregore namotaji na suzani neka obrati paznju na ovo.
  7. Nije se izvitoperio, ima rol bar pa nikad nista deklu nije udarilo. Ali se vide obrisi u rotoru da je negde kao izlizano
  8. Da ne otvaram novu temu, imam isti problem. Letos je crko magnet (u kratkom spoju sa masom), poslao u servis na premotavanje i radio do vikenda. Sad se opet isto desilo s tim sto imam oko 300ohma ka masi. Inace sva tri izvoda jedan prema drugom su 0.9ohm. Nisam puno ni presao pa ne bi trebalo opet da je rotor sam od sebe pregoreo. Aku je nov i dobar, regler isto diode pokazuju fabricki. E sad gledam nesto rotor, ima neke delove koji su izgleda ili izlizani ili tako treba fabricki, nije mi bas jasno. Ako je neko strucan da prokomentarise?
  9. Pregoreo ipak stator, 15ohm ka zemlji sve faze. Nista saljem i ja na premotavanje
  10. Upalio ali regler ne puni. Proverio ulaz sa magneta na regler nema ni volt. Sad moram da kopam da nema mozda neki prekid izmedju magneta i reglera. Usput, jel zna neko jel se to premotava, ko to radi, gde uzeti novi...?
  11. Tacno, akumulator 11V. Sad sam proverio i regler izgleda ispravan, diode provode kako treba. Videcu kad se napuni aku i nakacim sta daje sa reglera ako upali.
  12. Juce proklizao u krivini i oborio ga na travu uz put, nista strasno. Ustao upalio ga sve normalno i nastavio jos 20km do nekog odmorista, nakon toga nisam mogao da ga upalim. Cuje se jedan klik kad dam sa prekidaca i pumpa kako radi ali ne zavrti ni malo. Upalio posle na gurku ali km dalje poceo se gasi, kao da nema goriva (rezervoar pun), pumpa radi cuje se. Akumulator je nov i pun, osigurace takodje proverio. Zna li neko sta bi mogao da pogledam, bar da mogu do majstora da ga dovezem?
  13. Jel neko sutra za dunavsku magistralu? Iz Bg-a krecem do Donjeg Milanovca recimo, a za povratak mi je sve jedno kuda.
  14. Jesi narucivao sa "motea", dal moze za Srbiju?
  15. Ne verujem da ce biti to povoljnije vredno cimanja. Osiguranje ce odrati opet ili nesto mora da oderu kako bi zadrzali prihode. Pa ista ta nasa drzava je podigla i propisala MINIMALNU cenu osiguranja, ej minimalnu cenu necijih usluga.
  16. Za mene je ovo odlicno, obzirom da zbog posla mogu da vozim tek 15 dana na svakih 3 meseca. Nekad ubodem za celu godinu da mogu ukupno 20 dana voznje da naberem. A registracija mi je 30k
  17. Jel znas mozda koliko slojeva koliko-gramskog rowinga bi trebalo da ide i koje debljine se dobijaju?
  18. Gledam ameri ne vakumiraju, vec samo laminiraju valjkom i fenom
  19. Pozdrav, Od skoro sam se ponovio sa kruzerom C90T ali prethodni vlasnik nije imao originalne bisage, te sam odlucio da napravim hard case. Kalupe sam vec napravio, ali sam u nedoumici oko materijala. Da li raditi samo od staklenog rowinga sa epoxy smolom, ili neki hibrid mozda dodati sloj il dva kevlara ili karbon platna?! E sad ako se radi i sa karbonom mora epoxy smola, ako idem samo stakleno platno moze i poliesterska smola, mada citam ona je dosta losija. Ako je neko bolje upucen u materijale, tehnologiju, koliko slojeva bi to trebalo za cvrstinu, molim da napise. Kalupi su radjeni po dimenzijama ovih sa linka ispod za suzuki c90 Razlog zasto se odlucujem za izradu je jer nigde nisam nasao hard case a da nije za enduro ili da lici na nesto sem kutije za alat. https://www.vikingbags.com/suzuki-boulevard-c90-vl1500-viking-lamellar-slanted-leather-covered-motorcycle-hard-saddlebags
  20. Nego...sta je bilo sa Malom i onom drugom sto je ostavila ceduljce? Nije ovo valjda kraj romana?
  21. Izmedju ostalog i taj. Mada ih ima u svabiji u vrhunskom stanju za slicne pare. Na ovom mi se cini da je dekla masna, dal pishki ulje il nesto?!
  22. Merkam jedan BMW K1200GT 2003god. Trebaju mi iskustva vezana za ovaj motor. Nisam bas mnogo nasao o njemu na nasim forumima pa me zanima ako ga je neko vozio (popravljao) da kaze koju. Cena mu je relativno mala, pa ne znam u cemu je fora. Trazim inace putnu zivotinju. U obzir dolazi i fejzer 'iljadarka, a gledao sam i bandita 1200. BMW mi onako od svih izgleda najspremniji za put. Masina je potrebna iskljucivo za duge ture u dvoje
  23. Pazite se samo u Milanu, meni i drugarima obili kola u centru u sred dana, na parkingu prosle nedelje. Dosla policija, kazu masovno se drpise u Milanu. Tamo ima svih sem Italijana
  24. Cimaju ih itekako, ali se za 100-200 juana sve zavrsava. Prolazak kroz crveno je recimo 200 panduru to je 25e
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja