Jump to content

Moto Zajednica

zoki-pan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    56
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Skopje-Makedonija

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

zoki-pan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Kad je vec pitanje sta MI nosimo na put... Nosim osnovni alat + mali sicusni fazometar12V,koji ne vata puno mesta,a puno znaci... nosim uze za vucu,kablove za start,pribor za gume, selotejp traka(siroka) uvek se nadze... Nije stvar dal si ili nisi siguran u motor...lepo je da pomognes!!
  2. Prijatelju..ti to nudis vodu za pranje motora?? hvala u svakom slucaju!! ako prodzemo, vidimo se!!
  3. Puno hvala doktoru, hvala Irwinu.. Irwine! ti si to mene tako lepo i slikovito objasnio da ti sad dugujem ona 500-600 eura koje zastedim na put, sad nemoramo ici, ono od ostalih cemo kuci da popijemo.. Osim Sarajeva i Mostara(gledali smo ih smo prosle godine) ono ostalu cu svakako da uklopum u nasu rutu,naravno minus ona 7km pesaka ;D Hvala vam opet, mislim da cu uspeti sve to da sakupim u ona 3 dana za Bosnu(Srbija i C.Gora su dan ranije i dan posle) Pozdrav!!
  4. Puno ti hvala prijatelju..pomocu tvog teksta sam uradio nekih 1300-1400km sto je dovoljno za jedan produzeni vikend.. nije mi samo jasno gde se tacnije nalazi kanjon Vrbasa? kako ga ne bi promasili... u svakom slucaju HVALA !! pozdrav
  5. Pozdrav svima.. Pre nedelju dana se vratili iz Turske,al nas jos cese guza za voznjom.. Prosle godine smo sa povratka iz Zadra malo provozali Bosnu,al bi ove godine malo duze setali (bar 3 dana) Molim nekoga da mi da savet: Koja su mesta po Bosni koja ne smemo zaobici ? lepe krivinice,lep put,lepa okolis? naravno i pecenjare sa janjetinom... Planirani ulazak je sa Visegrada..pre toga smo u drveni grad. Unapred hvala,onome ko da savet (dodzem mu jedno pivo kad se vidimo) pozdrav!!
  6. Da rezimiramo... Uvek dok sam citao putepise sam se ljutio zasto niko ne stavlja troskovnik,kako bi oni koji citaju mogli da planiraju svoja putovanja...zbog toga cu da probam malo da preslikam ono sto znam.. Presli smo oko 4500km...Satore smo nosili,al ih nigde nismo otvorili.. 3-4 puta smo jeli po restoranima,ostalo smo spremali sami..(ne racunam kompleks od 2 dana) kupovali nesto sitnica i suvenira samci su potrosili po 800-900 eura dok mi sa zenama po 1100-1200 eura. Putevi po Turskoj su lepi,namesta jako rapavi al bezbedni i nema klizanja.. Policija ceka na ulascima i izlascima od grad (ovo vazi za unutar drzave) po turistickim mestima niko vas ne dira.. Najbolje je da se vozi onako ko sto voze lokalni vozaci,koji nikako ne voze prebrzo (120-130) Narod je gostoljubiv,prijatan i voli da pomaze starncima.. o kradzama nije bilo ni reci..(previse se boje policije) bajkeri su uglavnom novi, oni koji imaju puno para,to pokazuju na njihovim Gold Winzima, malo jnih voze R-ove..a ono ostalo one stare Papakije od 50 kubika..(bar sam ja takav utisak stekao) U svakom slucaju..putovanje je vredelo svaku potrosenu liru,svaku kap znoja i svaki zulj na guzi.. Do sledeceg putoivanja poizdravljam vas u nadi da ce to biti uskoro..
  7. 10-ti dan... Tekirdag, Asprovalta (za jedne) Skoplje (za druge) 400 i 700 km.. Danas krecemo najranije.. 7.30, Ubrzo dolazimo do granice uz zebnju da ce me policija uhapsiti zbog kazne ( ko zna dal ja Hakan vec uplatio) Dobro je..nisu me prepoznali..prolazimo.. Ulazimo u Grcku uz hvalisanje jer sam prosao sa klubskim oznakima (znate za nas problem sa imenom) Opet onaj isti lep,nov autoput od Turske do Soluna.. Za krivinice oko Kavale smo izglasali drugo mesto..jos su prvi oni iz Fetija ka Antaliji... stajemo uzput da se oprostimo od deo ekipe,oni nastavljaju za Skoplje, a ja i Ujak sa zenama ostajemo u Asprovalti jos koji dan! Ono ostalo nije vrdno spominjati, Oli se javi da su stigli,a mi ostalimalo na kupanje,suncanje, malo toples,malo nudizam... Sva sreca sto smo ostali,kako bi ja imao vremena da sastavim ovaj putopis (za prvi put) obicno nemam vremena!
  8. 9-ti dan...Azija,Evropa,preko Ankare,Istambula do Tekirdag...oko 730km Kafa uz reklame za klubske pidzame... Povratak iz Kapadokije smo sveli na ubrzano putovanje,zbog posla deo ekipe, pa tako nismo imali mnogo vremena da ulazimo u Ankari,Istambulu, ajos manje vremena za stajanje i slikanje.. Na Azisko-Evropskoj granici... Uvece stizemo u Tekirdag (100km ispred Grcke granice)nalazimo lep smestaj,probamo bazen i pivo i opet u krevet Naravno..opet mi sa zenama lezemo kasnije, i opet Oli i Dare ujutru veseli...
  9. 8-mi dan... Manavgat,Konja,Aksaraj,Nevsehir,Goreme - Kapadokija, Kulu...oko 750km Ujutru oko pola 9 opet na motore i krecemo ka Kapadokiji... Prelazimo preko planine..1700m, i opet u staro doba, naisli smo i na stare kuce izradzene od blata. Cudna je ova Turska,zacas se nadzes u civilizaciju,nacas u kameno doba.. Uz put stanemo kod znaka za Kajseri,kad ono...zvoni telefon, zove Fisun i serije 1001 noci...kaze da su kod njih u Kajseri Burhan,Seherezad,Onur i ostala ekipa i serije... kaze da budemo njihovi gosti ( Ovo je kod nas upalilo,neznam dal se kod vas emituje serija) Nesto se u medzuvremenu pokvari vreme..palo je na 9 stepeni ( iznad nule naravno :-\) pa oblacimo kisna odela i odlucujemo da bezimo sto breze odavde... krecemo prema Ankari, al izdrzasmo do 100km ispred Ankare. Ovaj put Garmin brzo nalazi smestaj, jeftin ali ne bog zna kakav ...sta je tu je..smestimo se i silazimo u restoran ispod na veceri...lepa vecera, al smo pivo morali da pijemo napolje... ipak je muslimanska drzava Najeli se, napili i opet u krevet..
  10. 7-dan.. malo u setnju po okolisu.. defile,zabava.. Danas smo hteli da odemo do Antalije,ali na savet Hakana da je grad dosta velik i malo toga moze da se vidi iza zatvorenih vrata mnogobrojnih kompleksa, ipak odemo da starog grada u blizini Manavgata..grad se zove SIDE Sreli smo zemljaka iz naseg grada Prilepa.. ;D Popodne nas nazvao Hakan na paradu kroz grad i zabavni deo programa.. Uvece je u kampu opet program sa plecacicama iz Brazila.. Uvece posle zabave, pozdravljamo se sa nasim domacinima uz obecanja da cemo opet doci,i pozivamo ih kod nas,da budu nasi gosti. Odlazimo na spavanje...dosta je odmora, sutra nas ceka put.
  11. 6-ti dan Manavgat.. vreme za odmor Danasnji dan koristimo za odmor i razgledanje kompleksa, za degustaciju Turske kuhinje i kupanje..naravno Dere je od nekoga saznao da je i ovaj prijatelj isto Hakanov gost iz daleka,samo dosao ranije od nas... inace bio je 85kgr.kad je usao u kompleks.. Nevidzene dekoracije u trpezariji... Takodze i po sobama... Uvece odemo do mesta skupa..jos kvalitetniji sastavi...iznenadzeni smo!!
  12. 5-ti dan... Fetije,Antalija,Manavgat... oko 400km Eeee ovaj danasnji dan nam bio najlepsi a jos bili i najmanje umorni... zbog cega? evo zbog cega!! razgledamo Fetije ujutru i setamo po gradu.. stvarno lepo mesto! Kad ono naidzemo na nesvakidasnji prizor koji se bar meni puno dopao.. Devojcice iz osnovne skole skuvali razna jela i prodaju turistima.. bilo je svasta.. od slatkisa do bureka,Gozleme...svega iz Turske kuhinje..Em se deca vezbaju u kuvanju,em turisti probaju Tradicionalna jela.. a kako su samo bila deca zadovoljna kad odaberes njihovo jelo.. Sednemo kasnije na kafu,kad ugledam listic sa reklamom plaze Plave Lagune.. kazem Garminu da nas tamo odnese,a ovaj zbog jucerasnje svadze,danas puno bolje slusa.. i pravac Plava Laguna... kasnije sam saznao zasto su ljudi vikali zamnom: Leonardo,Leonardo!!! tu je bio sniman film Plava Laguna... Ovakvu zelenu vodu nisam video do sad nigde...lepota prava.. Malo kupanja,malo slikanja..i ajmo ljudi, ceka nas put... Jos malo sa daljine Plava Laguna.. Nije bre nas cekao put... vec divota od puta!! ko nije bio na relaciji Fetije-Antalija pored mora,toplo preporucujem da ovo izvozi... lepe krivinice,jos lepsi pogled ka moru, samo slusas brujanje motora i uzivas... prava DIVOTA, zbog toga i niko danas nije bio umoran!! Zbog puta i uzivanja mi sad krivo sto nisam vise slikao,al ko da slika kad sam zauzet lepotom voznje...hahaha Na pauzi naz zove Hakan i pita dokle smo?? Tu smo Hakane u blizini, uzivamo..kaze mu Oli, Almo drugovi,idemo Hakan se zabrinuo za nas... idemo!! Ceka nas covek ispred Manavgata,sa sve upaljeno na GoldWingu,kako ga ne bi promasili.. Vodi nas do mesta dogadzaja..raskomotimo se,jedemo,popijemo,slikamo se... http://cdn.bjbikers.com/images/imported/BK/fCqCJ_31306141985858724515560.jpg Vise smo slikali case nego sebe... :-\ Interesantan prizor koji se ne uklapa uz rok i bajkere... zena na licu mesta sprema i pece Gozleme Ujak sve to mora da prekontrolise i proba prvi.. Lepa organizacija,kulturan skup,vidi se da je ulozeno puno para...al mi nekako malo ljudi... Malo kasnije pitamo Hakana: gde da stavimo satore? a ovaj ce: Momenat prijatelji,sad ce vas moj covek odvesti na spavanje.. Koje bre spavanje? ko da spava u brizi? hahaha jos nismo znali da je hotel sa 5 zvezdica ol-inkluziv,koji kosta 200eur za noc,dogovorio gradonacalnik grada za goste iz daleka (to smo mi)hahahah... dare je hteo odma da bezi,al smo ga nekako zaustavili.. kasno je. ko da se sada brine o ceni hotela...idema na spavanje,pa ako je stvarno tako skupo...sutra bezimo, kaze Dare.. ;D
  13. Marokanac... dobio si veliku pusu od moje zene, za tvoj komentar i savet... bdw, idemo dalje! 4-ti dan Kusadasi,Efes,Pamukkale,Fetije... oko 400km Danasnji dan pocinje sa punjenjem goriva i odlazak u Efes (20km) Efes star, da stariji nemoze ni biti, na ulazu nas preceka Holidejev naslednik (stari kocijas) i ponudi da za 20 eura odnese nas sve sestoro do ulaska na brdu (oko 4km) kaze:Odozgo vam je uzbrdo i 2km, pa razgledajte ceo grad.. Naravno da smo prihvatili..ko da ide uzbrdo,pa jos i sa punom moto opremom.. Bilo je i tacaka za mnogobrojne turiste.. Na izlazu sam uzjahao najnoviji GoldWing,samo mu katalizator nije bio u redu.. puno je zagadzivao ;D Bilo sto bilo,ubilismo jedno 2 sata, i idemo dalje: Nakon 50-tak kilometara od Ajdina prema Nezili, naletim na opomena sa suprotne strane... bice da je radar,pomislih u sebe...aj da namalim! namalim ja tako na 102km/sat i ubacim se u kolonu.. Kad dodzem do pandura,taj izvadi mene i Olija iz kolone,a ostalima kaze: nastavite! Na losem Engleskom,jos losijim Makedonskom ipak odlicnim Turskim kaze: Vozili ste 102, a dozvoljeno je 88 ??? Ipak uzme toki-voki da se dogovori sa kolegama,pa pita koji motor? oba su velika?Jel bio lep vozac? :o kad mu onaj kaze da je bio lep,ja ukapiram da se radi o meni...hahaha Oliju kaze da nastavi,a meni da napise kaznu... Dobro bre serife,kazem ja njemu, (naravno na jeziku koji ne razume) ;)mani sto nam uzimate 2 uer za litar benzina,jos i kazne da placamo!! Upravo zbog toga te i kaznjavam,kaze...sad ces sporije da vozis i manje da trosis.. Uzo mi 200 lira (100 evrica) i nastavimo dalje... Jes vraga da cu sporije da vozim,pomislih kad je hteo da nas pretica mikser sa betonom...mani se corava posla, svi voze brze,a ja da se vucem... GAAAAS..Kad su mi drugari rekli da ce da postuju kolektivnu odgovornost i podele kaznu samnom, jos vise sam dodao gas... al ipak ne brze od Turaka po putu.. Idemo dalje prema Pamukkale... Garmin se malo zbunio zbog novih puteva u izgradnji,pa smo morali pitanjima da nadzemo Pamukkale...a ono... lepota za dusu i oci... Oli se dosta namucio sa tajmerom foto aparata :-\ Brckali noge u vrucu vodu jedno 2 sata,napunili baterije..i krecemo za Fetije, jos 200km, na pola smo danasnje rute.. Put ka Fetije bio lep,osim malo vece visine od 2023 metara, na koje smo se popeli nespremni,pa se smrzli. ;D Sa planine silazimo u Fetije..lep prizor,mogu ti reci... Ulazimo u grad,opet se svadzam sa Garminom koji nezna zadate adrese,i opet trazimo sami smestaj... Nalazimo ga za 15 eura za dvoje,smestimo se i odlazak u grad na veceru... lep ovaj Fetije,pogledacemo ga sutra malo bolje.. Umorni legnemo opet ranije, osim nas dvoje sto smo bili sa zenama,naravno... Mada su i dare i Oli sutradan bili puno veseliji nego ranije... neznam zbog cega..hahaha
  14. 3 dan..Ajvalik,Izmir,Kusadasi..oko 270 km E ovaj dan je ispao onaj za odmor i relaks voznju... Krecemo iz Ajvalika,normalno zaobilazimo veliki Izmir, i pravac Kusadasi,da vidimo kakvo je to mesto... Uz put smo se spasili od vetra,danas ga nije bilo,ostali su samo mali oblacici koje smo vesto izbegavali... sto da pricam,ostali smo bez reci, divota od mesta,pravo mondensko naselje,nema sto nedostaje..lepota za oci. Posle slikanja sa daljine i zbunjenosti mog garmina oko pripremljenog smestaja ulazimo u grad u potrazi po prenociste... Na samom ulasku istrci menadzer sa ponudom za lep i jeftin smestaj..kaze:20 lira za vas!!(oko 10 eur) aj da vidimo!! Iz prve smo prihvatili lepi bungalov sa kuhinjom,u kampingu i pored bazena.. svi usati... ??? sreli smo Tarzana u Kusadasiju Honda.. Dare ko po obicaju..trazi kljuceve.. Neki bajkeri kazu: Ja ne vodim zenu sa sobom!! zasto bi je vodio?? evo zasto! Ujna se bacila na posao, vozaci su gladni... Proslo kupanje, rucak pivo, i odlazimo malo u obilazak po gradu.. malo romantike,malo zajebancije,dokazivanje slikarskih sposobnosti.. Da je bilo mesta u kuferu,kupio bi celu porodicu ovih belica!! Uvece se dogovaramo da skrenemo malo sa planiranog...na 20 km od Kusadasija je EFES, grob dve Marije..idemo prvo tamo,pa onda za Pamukkale.. ajmo sad na spavanje!
  15. 2 dan Aleksandropolis,Galipole,Cankkale,Ajvalik oko 370km Danasnji dan nije ispao kako smo mislili da ce biti zbog male kilometraze... rapav put, na puno mesta ga Turci sredzuju,al ne kao kod nas: jedna pa druga lenta,vec obe odjednom.. mani sto ga raskopali vec ga posipaju vodom zbog prasine pa smo se uvaljali u blato do kolena ;D Sad razmisljam sto bi bilo da sam odma sa granice poslusao Garmina i skrenuo desno gde me slao da idem..(jos gori put) Ovaj deo Turske je ostao jos u kameno doba, gde god smo stali oko nas je bila feshta od ljudi,ko da smo sisli s Marsa...od tog dana sam poceo da se spremam kako cu da odbranim moj GL od ljudi kad stignemo na cilj.. Uz jak vetar dolazimo i odlazimo sa traekta,malo stajanja za gorivo,malo za slikanje,malo da eskiviramo kishi, ode dan ko od sale, a mi mrtvi umorni stizemo u Ajvalik. Grad u kom sam se razocarao, ocekivao sam puno vise da vidim, a ono...bas ko nase Skoplje,sa triput vecom Turskom carsijom,koju sam pretrcao sa jednim gostoljubivim Turcinom koji je hteo da nam pomogne oko smestaja,nista mondensko.. Unapred sam spremio adrese za jeftin smestaj,al ih moj Garmin nije prepoznao na licu mesta. Zahvalimo se Turcinu na trudu i brizi i odlucujemo da cemo smestaj traziti sami.. na izlazu grada smo odabrali lepi motelcic sa jos lepsim pogledom i posle kratkog cenkanja oko cene (40eur za dvoje),ulazimo!! Njih dvojica odose u kupovinu za veceru a ostali se bacili na tusiranje i hladzenje UZA i Piva za veceru.. tako uz caskanje,vecere i piva, prodze i ovaj drugi dan..idemo na spavanje pre 22.00 p.s.Opet samo linkovi od slike...dobra vilo! naucime da sam sredim ovo...hvala unapred !!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja